dwa niekoordynowalne potworytadeo pisze:myślę, że z linii 521 można po prostu wydzielić linię szczytową o numerze np. 421 na trasie Radość - Dw Centralny tak jak niegdyś funkcjonowały linie C i C-bis.
Dyskusja o 521
Moderator: Wiliam
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
dokładnie, papier zniesie wszystko. A tramwaje nie potrzebują dubla częstszego niż 15/20/20. Jeśli w ogóle dubel tramwajów, to najdalej do Centralnego (bo na odcinku Waszyngtona-Zawiszy już jest silne 158 i 517, po co więcej tego?)
[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 23:39 ]
[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 23:39 ]
no właśnie, po co nam była ta cała modernizacja, skoro nie usunięto podstawowej wady tej trasy?Janek1236 pisze:spod palmy do Banacha pół godziny, bo światla na każdym skrzyżowaniu, bo samochody blokują torowisko
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat blokowania to już od paru tygodni nie ma na krytycznym odcinku, ale jak się nie jeździ tramwajami, to się pierdoły opowiada.jasiu pisze:no właśnie, po co nam była ta cała modernizacja, skoro nie usunięto podstawowej wady tej trasy?Janek1236 pisze:spod palmy do Banacha pół godziny, bo światla na każdym skrzyżowaniu, bo samochody blokują torowisko
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ojej. Biedactwo.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O Jezu, nie chcesz, nie jeździj, tylko nie wymagaj, by dla garstki pasażerów ze skrzywieniem utrzymywać linie w momencie, gdy są rejony i relacje na których autobusy służyły zaspokojeniu realnych potrzeb.reserved pisze:No wybacz, nawet na odcinku w miarę prostym dla tramwajów (między przystankiem Cyprysowa a Lipowczana) autobusy są o wiele szybsze (o ile nie ma korków). A nawet przy korkach jedzie się potwornie długo i wtedy na zasadzie "lepiej tramwajem niż w ogóle".
Nie no prosze, w poniedziałek jechałem 9 Pesą z Wiatracznej na Okęcie od 14.20 do 15.25. Taka prędkość tramwaju jest żenująca, i nie zaprzeczysz temu, Glonojadzie. Autobusem, nawet linii zwykłej, pokonałbym tą trasę w 50-55 min.
W tym mieście po prostu w większości przypadków autobus jest szybszy niż tramwaj i jest to anomalią.
I żadne statystyki i wyliczenia nie skłonią mnie do zmiany zdania, bo jeżdżę i wiem, co widzę.
W tym mieście po prostu w większości przypadków autobus jest szybszy niż tramwaj i jest to anomalią.
I żadne statystyki i wyliczenia nie skłonią mnie do zmiany zdania, bo jeżdżę i wiem, co widzę.
Zgadzam sie z powyzszym zdaniem.BJ.2052 pisze: W tym mieście po prostu w większości przypadków autobus jest szybszy niż tramwaj i jest to anomalią.
Wsiadlem dzis ok 16 tej w tramwaj nr 26 na ulicy Wolskiej na przystanku "Os. Wolska" a wysiadalem przy cieplowni Wola.
Na tym prosciutkim odcinku wyprzedzily tramwaj az 3 czarne autobusy!!!
Takie predkosci Tramwajow Warszawskich sa nie do przyjecia.
O ile zgadzam sie z kasowaniem linii wzdluz metra to jestem zdecydowanym przeciwnikiem calkowitego kasowania autobusow wzdluz linii tramwajowych.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk