Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
A to nie było na temat? Za mała ilość drzwi?
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To nie jest wagon - pokazówka, lecz tester rozwiązań technicznych. Słyszałem, że foteli ma niewiele.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ciężko powiedzieć, na ile wymuskany i wyszukany będzie seryjniak. Pamiętajmy, to ma być konstrukcja solidna, niekoniecznie finezyjna, zdolna jeździć po słabszych torowiskach CEE i konkurować cenowo ze Skodą czy Pesą, do tego produkowana w Konstalu a nie La Rochelle (inna rzecz, że w tym całym La Rochelle to pewnie montaż odwalają imigranci z Afryki
)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Trochę z innej beczki. Jak należy rozumieć studium wykonalności na "Dostosowanie taboru Tramwajów Warszawskich do potrzeb osób niepełnosprawnych - zakup 40 wagonów tramwajowych niskopodłogowych". Już wyczytałem, że chodzi o fundusze unijne, ale czy chodzi o dodatkowe wozy ponad obecny przetarg a jeżeli tak to o jakie lata.
W ramach obecnego przetargu.Plesim pisze:Jak należy rozumieć studium wykonalności na "Dostosowanie taboru Tramwajów Warszawskich do potrzeb osób niepełnosprawnych - zakup 40 wagonów tramwajowych niskopodłogowych". Już wyczytałem, że chodzi o fundusze unijne, ale czy chodzi o dodatkowe wozy ponad obecny przetarg a jeżeli tak to o jakie lata.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie za dużo tego dobrego by było?Plesim pisze:Trochę z innej beczki. Jak należy rozumieć studium wykonalności na "Dostosowanie taboru Tramwajów Warszawskich do potrzeb osób niepełnosprawnych - zakup 40 wagonów tramwajowych niskopodłogowych". Już wyczytałem, że chodzi o fundusze unijne, ale czy chodzi o dodatkowe wozy ponad obecny przetarg a jeżeli tak to o jakie lata.
A stoi sobie na "Fortecznej" i gnijeJaneczek pisze:Czy ktoś wie co się stało z PUMĄ czyli 118N od Cegielskiego
Na lawecie owszem stała, jak FPS woził ją w różne miejsca i próbował promować. Z przenzaczeniem do wyjazdu w kierunku Warszawy nigdy nie stanęła.Janeczek pisze:OIPD już stał na lawecie i miał jechac do Warszawy na testy.
W Warszawie raczej już tego gówna nie zobaczymy.Janeczek pisze:Coś jednak nie dojechał i słuch po nim zaginął.
15/12/2005-12/7/2019
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiesz, w uchwale Rady Miasta było napisane, że w przypadku dofinansowania z funduszy UE, wolne środki można przeznaczyć na dodatkowy tabor. 150 baniek to w zasadzie 18-20 tramwajów by było extra...Plesim pisze:Oj tam. Przy takim zamówieniu czterdzieści w te czy w te.
Pomarzyć zawsze można.
Zobaczymy, jaka cena padnie w przetargu. Może parę groszy zostanie. Jest też kwestia wozów dwukierunkowych, ale podobno ZTM się rozmyślił.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
TW opublikowały stanowisko do protestu Solarisa i FPS.
http://www.tw.waw.pl/zampubl/NZ-176-200 ... nr%201.pdfZamawiający (...) rozstrzyga protest (...) w ten sposób, że oddala protest w całości.
a czego sie spodziewales?
ze tw stwierdza ze spieprzyli siwz?
To ze w pierwszej instancji (czuli zamawiajacy) zostalo odrzucone to oczywiste.
Wazniejsza od samego faktu odrzucenia jest imo wyczerpujaca argumentacja dlaczego.
btw teraz leci odwolanie do UZP, a potem w razie czego do Sadu Administracyjnego i fin czy jeszcze jakas opcja im zostaje?
ze tw stwierdza ze spieprzyli siwz?
To ze w pierwszej instancji (czuli zamawiajacy) zostalo odrzucone to oczywiste.
Wazniejsza od samego faktu odrzucenia jest imo wyczerpujaca argumentacja dlaczego.
btw teraz leci odwolanie do UZP, a potem w razie czego do Sadu Administracyjnego i fin czy jeszcze jakas opcja im zostaje?