To po co jeździ do Centralnego?TOMEK pisze:[
[ Dodano: Sro 17 Wrz, 2008 22:04 ]Tam to zawsze tak było, chodzi o odcinek Centrum Onkologii - Woronicza (inż. Glonojad pisze:na wjeździe na Plac Konstytucji.Politechnika).
Projekt zmian na Ursynowie
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ten potok w ogóle jest marginalny, jak wszystkie tego typu potoki. Sęk w tym, że równocześnie są one, rzekłbym, medialne...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
U, ale to groźnie zabrzmiało. Aż mnie ciarki po plecach przeszły.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Że, pozwolę sobie zapytać... liczę, że ktoś mi tu wytłumaczy dlaczego tak usilnie chce się zlikwidować 505.... kolejne zmiany tras, krojenie rozkładu a na linii jak rozumiem cały czas tłumy? Może nieśmiało zasugeruje ( oczywiście jeśli jest zapotrzebowanie na tą linię) wzmocnienie rozkładu i niech sobie linia funkcjonuje. Zdaje się, iż w jakiejś tam części komunikacja jest finansowana z kasy pasażerów ( hmm a może nawet w całości...bo pasażerowie podatki też płacą ), więc jeśli pasażerowie nogami głosują, że linia ma być... to może (choć zdaję sobie sprawę z faktu, że to dość odważna teza) to może poprostu ma być i już?
PS. Jeszcze w zeszłym roku aktywnie korzystałem z tej linii na odcinku Imielin - Śródmieście. Muszę przyznać iż w szczycie ( choć wtedy o ile mnie pamięć nie liczy 505 kursowało co 20 minut) linia była na całości bardzo dobrze zapełniona. Rano zasze kilkanaście osób stało w jelczu lub scanii i tak samo popołudniu. Linia pustoszała za pl. Konstytucji.
PS II. Już nie korzystam z tej linii, więc nie mam absolutnie żadnego interesu by ona jeżdziła lub nie jeździła. Swoje pytanie z początku postu stawiam z czystej ciekawości.
PS. Jeszcze w zeszłym roku aktywnie korzystałem z tej linii na odcinku Imielin - Śródmieście. Muszę przyznać iż w szczycie ( choć wtedy o ile mnie pamięć nie liczy 505 kursowało co 20 minut) linia była na całości bardzo dobrze zapełniona. Rano zasze kilkanaście osób stało w jelczu lub scanii i tak samo popołudniu. Linia pustoszała za pl. Konstytucji.
PS II. Już nie korzystam z tej linii, więc nie mam absolutnie żadnego interesu by ona jeżdziła lub nie jeździła. Swoje pytanie z początku postu stawiam z czystej ciekawości.
Było wielokrotnie w MZA ciagle spada plan brygadowy, warszawa sie rozbudowuje przybywa pasazerow, a autobusow coraz mniej wiec gdzies ciac trzeba. Mozna ciac tam gdziesa tramwaje i skm bo nie trzeba utrzymywac alternatyw dla ludzi czujacych odraze do pojazdow szynowych. Mozna tez ciac czestotliwosc w calym miescie co wybierasz?
Pytam o to dlaczego na siłę od lat chce się zabić dobrą linie, którą ludzie chcą jeździć. Bo chyba wszyscy się zgodzimy, że 505 może jezdzić częsciej niż raz, no dwa na godzinę? Znaczy nie tyle może co jest na nie takie zapotrzebowanie. Naprawdę rozumiem problemy ZTM ale to ZTM jest dla pasażerów a nie na odwrót.
Jak rozumiem na drzewie na twoim podworku rosna autobusy a z trawnika kielkuja kierowcy? Napisz skad zabrac brygady zeby podnbiesc czestotliwosc 505?banan33 pisze:No to jak jest? Bo większośc opinii, które tu czytam świadczą o czymś innym ( dlatego tą cytuję) No to może wystraczy puścić libera co 20 minut?