Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiesz, przed ofertą ciężko powiedzieć, ale z moich informacji wynika, że SIRIO.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale nie mówiłeś, że z NEWAGiem 
Aczkolwiek, rzeczywiście, mówiłeś i, rzeczywiście, nie wierzyłem.
Aczkolwiek, rzeczywiście, mówiłeś i, rzeczywiście, nie wierzyłem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niektórzy instruktorzy CR wyglądają, jakby damskich rajstop nigdy na oczy nie widzieli 
BP, NMSP.
BP, NMSP.
CAF to też głównie EZT klepie. Cegelec? Czym? Szkoda, że Skoda się nie mogła dostać.

A reszta do właściwie była pewniakami do dostania się do przetargu. Ja nie miał bym nic przeciwko, jakbym zobaczył tramwaje każdego z tych producentówTW pisze:1. Cegelec a.s., Praha 4, Chodovskă 3/228, CZ-14100, Republika Czeska,
2. Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. (CAF), ul. Padilla 17, 28006 Madryt, Hiszpania,
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No nie wiem, widziałem to 15T i wcale mi skody nie żal. Zwłaszcza, że wieść niesie, że we Wrocku mają tragicznie mało przejechanych kilometrów...
Ale to wina pierwszego okresu - wtedy ciągle mieli jakieś remonty i były okresy, ze w ogóle nie jeździły, teraz już powinny śmigać regularnie.inż. Glonojad pisze:No nie wiem, widziałem to 15T i wcale mi skody nie żal. Zwłaszcza, że wieść niesie, że we Wrocku mają tragicznie mało przejechanych kilometrów...
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
Przecież krakowskie Bombki nie są całkowicie niskopodłogowe - ta wersja nam nie grozi 
Na Skyscrapercity w tym wątku przerzucają się pomysłami na to, co kto może w tym przetargu zaoferować. Warto popatrzeć chociażby na zdjęcia
Czy ktoś wie, jakie opinie krążą o tramwajach Alstoma? Wytrzymałe to? Awaryjne?
Na Skyscrapercity w tym wątku przerzucają się pomysłami na to, co kto może w tym przetargu zaoferować. Warto popatrzeć chociażby na zdjęcia
Czy ktoś wie, jakie opinie krążą o tramwajach Alstoma? Wytrzymałe to? Awaryjne?
Myslę że najlepiej byłoby gdyby przetarg zagarnęła PESA.
01. PESA nie wyprowadzi kapitału za granicę - co niewątpliwie stanie sie w wypadku wygranej Stadlera lub Bombardiera (w jakim celu mamy napędzać gospodarkę Szwajcarom lub Kanadyjczykom skoro możemy napędzać swoją?)
02. Tramwaje PESY nie są tragiczne - a firma bądź co bądź aktywnie się rozwija i wbrew pozorom nie przejada zysków a raczej je inwestuje.
03. W razie poważniejszych awarii blisko do serwisu (Mińsk Maz.).
01. PESA nie wyprowadzi kapitału za granicę - co niewątpliwie stanie sie w wypadku wygranej Stadlera lub Bombardiera (w jakim celu mamy napędzać gospodarkę Szwajcarom lub Kanadyjczykom skoro możemy napędzać swoją?)
02. Tramwaje PESY nie są tragiczne - a firma bądź co bądź aktywnie się rozwija i wbrew pozorom nie przejada zysków a raczej je inwestuje.
03. W razie poważniejszych awarii blisko do serwisu (Mińsk Maz.).