Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
Co wspólnego 130 ma ze 172 poza Kondukotrską? Z resztą nie oszukujmy się. Na Sobieskiego 172 nie ma rewelacyjnego obłożenia. Różnice między poszczególnymi odcinkami są wręcz większe niż na 130.
A ciekawe czy z Idzikowskiego i Kostrzewskiego w okolice Pl. Unii będą jechać 172 czy o uzwyklenie 519 poproszą
.
A ciekawe czy z Idzikowskiego i Kostrzewskiego w okolice Pl. Unii będą jechać 172 czy o uzwyklenie 519 poproszą
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
michael112
Sądzę, że 142 powinno kursować regularnie co 15/20/20, z dziurami na 702.Krzysiek_S pisze:W sumie o ciągu Lucerny- Kadetów też powinienem nie mówić, bo jest w strefie dojścia od mojego domu![]()
Ale skoro został poruszony wątek 142, na razie do pełni szczęścia brakuje wypełnienia luk 30 minutowym w składowym rozkładzie linii 142/702. Aby cały czas duet jeździł co 15 minut w szczycie a może i poza. Do tego brakuje niestety brygad. Wtedy ciąg Traktu Lubelskiego uzyskał by częstotliwość co 15 minut podobnie jak ciąg Wału , Lucerny itp.
Pytanie jak do tego dopasować305?
Edit : ciąg Traktu Lubelskiego to 10 brygad, więc może i by się udało?
- Bastian
- Sułtan Maroka
No i sam widzisz, że jest tam nadpodaż. A uzasadnione jest podratowanie 172, nie zaś 130, pokrywającego się choćby z 519. Wtedy 172 się nieco dopełni.TGM pisze:Co wspólnego 130 ma ze 172 poza Kondukotrską? Z resztą nie oszukujmy się. Na Sobieskiego 172 nie ma rewelacyjnego obłożenia. Różnice między poszczególnymi odcinkami są wręcz większe niż na 130.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
TGM pisze:Co wspólnego 130 ma ze 172 poza Kondukotrską?(...)
No to jak 172 ma być podratowane pocięciem 130 skoro nie ma z nim wiele wspólnego? Chociaż moim zdaniem jednak trochę ma, a brak możliwości stworzenia wspólnego przystanku przy Dolnej w stronę podskarpia jest przesłanką dla zastąpienia dwóch jednąBastian pisze:(...) A uzasadnione jest podratowanie 172, nie zaś 130,(...)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Krzysiek_S
Ludzie zawsze narzekali i narzekać będa przy próbie wprowadzania zmian, w ramach których ktokolwiek coś potencjalnie traci. Nie ma znaczenia, że większa grupa zyska. W przypadku transportu publicznego niekonfliktowe wprowadzanie zmian polegałoby na dokładaniu tylko nowych linii, czyli - de facto - dekomponowanie układu. A rzadsze kursowanie, dziury rozkładowe to też przyczyna mnóstwa protestów. Koło się zamyka.
W Wawrze można nie wprowadzać prawie żadnych zmian. Uruchomić linię na Mrówczej i Zagórzańskiej, Kadetów pozostawić bez komunikacji, tam prawie nic nie ma. Ale czy wtedy ludzie będą zadowoleni?
W Wawrze można nie wprowadzać prawie żadnych zmian. Uruchomić linię na Mrówczej i Zagórzańskiej, Kadetów pozostawić bez komunikacji, tam prawie nic nie ma. Ale czy wtedy ludzie będą zadowoleni?
-
Krzysiek_S
I może na Lucerny też nic ma?Jarek pisze:W Wawrze można nie wprowadzać prawie żadnych zmian. Uruchomić linię na Mrówczej i Zagórzańskiej, Kadetów pozostawić bez komunikacji, tam prawie nic nie ma. Ale czy wtedy ludzie będą zadowoleni?
A to chodzi właśnie głównie o Sadul ,który chce mieć lepszą komunikacje na południe Warszawy , chcemy to wszystko przewieść koleją?
Sadul chciał autobus na Lucerny , to dostał za poprzedniej ekipy. Ale dostał nie na 100% tego co chciał, bo dostał autobus z objazdem przez Bronowską[ z dopiskiem w przyszłości Kadetów] , kosztem linii 359 i mieszkańców Zerznia, stąd są konflikty i takie wpisy na forum. Winna w tym przypadku jest dzielnica , która buduje Kadetów już 6 lat. Nie wiem kiedy były robione te badania że wykazało 70/30, ale rano jest odwrotnie , po południu faktycznie jest na niekorzyść Lucerny, ale to dlatego, że ludzie wracają przez Grochów[ zakupy i inne sprawy] . A co do Kadetów , nie wiesz jak ta okolica się zmienia wraz z budową ulicy, kiedyś były głównie pola , szutrowa droga. A teraz po kościół od Wału wszystkie działki są już wykupione, część inwestycji już powstała, część czeka na realizacje.
Dalej do kanałku są pola , ale po południowej stronie też będą domy, tylko po północnej stronie będzie park. Od kanałku do Traktu już właśnie oddają nowe domy, wkrótce ludzie będą się wprowadzać. Zwoleńska i Bronowska też podobnie się rozwijają i mają podobne potrzeby, więc nie można na tego zostawić jak jest teraz. Nie można też zostawić sytuacji z 142/702 i 305, trzeba coś wykombinować , żeby z tych trzech linii stworzyć coś lepszego, może kursy skrócone 702 do ronda z Wałem.
A 142 i 305 pochować lub to drugie skrócić do trasy Płowiecka - Marysin- Strusia.
Może napisałem chaotycznie , ale nie mam czasu bo mam wesele siostry i się śpiesze , ale nie mogłem nie odpowiedzieć, na co co mnie nurtuje.
Chętnie bym się spotkał na żywo , żeby to wszystko przedyskutować.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Przepraszam, że się powtarzam ale nikt nie raczył mi wytłumaczyć czy po reformie z Wesołej na Marysin i Grochów będzie 137 co 15 i 173 co 30
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Krzysiek_S
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie wiem - patrzę na mapkę ze strony Osiedla Las i ciągle sprawa nie jest dla mnie zrozumiała
Może faktycznie będą skrócone kursy - ale wtedy będzie chory układ z Marysina i na Marysin.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Krzysiek_S
Na kursy co 15 minut do samej WG nie ma brygad, tylko są z 315, z kolei z Marysina to zastępstwo za 115. Więc chyba będzie tak jak z 120.R-11 Kleszczowa pisze:Nie wiem - patrzę na mapkę ze strony Osiedla Las i ciągle sprawa nie jest dla mnie zrozumiałaMoże faktycznie będą skrócone kursy - ale wtedy będzie chory układ z Marysina i na Marysin.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To zasadniczo głupio. Osobiście rozegrałbym to inaczej ale rozumiem, że niestety są pewne granice
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"