Komunikacja miejska w Wawrze

Moderator: Wiliam

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 17 paź 2008, 21:33

pawulon pisze:wóz 5520 w kierunku Wiśniowej Góry
Juz na poczatku coś kręcisz :D
pawulon pisze: Akurat w piątek destrukcyjne działanie mają olbrzymie korki na Zielenieckiej – Targowej,
Nie wydaje Mi sie , aby w piatki były wieksze korki w tej okolicy.Jechałem wczoraj i dziś Zieleniecką, Targową :arrow: 4 spiacych o 18.30 i sytuacja byla bardzo podobna z nieznacznym wiekszym korkiem dziś :-k
pawulon pisze:Czasami potrafią przed przejazdem stać 3 brygady! A przecież to połowa wszystkich krsujących! Sytuacja ta się powtarza z tygodnia na tydzień i zawsze jest to piątek!! Należy się też postawić w miejscu kierowcy, który jeździ kilka okrążeń bez przerwy
Może postawić jakis wóz rezerwowy na petli Miedzylesie, jakby coś sie mialo rozkładowo obsunąc ;-)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 paź 2008, 21:46

jacek pisze:Nie wydaje Mi sie , aby w piatki były wieksze korki w tej okolicy.
Są. W piątki opóźnienia na węźle Płowiecka, czy na wyjeździe w kierunku Otwocka zwiększają się baaardzo znacząco.
pawulon pisze:Drogi ZTM-ie czy nie dało by rady wygospodarować jednej dodatkowej brygady w piątek w popołudniowym szczycie, która poprawiłaby przewidywalność kursów tej linii?
Nikt nie będzie tworzył rozkładów dla jednego dnia w tygodniu (zwłaszcza, że system nie przewiduje takiej opcji). Poza tym przy tej skali utrudnień, co występują w piątki nie sposób jest przewidzieć dokładny czas przejazdu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 17 paź 2008, 21:47

pawulon pisze:
Bastian pisze:Cóż, takie 147 można by skrócić do ronda Waszyngtona, dalej dojedzie się tramwajem...
(-X nie w tym kierunku myślenie. To jest jeden dzień w tygodniu!! Ja nie wiem co ludzie robią z tymi samochodami, że w piątki jest taki horror! Po prostu jakiś obłęd. Szczęście w nieszczęściu, że była to brygada przegubowa, bo inaczej to by ludzie nie weszli.
Jeśli to są te pomysły to w takim razie pozostaje czekać na ten nieszczęsny tunel w Międzylesiu, a o którym na razie ucichło! Nieszczęsny, ponieważ już jest w planach od wielu, wielu lat (chociaż początkowo miał być wuadukt), prawie jak Most na Zaporze.
jeden w dzień w tygodniu, ale obejmujący nie tylko linię 147, a wiele rejonów Warszawy...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

pawulon

Post autor: pawulon » 17 paź 2008, 21:54

jacek pisze:pawulon napisał/a:
wóz 5520 w kierunku Wiśniowej Góry

Juz na poczatku coś kręcisz :D
Nie wiem niby z czym mam kręcić?! Jak byś nie wiedział to wóż 5520 i 5522 a także 5541, 5507, 5508 stacjonują na Ostrobraksiej tak od połowy września mniej więcej!
pawcio pisze:Nikt nie będzie tworzył rozkładów dla jednego dnia w tygodniu (zwłaszcza, że system nie przewiduje takiej opcji). Poza tym przy tej skali utrudnień, co występują w piątki nie sposób jest przewidzieć dokładny czas przejazdu.
Nie chodzi mi o zmianę rozkładu, tylko właśnie o podesłanie jakiejś rezerwy na jedno max 2 kółka, by uniknąć takich dziur.
the best 147!!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 paź 2008, 21:55

Skąd? Z 525 zdejmujemy? Czy może z 146?
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 17 paź 2008, 21:59

pawcio pisze:. W piątki opóźnienia na węźle Płowiecka, czy na wyjeździe w kierunku Otwocka zwiększają się baaardzo znacząco.
Chodziło Mi o Zieleniecka i Targowa, na wylotowkach że są wieksze korki, to zrozumiale

[ Dodano: Pią 17 Paź, 2008 21:59 ]
pawulon pisze:e wiem niby z czym mam kręcić?! Jak byś nie wiedział to wóż 5520 i 5522 a także 5541, 5507, 5508 stacjonują na Ostrobraksiej tak od połowy września mniej więcej!
Faktycznie, przepraszam

pawulon

Post autor: pawulon » 17 paź 2008, 22:00

pawcio pisze:Skąd? Z 525 zdejmujemy? Czy może z 146?
Hej, dlaczego od razu tak ostro?! :neutral: Skąd niby zabierzesz ze 146? Zdaje sobie sprawę z trudności pozyskania dodatkowych brygad. A z 525, to może i nie byłby głupi pomysł. Jeździ tyle wtyczek solówkowych, że jedną z nich można by zrobić jakimś piątkowym maratonem, właśnie po południu w najbardziej newralgicznych godzinach. :-k
the best 147!!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 paź 2008, 22:26

pawulon pisze:Hej, dlaczego od razu tak ostro?! :neutral: Skąd niby zabierzesz ze 146? Zdaje sobie sprawę z trudności pozyskania dodatkowych brygad. A z 525, to może i nie byłby głupi pomysł. Jeździ tyle wtyczek solówkowych, że jedną z nich można by zrobić jakimś piątkowym maratonem, właśnie po południu w najbardziej newralgicznych godzinach.
Ni ostro, tylko po prostu pokazuję, że nie ma jak. A na TŁ te wtyczki są niezmiernie potrzebne. W tej chwili jest to chyba najbardziej obciążony po południu ciąg, którego piątkowe korki też nie oszczędzają.

pawulon

Post autor: pawulon » 17 paź 2008, 22:33

W takim razie pozostaje błagalna prośba do ZTM: Nie obcinajcie planu brygadowego MZA (-o< Aż po prostu strach pomyśleć, co by się na mieście działo. Chyba nie uda się odzyskać tyle brygad z reformy Bielańskiej, no i mam nadzieje, że cała reforma Wawerska dojdzie do skutku (-o<
the best 147!!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 paź 2008, 22:35

pawulon pisze:W takim razie pozostaje błagalna prośba do ZTM: Nie obcinajcie planu brygadowego MZA
Nie ten adres. W ZTM-ie już od dawna się wszyscy o to modlą.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 17 paź 2008, 22:49

pawcio pisze:
pawulon pisze:W takim razie pozostaje błagalna prośba do ZTM: Nie obcinajcie planu brygadowego MZA
Nie ten adres. W ZTM-ie już od dawna się wszyscy o to modlą.
No to gdzie tkwi problem?
Najlepszy przykład R10, ponoć przyjeć kierowcow niema, a chetni sa, wozy są bo po dostawie nowych byly przeżuty, a i strucle reanimowac można.
Czyli wszystko jest ZA, więc jak to jest, że ciągle brygad brakuje, czyżby chodziło o kwestie finansowe :?:

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 paź 2008, 22:52

jacek pisze:No to gdzie tkwi problem?
Chyba we władzach MZA. Chcą robić jak najwięcej wozokilometrów (bo to kasa) bez wykręcania godzin i kilometrów (bo to koszty). Paradoks, nie?

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 17 paź 2008, 23:16

pawcio pisze:Chyba we władzach MZA. Chcą robić jak najwięcej wozokilometrów (bo to kasa) bez wykręcania godzin i kilometrów (bo to koszty). Paradoks, nie?
Zasadniczo paradoks, ale u nich normalka, standard znaczy się :D

michael112

Post autor: michael112 » 18 paź 2008, 8:14

pawcio pisze:Chyba we władzach MZA. Chcą robić jak najwięcej wozokilometrów (bo to kasa) bez wykręcania godzin i kilometrów (bo to koszty). Paradoks, nie?
No cóż. Szkoda, że nie ma takiego, kto by im mógł zagrozić. Nie dość że mają najwyższe stawki w Warszawie i do tego część zleceń obsługiwana jest pojazdami starszymi niż te prywatnych, to jeszcze mogą sobie ograniczać zakres usług, jak chcą. Może by wyciągnęli z siebie co się da, gdyby im zakomunikować, że jak obetną plan, to wpuści się nowego prywaciarza. Przecież to normalna sytuacja - jak jeden nie chce Ci świadczyć usług w zadowalającym Cię zakresie, to idziesz do konkurencji. Ale ponoć miasto nie chce ogłaszać nowego przetargu i wtedy ZTM jest bezbronny. (Albo ZTM tylko zwala winę na miasto, a tak naprawdę im się nie chce porządnie zająć sprawą.)
W każdym razie ja NIE PRZYJMUJĘ DO WIADOMOŚCI obniżenia planu i chcę, by brygady odzyskane w wyniku realizacji projektu związanego z otwarciem I linii metra zostały gdzieś wykorzystane.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 paź 2008, 9:44

michael112 pisze:W każdym razie ja NIE PRZYJMUJĘ DO WIADOMOŚCI obniżenia planu
Ja nie przyjąłem do wiadomości przedwczorajszego deszczu. I zmokłem :rotfl:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Zablokowany