(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 paź 2008, 12:53

Bastian pisze:Aż tak źle życzysz Tarchominowi? :twisted: :P :D
Na Tarchomin może jeździć 15. Numerek jest nieważny. Obecne połączenie realizowane pod numerem 5 traci sens.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 21 paź 2008, 13:03

MisiekK pisze:
Bastian pisze:Aż tak źle życzysz Tarchominowi? :twisted: :P :D
Na Tarchomin może jeździć 15. Numerek jest nieważny. Obecne połączenie realizowane pod numerem 5 traci sens.
A niby czemu?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 21 paź 2008, 13:09

Ale moje pytanie dotyczylo zastapienia 5, a nie kasacji. Polaczenie ktore tworzy jest istnym potworkiem, ale nie myslalem ze mozna skasowac i nie zastepowac go odcinkowo. 27 tez jest z tego co wiem obslugiwane taborem niskopojemnym (czytaj solówki) wiec na tym odcinku by bylo w porzadku. 13 przedluzone do Mlocin na nowo wspomogloby rowniez 23 w dojezdzie z Bemowa do Metra Ratusz.

Kolejnym problemem do rozwiazania jest oczywiscie Pulawska. Zreszta moznaby zalozyc jakis oddzielny temat, albo wszczac jakas inicjatywe w temacie o tramwajach, jak powinien wygladac uklad po otwarciu metra do Mlocin.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 paź 2008, 14:13

groov pisze:27 tez jest z tego co wiem obslugiwane taborem niskopojemnym (czytaj solówki) wiec na tym odcinku by bylo w porzadku.
No właśnie nie byłoby w porządku - linia zdjęłaby pasażerów z 17 i przestałaby się nadawać na solówki (już teraz jest na granicy). Skąd te wagony? Bo przecież nie z 17.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 21 paź 2008, 15:29

Bastian pisze:
groov pisze:27 tez jest z tego co wiem obslugiwane taborem niskopojemnym (czytaj solówki) wiec na tym odcinku by bylo w porzadku.
No właśnie nie byłoby w porządku - linia zdjęłaby pasażerów z 17 i przestałaby się nadawać na solówki (już teraz jest na granicy). Skąd te wagony? Bo przecież nie z 17.
tzn ze az tak jest duza relacja Marymoncka - Arkadia :> ?
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

smoła

Post autor: smoła » 21 paź 2008, 15:33

Andrzej pisze:(zwłaszcza, że po tych modernizacjach jeżdżą tak samo wolno jak przedtem)
Po modernizacjach jeżdżą jeszcze wolniej - patrz: wolski odcinek trasy W-Z.
A i w Alejach Jerozolimskich czas jazdy się nie poprawił.
pjok-79 pisze:ale czy nie ma racji?

Ma rację.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 21 paź 2008, 15:37

groov pisze:tzn ze az tak jest duza relacja Marymoncka - Arkadia :> ?
Owszem, jest to bardzo popularna relacja, której nie zastąpi metro.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 paź 2008, 15:59

5 z Marymonckiej po prostu trzeba wywalić i tyle. W obecnym kształcie i tak nic nie wzmacnia, bo jeździ tuż po 17 i na dodatek z innego przystanku na Potockiej.

A jeśli się okaże, że brakuje podaży na Marymonckiej, to zawsze można (i trzeba :p ) wzmocnić 17.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 paź 2008, 16:12

Glonojad pisze:A jeśli się okaże, że brakuje podaży na Marymonckiej, to zawsze można (i trzeba :p ) wzmocnić 17.
To prędzej ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 paź 2008, 16:13

w sensie prędzej mi kaktus? :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 21 paź 2008, 17:21

Ja to zawsze na piechte z gdanskiego, w koncu to nie jest daleko....

No ale jezeli tak mowicie, to nie pozostaje mi nic innego jak odejsc od tego pomyslu. Jezeli wzmacniamy 17 to pętla Słż wytzyma ?
Always
...and never.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 22 paź 2008, 16:21

geograf pisze:
groov pisze:tzn ze az tak jest duza relacja Marymoncka - Arkadia :> ?
Owszem, jest to bardzo popularna relacja, której nie zastąpi metro.
Wszystkie relacje do Arkadii są bardzo popularne. Cierpi na tym Tarchomin ze swoim obcinanym 510. No chyba, że w perspektywie mają jeździć do Arkadii z dwoma przesiadkami w metro i tramwaj.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 22 paź 2008, 16:23

Jak to dwiema? :shock:

Andrzej

Post autor: Andrzej » 22 paź 2008, 16:35

Aaaa niee, ciągle widzę te 508 na Wilsonie po dawnemu..

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 22 paź 2008, 17:17

Andrzej pisze:Wszystkie relacje do Arkadii są bardzo popularne. Cierpi na tym Tarchomin ze swoim obcinanym 510.
Problem w tym, że 17-tka jest popularna również za Arkadią. 510 - nie.

ODPOWIEDZ