Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Komunikacja cmentarna
Moderator: Wiliam
256 jak zwykle zawalone po dach, na Żeraniu w stronę cm. Północnego niezabieralne (około 10:30).
110 i 409 w tym roku luźne, jeszcze siedzące można było złapać na Żeromskiego w stronę cm. Północnego (około 10:45 i po 12 z Wawrzyszewa w stronę Marymontu).
Najgorzej było na bramie zachodniej cm. Północnego, były momenty, że kraniec był pusty i w tym czasie zbierał się spory tłum ludzi, który potem nie mieścił się do autobusu, który podjechał.
Odnośnie 723 - przed południem i po południu nie było żadnych problemów z wejściem do autobusu, ludzi było zdecydowanie mniej niż w zwykły weekend (od PKP-Przystanek do Mickiewicza nieliczne osoby). Z powrotem na Żeraniu spokojnie można było zająć miejsce siedzące. Widocznie wieczorem było już gorzej.
Za to na 731 przydały się przeguby. Dzikich tłumów nie było jednak frekwencja dosyć spora. Problem z przejazdem był przy cmentarzu w Legionowie. Autobus przepychał się pomiędzy tłumem ludzi na wyłączonej z ruchu indywidualnego al. Legionów. Na miejscu był nadzór ruchu.
110 i 409 w tym roku luźne, jeszcze siedzące można było złapać na Żeromskiego w stronę cm. Północnego (około 10:45 i po 12 z Wawrzyszewa w stronę Marymontu).
Najgorzej było na bramie zachodniej cm. Północnego, były momenty, że kraniec był pusty i w tym czasie zbierał się spory tłum ludzi, który potem nie mieścił się do autobusu, który podjechał.
Odnośnie 723 - przed południem i po południu nie było żadnych problemów z wejściem do autobusu, ludzi było zdecydowanie mniej niż w zwykły weekend (od PKP-Przystanek do Mickiewicza nieliczne osoby). Z powrotem na Żeraniu spokojnie można było zająć miejsce siedzące. Widocznie wieczorem było już gorzej.
Za to na 731 przydały się przeguby. Dzikich tłumów nie było jednak frekwencja dosyć spora. Problem z przejazdem był przy cmentarzu w Legionowie. Autobus przepychał się pomiędzy tłumem ludzi na wyłączonej z ruchu indywidualnego al. Legionów. Na miejscu był nadzór ruchu.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przykro mi, nie udało mi się na Powązkach na szybko uruchomić fabryki wozówJacekM pisze:Chciałem serdecznie "pogratulować" osobie prowadzącej C90 na Powązkach - koło 10-11 ludzie nie mieścili się już na Królewskiej, a następnego nie było jeszcze widać![]()
![]()
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Gacek
- Kontakt:
Nasunęła mi sie jeszcze jedna myśl- bardzo wiele osób pytało na Bródnie o bezpośredni dojazd do Dw. Wsch- przesiadka z C25, C69 (jak kierowała informacja) jest najszybsze ale niezbyt przyjazne. Proponuję, albo dać w przyszłym roku podjazd do Wschodniego dla C69 albo jak proponuje SławekM po prostu zakrańcować 169 przy cmentarzu.
[ Dodano: Nie 02 Lis, 2008 00:02 ]
[ Dodano: Nie 02 Lis, 2008 00:04 ]

[ Dodano: Nie 02 Lis, 2008 00:02 ]
Dziwne. O 10:30 (nie wiem o której byłeś) w ogóle nei było korka na Conrada. O dziwo jakoś sprawnei odbywał sie przejazd Wólczyńską (w porównaniu do alt ubiegłych)Jamnik pisze:Tradycyjnie fatalna organizacja ruchu na skrzyżowaniu ul. Conrada z Wólczyńską. Na Conrada powinny być tylko 2 pasy! W miarę możliwości, należałoby także cofnąć przystanek Bogusławskiego 01 o kilkadziesiąt metrów.
[ Dodano: Nie 02 Lis, 2008 00:04 ]
Już nie wspomnę, że którys rozgarnięty informator podobno kierował ludzi na Powązki do C12...Bastian pisze:(na Królewskiej nie mówili, jak jechać?:?)
Całuję Was w Wasze małe serduszka.
myślałby kto! Dziwię się, że tego nie wiesz, ale akurat wtedy mógł sobie być pusty przystanek - to z Królewskiej powinno się puścić więcej wozów.Bastian pisze:przez większość czasu miałem pusty przystanek (dopiero po południu się to zmieniło)
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Jak już tu było pokazane na forum, że ZTM 169 przeszkadza na Wincentego to chociaż na tych żółtych płachtach napisać, iż na przystanku DKS Targówek należy wysiąść by dostać się do Cmentarza Bródnowskiego....Gacek pisze:Proponuję, albo dać w przyszłym roku podjazd do Wschodniego dla C69 albo jak proponuje SławekM po prostu zakrańcować 169 przy cmentarzu.
A jazda 189 urągała ludzkiej godności. Myślałem, że mnie zaduszą w tym autobusie. Parę osób zostało na przystanku. Autobus był opóźniony Ładnych parę minut.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Solaris U10
Po 19.30 naprawdę sporo ludzi czekało przy bramie głównej Cmentarza Północnego. Większość brygad już jednak zjeżdżała i ludzie ściskali się w C13. Nie wiem, czy potem jakakolwiek cmentarka jeszcze odjeżdżała, ale jeśli tak, to raczej C13, bo nic innego widać nie było. Błędnie, bo powinno po 19.30 odjeżdżać jeszcze C09, no ale oficjalnie cmentarki jeździły 1.11 do 19... 
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
- Patryk2222
No wiesz do tego dochodzi luka 20 minutowa we wspólnym rozkładzie 723 i 731 bo nie jedzie ten drugi. Trudno żeby od Przystanku do Mickiewicza były tłumy! Czyli wystarczy jak by dali 731 na solówkach co 20 min.Bernard pisze:256 jak zwykle zawalone po dach, na Żeraniu w stronę cm. Północnego niezabieralne (około 10:30).
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938
>>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
Bo nie chodziło mi o korek.Gacek pisze:Dziwne. O 10:30 (nie wiem o której byłeś) w ogóle nei było korka na Conrada.Jamnik pisze:Tradycyjnie fatalna organizacja ruchu na skrzyżowaniu ul. Conrada z Wólczyńską. Na Conrada powinny być tylko 2 pasy! W miarę możliwości, należałoby także cofnąć przystanek Bogusławskiego 01 o kilkadziesiąt metrów.