Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie

Moderator: Wiliam

Teokryt

Post autor: Teokryt » 03 lis 2008, 17:04

521 -> Pl. Narutowicza.
301 -> Przez Wołoską, Batorego i dalej swoją trasą na Wiatraczną.
182 -> wyprowadzić z Służewca biurowego, przynajmniej w DS i wieczorami.
167 + 168.
Obrazek

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 03 lis 2008, 17:05

W takim razie powinniśmy ustalić, do czego ma służyć 195. Czy tylko do wypełniania lokalnych funkcji na Ursynowie, czy również do wożenia na KP Ursynowa i Sobieskiego? Jest co prawda metro i 116, ale...

Co do wydłużania 504, ja proponuję wycofanie 108 z pl. Trzech Krzyży, a i tak nie wiem, czy 105 i 504 się tam razem zmieszczą.

No i nadal mamy problemy z 127 na solówki (Włochy) i przeguby (Bródno) oraz 167 na Siekierkach. :-k

EDIT:
Fikander pisze:Mniej więcej tak są podobne jak Ursynów i Olesin. Siekerki pną się (i będą się piąć, biorąc pod uwagę, jak blisko centrum miasta to jest!) w górę dość intensywnie.
Byłem tam jeszcze latem i nie były wysoko zabudowane, poza kilkoma blokami. Jak ich przybędzie, to będziemy myśleć.
Fikander pisze:Przyjdzie Bastian i pobije. ;)
Chętnie poznam :D

A w ogóle, to jeszcze można by zamienić 187 i 167 przy okazji O-)
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 03 lis 2008, 17:14

Teokryt pisze:521 -> Pl. Narutowicza.
I gdzie je zmieścisz? Plac Narutowicza nie jest z gumy i obecnie kończące tam autobusy już się nie mieszczą.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Teokryt

Post autor: Teokryt » 03 lis 2008, 17:36

to na Dw. Zachodni ;) ale to już tak blisko do Szczęśliwic...
Obrazek

195

Post autor: 195 » 03 lis 2008, 18:39

Teokryt pisze:521 Pl. Narutowicza.
301 Przez Wołoską, Batorego i dalej swoją trasą na Wiatraczną.
182 wyprowadzić z Służewca biurowego, przynajmniej w DS i wieczorami.
167 + 168.
=D> za nieprzemyślany post
KwZ pisze:No i nadal mamy problem z 167 na Siekierkach.
nie mamy problemu 167 jest potrzebne siekierkom :!:
KwZ pisze:No i nadal mamy problem z 127 na solówki (Włochy) i przeguby (Bródno)
no i tu się zgadzam. Można też zrobić tak:
503 się wycofa z Ursynowa, skracając ją do PTK (będzie ciasno to wiem) zastępując 195, myślałem też że na odc. Dolina Służewiecka-Ciszewskiego/Rosoła trasami się zamienią 166 z 195 co dawałoby połączenie SGGW z UW właśnie linią 195 ;) . 195 oczywiście na Bródno z Natolina. Np: 109 zastępuje 195 na Ursynowie. 127 kasacja.
No i tak:
195 nie pozbędzie się przydomku "potwór" bo ok 65 minut w obie strony będzie jechał.
Więc nie wiem czy warto tą linię łączyć z 127, czy może lepiej żeby zostawić ją na Ursynowie jako linia dowożąca do metra :-k

[ Dodano: Pon 03 Lis, 2008 19:12 ]
KwZ pisze:No i nadal mamy problem z 127 na solówki (Włochy) i przeguby (Bródno)
a jakby tak 175 na Bródno wsadzić zamiast 127 :?: :-k
Bo szczerze mówiąc po głębszej analizie to 195 nie widzę w tej dzielnicy 8-(

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 lis 2008, 19:45

Fikander pisze:
KwZ pisze::arrow: Kłopot może być jeszcze z podażą na odc. M Pole Mokotowskie - Rakowiecka - Gagarina - Spacerowa, gdzie niniejszy projekt zamienia przeguby 12/20/20 na 10-metrowce co 20/20-/20-.
Przyjdzie Bastian i pobije. ;)
Że jest nadpodaż, to się akurat zgodzę, bo trąbię o tym od lat. Za to zabiję za pomysł redukowania częstotliwości, a nie linii.

A co do 301 z Okęcia przez Gagarina na Gocław - proszę, kupcie sobie plan Warszawy, rysujcie na nim swoje pomysły, a dopiero potem oceniajcie, czy się trzymają kupy. Miasto już teraz jest pełne linii tworzonych przez kogoś, kto tej metody najwyraźniej nie stosował :twisted:

Najciekawsze, co padło w tej dyskusji, to wyciągnięcie 172 po trasie 167. Ale chyba nie przez Szczęśliwicką i DWZ? :idea:

[ Dodano: 2008-11-03, 19:47 ]
195 pisze:a jakby tak 175 na Bródno wsadzić zamiast 127 :?: :-k
Byłoby to ze znaczną szkodą dla regularności kursowania "samolotów", a w ich przypadku to niedopuszczalne. Przecież w zasadzie tylko dlatego nie wróciła na Konwiktorską, a wy ją chcecie jeszcze wsadzić w św. Wincentego i Most Gdański :bredzisz:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 03 lis 2008, 20:22

Bastian pisze:Najciekawsze, co padło w tej dyskusji, to wyciągnięcie 172 po trasie 167.
Chyba czwarty raz pada ten pomysł na tym forum, raz sam chyba to proponowałem :kekeke:
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 03 lis 2008, 20:23

172 oczywiście na wprost przez RZS. To postulował swego czasu Fikander.

Staracie się mnie przekonać, że 167 potrzebne jest na Siekierkach. Dlaczego? Nie lepsze byłoby 127 dowożące do Centrum?
Bastian pisze:Za to zabiję za pomysł redukowania częstotliwości, a nie linii.
108 i tak gdzieś trzeba sensownie zakrańcować.
Pomyślę w takim razie, co stąd można by w ogóle wyrzucić, pewnie 130.

Dyskusja nam się przeniosła z Bielan raczej na Mokotów, co daję modom pod uwagę.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 03 lis 2008, 21:11

Bastian pisze:
A co do 301 z Okęcia przez Gagarina na Gocław - proszę, kupcie sobie plan Warszawy, rysujcie na nim swoje pomysły, a dopiero potem oceniajcie, czy się trzymają kupy. Miasto już teraz jest pełne linii tworzonych przez kogoś, kto tej metody najwyraźniej nie stosował :twisted:
Procent osób jadących bezpośrednio z Okęcia na Gocław 301 był - jak można się bez problemu domyśleć - bliski zeru. Jednak to nie neguje świetnego zapełnienia na tej linii na poszczególnych jej odcinkach. Także w relacji Gagarina - TS - Gocław.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 lis 2008, 22:32

A potem są same problemy, bo zmieniają się zapotrzebowania na końcówkach, a nie ma tranzytu, który by to wszystko wyrównywał. Więcej takich linii, więcej kursów f. Albo róbmy porządne linie z porządnymi trasami.

Poza tym jak zobaczyłem pomiar z Sielc w stronę Spacerowej, to się za głowę złapałem: dwa razy za dużo wozów, dwa razy za dużo linii. Ludzie łapią to, co przyjedzie pierwsze, a za nim wali stado pustawych i pustych.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 03 lis 2008, 22:39

Bastian pisze:dwa razy za dużo wozów, dwa razy za dużo linii. Ludzie łapią to, co przyjedzie pierwsze, a za nim wali stado pustawych i pustych.
O, już będziecie ciąć to "super nowe 131".
Ciekawe, jakie linie takie ekstremalnie puste jeżdżą? Chyba tylko te na Pole Mokotowskie (tych akurat jest za dużo), a to i tak w niektórych kursach, jak się 2 (3) linie skumulują. Rano zaś, wszystko niezależnie od numeru ledwo zabieralne. Dziwią mnie te pomiary, myślałem, że jako stały pasażer wiem, jak wygląda sytuacja...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

mariow

Post autor: mariow » 03 lis 2008, 23:10

Bastian pisze:Najciekawsze, co padło w tej dyskusji, to wyciągnięcie 172 po trasie 167. Ale chyba nie przez Szczęśliwicką i DWZ?
ha, przeciez tak jest nawet czestokroc najszybciej i załatwiony dojazd do DWZ
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2008, 2:08

R-9 Chełmska pisze:Ciekawe, jakie linie takie ekstremalnie puste jeżdżą?
Wszystkie po równo, jak się trafi. Inna rzecz, że się jeszcze dopełniają na Gagarina.
R-9 Chełmska pisze:O, już będziecie ciąć to "super nowe 131".
A Boże broń! Przeciwnie, ja bym tam zostawił silne 131, silne 167, silne 180... i może wystarczy? A jak nie, to jeszcze bardziej je wzmacniać :]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 lis 2008, 7:56

Na Gagarina to ja bym wolał silne 12... :-$
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2008, 9:05

A to zaraz potem :]

PS A nie miało być 14? :>

EDIT: A nie, fakt, 14 na Sobieskiego. No to może być 12 :-D

ODPOWIEDZ