KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,9519 ... ociny.html
Nowa linia 210 do stacji metra Młociny
W sobotę rusza nowa linia autobusowa, która połączy Placówkę z najnowszą stacją metra - poinformował we wtorek Zarząd Transportu Miejskiego.
Coraz więcej osób wybierających się na Cmentarz Północny dojeżdża metrem do ostatniej stacji Młociny i dopiero tu, zamiast na poprzednich przystankach, przesiada się do autobusów. Tak było zwłaszcza we Wszystkich Świętych i Zaduszki, gdy w szwach pękała cmentarna linia C09. Ponieważ piątek jest ostatnim dniem jej kursowania, od soboty 8 listopada Zarząd Transportu Miejskiego uruchamia linię 210. Autobusy wyruszą spod bramy głównej Cmentarza Północnego ul. Wóycickiego, Palisadową, Opłotkiem, Wólczyńską, Sokratesa i Kasprowicza dojadą do pętli Metro-Młociny. Z kolei kursująca w weekendy do zachodniej bramy cmentarza linia 409 zostaje na stałe wycofana z pl. Wilsona i przesunięta na pętlę koło stacji metra Marymont.
-
desert_eag
Natomiast ja uważam, że 210 jest pomysłem dobrym i naturalną konsekwencją wydłużenia metra:
1) na Cm. Północny ludzie "z miasta" nie będą już jeździć 181, ale właśnie 210 (studenci UKSW może nieco odsapną),
2) sporo ludzi 1 i 2 listopada pytało, czy jakakolwiek "normalna" linia łączy ten cmentarz z najbliższą stacją metra,
3) przy Palisadowej i w drodze na cmentarz powstało sporo firm (i powstanie ich więcej), których pracownicy narzekali na tłok i rzadkie kursowanie 701. Zamiast zwiększania częstotliwości na całej jej trasie wybrano stworzenie krótszej linii.
Natomiast kursowanie 409 zostanie utrzymane, tyle ża na trasie skróconej z Marymontu.
1) na Cm. Północny ludzie "z miasta" nie będą już jeździć 181, ale właśnie 210 (studenci UKSW może nieco odsapną),
2) sporo ludzi 1 i 2 listopada pytało, czy jakakolwiek "normalna" linia łączy ten cmentarz z najbliższą stacją metra,
3) przy Palisadowej i w drodze na cmentarz powstało sporo firm (i powstanie ich więcej), których pracownicy narzekali na tłok i rzadkie kursowanie 701. Zamiast zwiększania częstotliwości na całej jej trasie wybrano stworzenie krótszej linii.
Natomiast kursowanie 409 zostanie utrzymane, tyle ża na trasie skróconej z Marymontu.
Nie do końca się zgodzę, że taka będzie naturalna kolej rzeczy- należy pamietać, że 181 zatrzymuje się także przy bramie północnej cmentarza a tam spora część pasażerów wysiada.geograf pisze:ludzie "z miasta" nie będą już jeździć 181, ale właśnie 210 (studenci UKSW może nieco odsapną)
Tak czy inaczej idea z 210 słuszna jak najbardziej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ciekawe co ile będzie kursować to 210 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Krzysiek_S