Bastian pisze:
Nie zauważyłem, by
na razie cokolwiek zostało pocięte, tymczasem ludzie
już jeżdżą metrem, zamiast autobusami. Ślepcy, głupcy?
Ludzie po prostu
chcą jeździć metrem, bo widocznie według nich zalety przeważają wady. A że nie wszyscy wejdą? Toż komunikacji naziemnej na Bielanach nikt nie likwiduje. Tramwajów nikt nie rusza, autobusów też trochę zostaje

Ależ o Co ci chodzi ? Czy ja komuś wyrzucam, iż jeździ metrem ? I bardzo dobrze, tylko niech do jasnego gwintu będzie go więcej (częściej) niż obecnie, skoro jest więcej pasażerów a
jest, to należy dać im szansę dojechać w jakim takim stanie. Wybacz ale po dwóch podróżach ok. 7.30 znowu mi się odechciało, to jest po prostu koszmar (zwłaszcza w rosyjskim wagonie). Z tym nieruszaniem tramów bym polemizował (omawiany casus 15), słowo "trochę autobusów" budzi już mój mocny niepokój (przed uruchomieniem metra do Huty mówiło się, że liczba brygad nie zmaleje tylko zostanie najwyżej wycofana jakaś ilość busów 18 i 15 m na rzecz krótszych).
Po co się buduje podwójne przystanki przy Potockiej, przecież podziemnego przejścia po północnej stronie stacji nie było m.in dlatego, iż po tej stronie miało nie być przystanków dla tramów? Czy tam będą zrobione zwrotnice zdalnie sterowane skoro 5 zostaje na stałe? A może jak tak się buduje te przystanki to może wreszcie ruszy się sprawę Al.Reymonta/Broniewskiego dla tramów ?
Wiesz, że oceniam projekt zmian na Bielanach z dużym plusem, powinien być OK.
Pzdr
ZTM pisze:
2008-11-03 | Dodatkowy przystanek dla linii 502 | W związku z wystąpieniami pasażerów, od dnia 12.11.br. (środa) na trasie linii 502 uruchomiony zostaje przystanek ROZBRAT obowiązujący jako warunkowy.
No to mnie rozbawiło

Przy okazji wskazania plusów zmiany 520 w 522 na TŁ wskazano na możliwość przyspieszenia linii - teraz okazuje się, iż Rozbrat jest jednak potrzebny, to co 522 też tam się będzie zatrzymywać, niestety gol do własnej bramki.