Pojęcie to oznacza brygadę, która w jednej chwili znajduje się w dwóch miejscach? Bo jeśli nie, to BWL może załatać wozokilometry, ale nie brak brygad w szczycie.ziomal pisze:Jest takie piękne pojęcie komunikacyjne: Brygada Wielo Liniowa (BWLka).Glonojad pisze: Które Mobilis czy ITS z pewnością na pół roku kupiITS i Mobilis nic chyba przeciwko takim brygadom nie ma...
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Teoretyka a praktyka to dwie różne rzeczy...Glonojad pisze:Pojęcie to oznacza brygadę, która w jednej chwili znajduje się w dwóch miejscach? Bo jeśli nie, to BWL może załatać wozokilometry, ale nie brak brygad w szczycie.ziomal pisze: Jest takie piękne pojęcie komunikacyjne: Brygada Wielo Liniowa (BWLka).ITS i Mobilis nic chyba przeciwko takim brygadom nie ma...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja ciągle czekam na wyjaśnienie dotyczyą tych BWLek rozwiązujących problemy taborowe na masową skalę
(bo w szczegółach to pewnie da się tak zrobić na kilku liniach o wybitnie punktowych szczytach w różnych porach, ale czy aż 50 brygad?).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
tylko koniecznie tramwajową(tramwajowe), bo autobusowa to (raczej) będzie stać w korkachziomal pisze:A gdyby tak utworzyć linię o charakterze lokalnym w centrum miasta?
proponuję:
47 Plac Narutowicza-grójecka-towarowa-aleja solidarności-marszałkowska-nowowiejska-krzywickiego-filtrowa-Plac Narutowicza
49 Ratuszowa Zoo-targowa-most śląsko dąbrowski-aleja solidarności-aleja jana pawła-cahubińskiego-aleja niepodległości-rakowiecka-Kielecka
wysoka częstość kursowania i możliwość przesiadek po całym centrum
A skąd wiesz, może mokotów zaprotestował, że chce mieć dojazd na aleję solidarności 522 zostanie na mokotowie, a 520 zabiorą z bielan, na broniewskiego są tramwaje a na chomiczówce 116 z resztą z ankiet wynikało, że na bielanach mało kto ma coś przeciwko przesiadkom (114+metro)Harry pisze:oczywiście, że nieMnie interesuje jedna rzecz - czy 520 zostanie po rewolucji bielańskiej w tym kształcie ( tj. na trasie Muranów - Marysin)?
Jadąc od JPII Aleją solidarności skręt w Marszałkowską byłby dość trudny z powodu braku torowiska.konradek pisze:tylko koniecznie tramwajową(tramwajowe), bo autobusowa to (raczej) będzie stać w korkachziomal pisze:A gdyby tak utworzyć linię o charakterze lokalnym w centrum miasta?
proponuję:
47 Plac Narutowicza-grójecka-towarowa-aleja solidarności-marszałkowska-nowowiejska-krzywickiego-filtrowa-Plac Narutowicza
A nawet gdyby było do dodatkowy cykl świateł do skrętu już kompletnie by sparaliżował Plac Bankowy
No nie, nie da sięGlonojad pisze:Ja ciągle czekam na wyjaśnienie dotyczyą tych BWLek rozwiązujących problemy taborowe na masową skalę(bo w szczegółach to pewnie da się tak zrobić na kilku liniach o wybitnie punktowych szczytach w różnych porach, ale czy aż 50 brygad?).
[ Dodano: Pon 10 Lis, 2008 12:45 ]
Stare, ludowe powiedzenie: Spokój Galasa...wojtor pisze:Jadąc od JPII Aleją solidarności skręt w Marszałkowską byłby dość trudny z powodu braku torowiska.konradek pisze: tylko koniecznie tramwajową(tramwajowe), bo autobusowa to (raczej) będzie stać w korkach
proponuję:
A nawet gdyby było do dodatkowy cykl świateł do skrętu już kompletnie by sparaliżował Plac Bankowy
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
- tarantula01
- Kontakt:
Tarchomin już próbuje forsować korektę tras ekspresów.fraktal pisze:W każdym razie jeśli wprowadzą te skrócone kursy, to chyba nie po to, by w połowie stycznia je zlikwidować. A pewnie mieszkańcy Tarchomina skwapliwie skorzystają z okazji, żeby spróbować przeforsować korektę trasy ekspresów do placu Wilsona. W ten sposób z jednej strony będą protestujący mieszkańcy przeciwko autobusom na placu Wilsona, z drugiej protestujący Tarchomin przeciwko trasie ekspresów.
Będzie materiał papierowy, że 520 na północ od pl. Konstytucji jeździ puste i to będzie uzasadnieniem nieprzywracania 520. Zresztą kto będzie się domagał przywrócenia trasy 520 po 3 latach.KornShell pisze:ZTM korzysta z okazji i w praktyce testuje zmiany w układzie linii komunikacyjnych po ukończeniu I linii metra ( głównie 195 i 520 ).![]()
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Co jest totalnym idiotyzmem, bo Wilsona nie nadaje się na przyjmowanie kolejnych autobusów. Jedyne, o co należy walczyć to bus-pas na AK.tarantula01 pisze:Tarchomin już próbuje forsować korektę tras ekspresów.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Szkoda tylko, że z pewnością buspas na AK nie byłby tylko ''busowy''... No, przynajmniej nie zawsze.MisiekK pisze:Jedyne, o co należy walczyć to bus-pas na AK.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Tak tylko znikło 122 i 195 na połączeniu Trakt - Żoliborz/Bielany i tak naprawdę znacznie spadła częstotliwość połączeń, najbardziej w szczycie gdy z 14 kursów zostało tylko 6. W DS w ciągu dnia zamiast 11 kursów jest tylko 6 a wieczorem w DS zamiast 6 tylko 4. Więc proszę nie zachwycajcie się rozkładem 116.Santos pisze:116 jak ''tramwaj'' - od 12.11 cały dzień co 10 minut(de facto - pewnie z 17 bądź 18 całek będzie, co pewnie nie raz poskutkuje ''stadem'' wozów
)
I tak na marginesie, dzięki objazdowi zmalał rozkładowy maksymalny czas przejazdu na odcinku Aspekt - Foksal z 33 do 32 minut
- Colony
- Kontakt:
A ja wiem. Konwiktorską i Krajewskiego jest szybciej niż Andersa zjazd z zawrotką i podjazd Międzyparkową. Na pewno jest szybciej.I tak na marginesie, dzięki objazdowi zmalał rozkładowy maksymalny czas przejazdu na odcinku Aspekt - Foksal z 33 do 32 minut, jak to jest możliwe, naprawdę nie wiem.
Dziś oczywiście stada zdumionych ludzi. Ale pochwalić należy ZTM za informację. Wszędzie stojący uczynni młodzi ludzie wyjaśniający co i jak.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
-
Dęboszczak
Czyli nadal urzędasy czynią zadość swojej jakże zdroworozsądkowej polityce "Wszystkich do metra!"Kra pisze:Tak tylko znikło 122 i 195 na połączeniu Trakt - Żoliborz/Bielany i tak naprawdę znacznie spadła częstotliwość połączeń, najbardziej w szczycie gdy z 14 kursów zostało tylko 6. W DS w ciągu dnia zamiast 11 kursów jest tylko 6 a wieczorem w DS zamiast 6 tylko 4. Więc proszę nie zachwycajcie się rozkładem 116.
Co z tego, że jest kompletnie niezabieralne...