No chyba sobie żartujesz!! Autobus bezpłatny jadący przez całą Starą Ochotę na Rakowiec do tego co godzinę. Tylko desperaci by nim jechalireserved pisze:Zawsze jest jeszcze w sumie bezpłatny... z tego co widzę na frekwencję nie narzeka.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
Ale nikogo nie obchodzi dojazd na zakupyreserved pisze:A widzisz... mimo to jak podjeżdża wiele osób jest nim zainteresowanych. Bądź co bądź z Rakowca do Reduty jeździ tak samo jak 157.dzidek pisze:Tylko desperaci by nim jechali
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ostatnio jechałem tym darmobusem w popołudniowym szczycie i potwierdzam słowa Jedynego Prawdziwego Przedstawiciela Rakowca - liczba pasażerów nie przekraczała 10. Może w DS pracuje lepiej.reserved pisze:A widzisz... mimo to jak podjeżdża wiele osób jest nim zainteresowanych.dzidek pisze:Tylko desperaci by nim jechali
Nawet nie wiedziałem, że jest tam taki darmobus. Słyszałem, że ludzie jeżdżą z Reduty 208. Obecna trasa póki co zostaje, więc będa jedzili nadal.Glonojad pisze:Ostatnio jechałem tym darmobusem w popołudniowym szczycie i potwierdzam słowa Jedynego Prawdziwego Przedstawiciela Rakowca - liczba pasażerów nie przekraczała 10. Może w DS pracuje lepiej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A jakby się jeszcze dało jeździć "na okrągło" (tzn. z wymianą kierowcy na pętli)...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Glonojad pisze:No cóż, moim skromnym zdaniem obecny układ 208 jest lepszy, pozwala na przesiadkę do tramwaju ludziom bez genetycznej niechęci do tego środka lokomocji - a i mieszkańcom Włodarzewskiej daje możliwość zajęcia miejsca w pojeździe "na pętli" po przesiadce z tramwaju.
MeWa pisze:trasa przez Szczęśliwice jest gorsza zdecydowanie
Problem polega jedynia na braku zaplecza socjalnego dla kierowców. Jeżeli przewoźnik będzie w dalszym ciągu dostarczał pieluchy w ilości nieograniczonej, trasa pozostanie tak na stałe. Ku radości pasażerów.Glonojad pisze:A jakby się jeszcze dało jeździć "na okrągło" (tzn. z wymianą kierowcy na pętli)...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Hm. No tak. Zaplecze. Przy jeździe "na okrągło" mogłoby ono być na którymkolwiek przystanku na trasie, tylko nie bardzo takie miejsce widzę 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Solaris U10
Chciałbym ponowić propozycję trasy przez Dickensa na Szczęśliwice, która:Jarek pisze:Miejmy zatem nadzieję, że trasa 208 się utrzyma.MeWa pisze:no ale przecież przy BW1920 ustawiono toaletę przenośną. Jazda przez pętlę uczyni dojazdy do tramwajów linią 208 bezsensowne.
1. Umożliwi przesiadki do tramwajów w ZP BW1920/DICKENSA.
2. Zapewni postój na krańcu z zapleczem socjalnym
3. Poprawi dojazd do tramwajów z petli Szczęśliwice
Proszę o komentarz.