Nareszcie, zawsze to kolejny odcinek. Ciekawe co będzie z odcinkami od Puławskiej na wschód, bo to w tej chwili jest trudniejsza przeprawa urzędowa.Kostek pisze:sąd przyznał prawomocność decyzji środowiskowej ws. S2 na odcinku od Konotopy do Lotniska.
Obwodnica ekspresowa Warszawy: S2-S7/S8-S17
Moderator: Wiliam
tutaj to poczekamy na wjazd koparek jeszcze kilka lat.
po pierwsze - ostatnie decyzje były nastawione na kierunek z/ do Konotopy.
po drugie - decyzja środowiskowa została (chyba) uchylona ze względu na brak alternatywnych wariantów przebiegu trasy oraz dlatego, że system ściekowy będzie doprowadzał cieki do kanału służewieckiego.
po trzecie - na ursynowie i za chwilę w Wilanowie mieszka cała masa ludzi, którzy nie chcą i nie będą chcieli mieć trasy ekspresowej pod nosem, albo w sąsiedztwie. (nawet wtedy kiedy im ona nie zagraża).
Dlatego raczej długo poczekamy na tą trasę. Na moje oko początek prac już po ojro 2012.
po pierwsze - ostatnie decyzje były nastawione na kierunek z/ do Konotopy.
po drugie - decyzja środowiskowa została (chyba) uchylona ze względu na brak alternatywnych wariantów przebiegu trasy oraz dlatego, że system ściekowy będzie doprowadzał cieki do kanału służewieckiego.
po trzecie - na ursynowie i za chwilę w Wilanowie mieszka cała masa ludzi, którzy nie chcą i nie będą chcieli mieć trasy ekspresowej pod nosem, albo w sąsiedztwie. (nawet wtedy kiedy im ona nie zagraża).
Dlatego raczej długo poczekamy na tą trasę. Na moje oko początek prac już po ojro 2012.
- tarantula01
- Kontakt:
A jednoczesnie będa chcieli z tego Ursynowa, czy Wilanowa jakoś wyjechać... .Kostek pisze:po trzecie - na ursynowie i za chwilę w Wilanowie mieszka cała masa ludzi, którzy nie chcą i nie będą chcieli mieć trasy ekspresowej pod nosem, albo w sąsiedztwie. (nawet wtedy kiedy im ona nie zagraża).
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tak przy okazji - do kogo pisać w sprawie zmian nazwy węzłów
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Jako ciekawostkę dodaję krótką fotorelację z trasy S8. Po wybudowaniu drogi serwisowej od Warszawskiej do Sochaczewskiej zwiedzanie placu budowy stało się łatwiejsze. Nie trzeba już kluczyć po jakiś Szeligach i innych zadupiach albo ruchliwą jak cholera Lazurową. Przy okazji załączam kilka wcześniejszych zdjęć z węzła "Prymasa". Zapraszam do lektury!
[ Dodano: Nie 16 Lis, 2008 18:50 ]
Suplement.
[ Dodano: Nie 16 Lis, 2008 18:50 ]
Suplement.
- Załączniki
15/12/2005-12/7/2019
- a/p TALENT
W załączniku obrazek, a w niniejszym tekście pytanko - co to mógł być za spęd? Jakiś kontrol, narada, pogadanka nt. BHP? Już raz coś takiego widziałem, specjalnie w tych celach nawet przygotowano tą górkę, na której panowie stoją. Z innych wieści mogę dodać, że właśnie trwa wytęzona praca przy betonowaniu kolejnego segmentu ściany szczelinowej niedaleko zastępczego torowiska tramwajowego na Radiowej.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Sądząc po kolorach, mało inżynierów 
Niektóre biura mają pozałatwiane wycieczki na własne dzieła w terenie - ale przy tylu osobach to by musiało być biurzysko, a nie biuro.
Niektóre biura mają pozałatwiane wycieczki na własne dzieła w terenie - ale przy tylu osobach to by musiało być biurzysko, a nie biuro.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Kilka widoczków prosto z budowy.
- Załączniki
15/12/2005-12/7/2019
- a/p TALENT
Ciekawostka z WMH powiązana z budową trasy S-8: w torowisku jakieś 20m przed przejazdem pojawił się rozjazd. Zaś po drugiej stronie Siodlarskiej trwają prace ziemne. Jest to wstęp do poprowadzenia toru tymczasowego na północ od istniejącego, ale bez zmian pod wiaduktem Powstańców Śl. Prawdopodobnie będzie to wymagało wybrania ziemi miedzy podporą a północnym przyczółkiem i zabezpieczenia grodzicami samego przyczółka wiaduktu. Po przerzuceniu ruchu kolejowego na tor tymczasowy będzie można wykonać wykop dla toru i zachodni wiadukt w ciągu Powstańców (oznaczony jako obiekt WD10a). Następnie już po puszczeniu ruchu kolejowego gotowym torowiskiem pod zbudowanym wiaduktem zachodnim Powstańców będzie można przystąpić do rozbiórki i przebudowy istniejącego wiaduktu. Wynika z tego, że wbrew temu, co sądziłem ruch kolejowy nie będzie wstrzymany.
15/12/2005-12/7/2019