Remont wiaduktu przy Dw. Gdańskim

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lis 2008, 17:58

MeWa pisze:
Bastian pisze: I źle, tam miał być tramwaj.
aq będzie metro :D
Z przystankami jak tramwaj, nawet w Biurze Architektury się z niego śmieją...

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 19 lis 2008, 18:01

Glonojad pisze:
MeWa pisze:aq będzie metro :D
Z przystankami jak tramwaj, nawet w Biurze Architektury się z niego śmieją...
no cóż, śmiem twierdzić, że część urzędników, która pracowała, gdy zmieniano przebieg, to pracuje w dalszym ciągu. Zresztą ze stacjami jak tramwaj bym nie przesadzał.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lis 2008, 18:04

MeWa pisze:
Glonojad pisze: Z przystankami jak tramwaj, nawet w Biurze Architektury się z niego śmieją...
no cóż, śmiem twierdzić, że część urzędników, która pracowała, gdy zmieniano przebieg, to pracuje w dalszym ciągu. Zresztą ze stacjami jak tramwaj bym nie przesadzał.
Zwłaszcza po rozrzedzeniu na Woli :p
Ale przystanek przy Moczydle... #-o

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 19 lis 2008, 18:07

Bastian pisze:I zamiast trzech ciągów szyny będą dwa. To niby lepiej? :>
oczywiście, że nie, ale przy terminach realizacji inwestycji tramwajowych i ich odwlekaniem (i piętrzącymi się problemami), to nie wiem, kiedy na tę trzecią szynę byśmy się doczekali.
Ale przystanek przy Moczydle...
potem byś marudził, że długie drogi dojścia itp. :P Akurat stacja Moczydło oferować będzie unikalne przesiadki na ciąg obwodowy i zapełni dużą lukę, jaka by powstała, w przypadku niewybudowania tej stacji. Już mniejszy odcinek będzie między Lazurową a Powstanców Śląskich.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lis 2008, 18:10

MeWa pisze:
Bastian pisze:I zamiast trzech ciągów szyny będą dwa. To niby lepiej? :>
oczywiście, że nie, ale przy terminach realizacji inwestycji tramwajowych i ich odwlekaniem (i piętrzącymi się problemami), to nie wiem, kiedy na tę trzecią szynę byśmy się doczekali.
Metro oczywiście jest tanie i punktualne w realizacji :p

Poza tym proszę nie uogólniaj - inwestycje tramwajowe prowadzone przez TW realizowane są zgodnie z planami uzgodnionymi z miastem. (-(
Ale przystanek przy Moczydle...
potem byś marudził, że długie drogi dojścia itp. :P Akurat stacja Moczydło oferować będzie unikalne przesiadki na ciąg obwodowy i zapełni dużą lukę, jaka by powstała, w przypadku niewybudowania tej stacji. Już mniejszy odcinek będzie między Lazurową a Powstanców Śląskich.
Te unikalne przesiadki są tak niezbędne, że aż 5xx dla nich się nie zatrzymują :p

A Lazurowa (a nie Górczewska?) i Powstańców Śląskich obie są wśród intensywnej zabudowy, czego się o Moczydle powiedzieć nie da.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 19 lis 2008, 18:17

Glonojad pisze:Metro oczywiście jest tanie i punktualne w realizacji :p

Poza tym proszę nie uogólniaj - inwestycje tramwajowe prowadzone przez TW realizowane są zgodnie z planami uzgodnionymi z miastem. (-(
nie przeczę, ale nie wszystkie inwestycje realizuje TW. Ile problemów jest z Tarchominem... Nie wspominając o Wilanowie.
Glonojad pisze:A Lazurowa (a nie Górczewska?) i Powstańców Śląskich obie są wśród intensywnej zabudowy, czego się o Moczydle powiedzieć nie da.
jasne, ale stacja zachacza o Młynów, ponadto chyba są tam jeszcze tereny do zagospodarowania.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lis 2008, 18:22

MeWa pisze:
Glonojad pisze:Metro oczywiście jest tanie i punktualne w realizacji :p

nie przeczę, ale nie wszystkie inwestycje realizuje TW. Ile problemów jest z Tarchominem... Nie wspominając o Wilanowie.
Wilanów nie jest wpisany do budżetu, więc naprawdę ciężko powiedzieć, że jest to "inwestycja z której realizacją są problemy". Wskazać mogę z pół tuzina innych, które są wpisane w budżet a mimo to nie są realizowane...
Glonojad pisze:A Lazurowa (a nie Górczewska?) i Powstańców Śląskich obie są wśród intensywnej zabudowy, czego się o Moczydle powiedzieć nie da.
jasne, ale stacja zachacza o Młynów, ponadto chyba są tam jeszcze tereny do zagospodarowania.
Spłachetek M1.30, poza tym ZP (Zieleń Parkowa) i US Usługi Sportu) zgodnie ze Studium Uwarunkowań. To już przy Elekcyjnej miałaby lepsze wykorzystanie (zwłaszcza, jakby nią puścić tramwaj :p ) Niemniej nie ma co dyskutować nad rozlanym mlekiem, zwłaszcza że to offtop.

mkm101
Kontakt:

Post autor: mkm101 » 19 lis 2008, 22:46

robert-c pisze: Przeczytaj to, co napisałem raz jeszcze i z większym zrozumieniem. Twoja odpowiedż nosi raczej znamiona zwykłego trollingu, niż merytorycznej dyskusji.
Znamiona trollingu to ma raczej pisanie 4-5 podobnych postów o Zielonym Mazowszu.
robert-c pisze:Do wszystkich spraw odnosiłem się po kolei w kolejnych postach.
Niewystarczająco się odniosłeś, skoro mam tyle wątpliwości
robert-c pisze: Ty wycinasz coś z jednego postu i w dodatku nie w pełni. Na wszystkie pytania jakie zadajesz znajdziesz już odpowiedź w moich postach.
Pytam o konkretne rzeczy, cytaty pochodzą z kilku kolejnych postów, Twoje wcześniejsze wypowiedzi mnie nie usatysfakcjonowały lub wzbudziły wątpliwości, których nie chcesz teraz wyjaśnić
robert-c pisze:Ty zdajesz się iść w kompletny populizm, że wiadukt jeśli go nie będzie (lub jeśłio będzie zbyt wąski), to nic się nie stanie, jeśli chodzi chociazby o bezpieczeństwo.
Ty zdajesz się iść w głęboki populizm, twierdząc że tylko 2 wiadukty po 2 pasy zapewniają bezpieczeństwo dla Żoliborza

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 19 lis 2008, 23:54

! Potencjalna premia punktowa !
Proszę merytorycznie i bez uszczypliwości.

mkm101
Kontakt:

Post autor: mkm101 » 21 lis 2008, 1:20

robert-c pisze: Po pierwsze - projekt odbudowy wiaduktów nie zawierał ulicy Andersa.
Wg WPI jest trochę inaczej - tam jest zadanie (kod C/OM/I/1/7) pn "Przebudowa ul. Andersa na odc. od Pl. Bankowego do Pl. Inwalidów wraz z budową wiaduktów nad torami PKP i ul. Słomińskiego"

mb

Post autor: mb » 21 lis 2008, 1:30

Ale postępowanie przed wojewodą w sprawie decyzji środowiskowej dotyczyło tylko odcinka pl. Inwalidów-Międzyparkowa.

robert-c
Kontakt:

Post autor: robert-c » 21 lis 2008, 15:09

mkm101 pisze:Niewystarczająco się odniosłeś, skoro mam tyle wątpliwości
Ale Twoje wątpliwości wynikają z tego, że nie doczytałes albo nie zrozumiałes.
Jak powtórze jeszcze raz wszystko, to napiszesz, że troluję, bo pisze w kółko to samo.
Zresztą na przykład Twoje odniesienie się do mojego porównania do Obozowej świadczy dobitnie o tym, że nie zamierzasz zrozumiec o czym pisze, tylko chodzi Ci o rozpoczecie bicia piany. Zgrabnie oczywiście wyciałes przy okazji moje porównanie do Mickiewicza na odcinku Wilsona - Potocka. jak też oczywiscie nie wiesz nic o tym, ze na Obozowej mają być wydzielane wysepki przystankowe? Nie wiem kiedy. bo tego nawer BDiK nie wie, ale koncepcja modernizacji Obozowej bedzie tworzona i jest wałkowana na poziomie władz dzielnicy. Jeśli jako tramwajarz nic o tym nie wiesz, to wielka szkoda.
Zresztą Twje sformułowanie:
"Kilkadziesiąt linijek o ZM i ani słowa o wiadukcie przy Dw. Gdańskim..."
też jest kompletnie nieprawdziwe i świadczy jedynie o tym, że tylko po to się odnosisz by zejść na poziom bicia piany (co niejednokrotnie miało już tu miejsce w Twoim wykonaniu, gdy akurat był poruszany problem dyletanctwa ZM). Poza tym mkm, czytajac Twoje wpisy i odpowiedzi na moje wnioski widac zero merytoryki. Zdajesz się po prostu dyskutowac ze mną, a nie o problemie. I to zasadniczy Twój problem.
mkm101 pisze:Ty zdajesz się iść w głęboki populizm, twierdząc że tylko 2 wiadukty po 2 pasy zapewniają bezpieczeństwo dla Żoliborza
W sposóbn wystarczajacy chyba to uzasadniłem. Ty odniosłes się tylko na tyle, że rejony obsługi sa takie, że karetki nie przejeżdzają przez ten wiadukt. Nie wiem jakie sa rejony, ale karetki tam tez jeżdzą, jak i inne służby szybkiego reagowania, wiec napisałes nieprawdę.

W sprawie Zielonego Mazowsza. Czy Ty mkm101 jesteś może ich adwokatem?
Jeśli tak, to rozumiem Twojego kaca moralnego, bo prawda o działanosci ZM po prostu boli.
Poza tym pisząc o ZM odpowiadałem na czyjeś posty w tym temacie.
Zapewne nadal uważasz, ze to ekologiczna organizacja eksperów nie mająca nic wspólnego z ekoharaczystami?
Dałem linki do kilku pozycji jako dowód. Jeśli kogoś to interesuje, to mam więcej. Tylko, ze to wątek o czymś innym, a nie o działanosci ZM. Uwierz, że gdybym miał opisac całośc, to wątku by nie starczyło.

A wracajac do tematu.
Widac, że kilku osobom tu zależy jakoś dziwnie na tym, by sprawa wiaduktów przewlokła się.
Może podyskutujmy lepiej o tym jak wyjść z impasu.
MŚ ustami wiceministra Trzeciaka zapowiedziało, że odrzuci protest ZM.
Co uważacie że jest lepsze - zbudowanie tego wg projektu miasta i rozpoczecie przebudowy w marcu 2009, czy sporządzenie raz jeszcze całej dokumentacji i rozpoczecie przebudowy w marcu 2011?
Mamy takie warunki wyjściowe.

Przy okazji pytanie do tramwajarzy. Ile TW tracą na tym, że zawieszone jest kilka linii? Od razu uprzedzam niepotrzebne pytania - chodzi mi o miesieczną stratę (szacunkowo).

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 lis 2008, 15:16

robert-c pisze:Czy Ty mkm101 jesteś może ich adwokatem?

Nikt mnie jeszcze dziś tak dobrze nie ubawił :) :hahaha: :rotfl2:
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Siecool

Post autor: Siecool » 21 lis 2008, 15:23

robert-c pisze:Przy okazji pytanie do tramwajarzy. Ile TW tracą na tym, że zawieszone jest kilka linii? Od razu uprzedzam niepotrzebne pytania - chodzi mi o miesieczną stratę (szacunkowo).
Biorąc pod uwagę, że zawieszenie 6 zmusiło do wydłużania 36 i 28, część brygad z DS od jutra wędruje na 2-krotne zwiększenie częstotliwości 26 plus dodatkowo jeszcze w DS zwiększono plan, z kolei w DP zwiększono częstotliwość 23 obawiam się, że TW może nawet na tym zyskać. :P
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]

robert-c
Kontakt:

Post autor: robert-c » 21 lis 2008, 15:34

Acha. Czyli nieistnienie tego wiaduktu jest nawet na rękę TW?

ODPOWIEDZ