Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Popsuł sięSiecool pisze:A właściwie czemu on jest zamykany, bo jakoś nikt o tym nie wspomniał? Remont?
Stołeczna pisze: Od piątku nie można jeździć przez mostek na Kanale Żerańskim w Kobiałce - oberwał się z niego kawałek betonu z jezdnią. Pogotowie drogowe w ostatniej chwili zawróciło dwie betoniarki zmierzające na pobliską budowę. Zarząd Transportu Miejskiego musiał wycofać autobusy
Według Zarządu Dróg Miejskich konstrukcja może być naprawiona najwcześniej za dwa tygodnie. Wiele zależy od pogody - nie da się betonować i asfaltować w czasie mrozów, które zapowiadają synoptycy.
Zamknięcie mostka służącego dawniej tylko okolicznym rolnikom teraz jest dużym utrudnieniem dla wielu warszawiaków, którzy w ostatnich latach sprowadzili się na obrzeża Białołęki. Stracili wygodny przejazd między ul. Płochocińską (wylotówka w stronę Nieporętu) a ul. Kobiałka, Mochtyńską i Ruskowy Bród. Najbliższy most nad Kanałem Żerańskim znajduje się w Brzezinach i łączy Płochocińską z ul. Białołęcką. ZTM skierował objazdem przez ul. Juranda ze Spychowa, Ostródzką i Mochtyńską autobusy linii 104 podjeżdżające do szkoły w Kobiałce. Teraz są do niej odcięci uczniowie mieszkający wzdłuż ul. Płochocińskiej.
Mostek w Kobiałce to kolejne w ostatnim czasie miejsce w Warszawie, w którym musieli interweniować drogowcy. Od 9 listopada z powodu fatalnego stanu technicznego trzeba było zawiesić kursowanie tramwajów i autobusów po wiadukcie nad torami kolejowymi, który łączący Śródmieście z Żoliborzem koło Dworca Gdańskiego. Najpóźniej za trzy miesiące zostanie on zamknięty także dla samochodów.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- MeWa
- Cukiereczek
szczerze, nie słyszałem - na otwarciu linii była mowa, że nastąpi to dopiero po przebudowie skrzyżowania przy GrójeckiejKostek pisze:PS:
Podobna chcą puścić 208 też w drugą stronę. Ciekawe gdzie wtedy będzie jej druga pętla ?
pozdr
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
208 w drugą stronę rzeczywiście dopiero po przebudowie skrzyżowania z Grójecką - zapomnaiłem dodać:)
a co do CH Reduta, to nie rozumiem, dlaczego autobahn nie mógłby skręcać w Mszczonowską "na petlę", a potem sobie w kurs ruszać swobodnie tą samą drogą. Rozumiem, że spowoduje to wydłużenie dojazdu ludzi do banacha (a wszystkim nam zalezy na szybkim tam dojezdzie). To takie dywagowanie na głos:)
a co do CH Reduta, to nie rozumiem, dlaczego autobahn nie mógłby skręcać w Mszczonowską "na petlę", a potem sobie w kurs ruszać swobodnie tą samą drogą. Rozumiem, że spowoduje to wydłużenie dojazdu ludzi do banacha (a wszystkim nam zalezy na szybkim tam dojezdzie). To takie dywagowanie na głos:)
ale można ją (208) zakrańcować przy BlueCity (Berestecka). w tym miejscu przesiadka na inne środki lokomocji w kierunku Centrum i Ochoty dobrze zapewniona.
można też skierować tę linię do pl.Narutowicza (luźna propozycja) al.Jerozolimskimi i Niemcewicza (kraniec, postój wyrównawczy) i prosto Grójecką do obecnej trasy.
w obu w/w przypadkach kierowcy mają WC.
.
można też skierować tę linię do pl.Narutowicza (luźna propozycja) al.Jerozolimskimi i Niemcewicza (kraniec, postój wyrównawczy) i prosto Grójecką do obecnej trasy.
w obu w/w przypadkach kierowcy mają WC.
.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Skąd tam autostrada?Kostek pisze:nie rozumiem, dlaczego autobahn nie mógłby skręcać w Mszczonowską
A na pętli CH Reduta nie ma miejsca na cokolwiek, nawet 157 stamtąd musiało wylecieć.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ale wielu ludziom bardziej pasują tramwaje...tadeo pisze:ale można ją (208) zakrańcować przy BlueCity (Berestecka). w tym miejscu przesiadka na inne środki lokomocji w kierunku Centrum i Ochoty dobrze zapewniona.
Kraniec przy Pl. Narutowicza mógłby ew. przejść nawet. Tylko, że wtedy potrzeba by było większej ilości brygad.
to oczywiste, że więcej. "kółko" (jednokierunkowo, tak jak dotychczas) wg mojej luźnej propozycji 208 z krańcem na pl.Narutowicza trwałoby 22-28 minut. propozycja warta uwagi i jest ona do zrealizowania przy zainteresowaniu odpowiednich czynników.
przypomnę tutaj, że w temacie linii mikrobusowych (29.06.2008 i 02.07.2008) zaproponowałem wydłużenie trasy linii 211, która wówczas miała przebieg 5 minut.
okazało się później, że trasa tej linii została wydłużona i dzisiaj jest ona bardziej sensowna niż wtedy.
znaczy to, że nie ma rzeczy niemożliwych dla ZTM-u.
.
przypomnę tutaj, że w temacie linii mikrobusowych (29.06.2008 i 02.07.2008) zaproponowałem wydłużenie trasy linii 211, która wówczas miała przebieg 5 minut.
okazało się później, że trasa tej linii została wydłużona i dzisiaj jest ona bardziej sensowna niż wtedy.
znaczy to, że nie ma rzeczy niemożliwych dla ZTM-u.
.
Sugerujesz trasę jednokierunkową:
PL. NARUTOWICZA - Grójecka - Włodarzewska - Al. Jerozolimskie - Bitwy Warszawskiej 1920 - Grójecka - PL. NARUTOWICZA?
To nawet sensowne jest... Myślę, że miejsce na Pl. Narutowicza dla Libero by się znalazło, w szczycie jest tam tez 404, ale w szczycie 208 i tak niewiele co stoi przy Bitwy, bo łapie opóźnienie na trasie.
PL. NARUTOWICZA - Grójecka - Włodarzewska - Al. Jerozolimskie - Bitwy Warszawskiej 1920 - Grójecka - PL. NARUTOWICZA?
To nawet sensowne jest... Myślę, że miejsce na Pl. Narutowicza dla Libero by się znalazło, w szczycie jest tam tez 404, ale w szczycie 208 i tak niewiele co stoi przy Bitwy, bo łapie opóźnienie na trasie.
nie przez Bitwy Warszawskiej, spójrz wyżej :reserved pisze:Sugerujesz trasę jednokierunkową:
pl.Narutowicza-...-al.Jerozolimskie-Niemcewicza- Grójecka-pl.Narutowicza.
w ten sposób jednokierunkowo.
ale powtarzam raz jeszcze - jest to moja luźna propzycja. taka sugestia dla korzystających z tej linii.
.
- MeWa
- Cukiereczek
po pierwsze, na Niemcewicza są zwykle korki, po drugie przesiadka do tramwajó na pl. Narutowicza nie jest tak dogodna, w związku z czym nie byłaby to dobra oferta dla chcących skorzystać z tramwajów.tadeo pisze:nie przez Bitwy Warszawskiej, spójrz wyżej :reserved pisze:Sugerujesz trasę jednokierunkową:
pl.Narutowicza-...-al.Jerozolimskie-Niemcewicza- Grójecka-pl.Narutowicza.
w ten sposób jednokierunkowo.
ale powtarzam raz jeszcze - jest to moja luźna propzycja. taka sugestia dla korzystających z tej linii.
.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
Zdecydowanie nie... raz to co powiedział MeWa.. korki itd.tadeo pisze:pl.Narutowicza-...-al.Jerozolimskie-Niemcewicza- Grójecka-pl.Narutowicza.
A dwa, że tak jak mówiłem, wielu pasażerów jeździ do Banacha do tramwajów.
Plusem samej pętli jest to, że można się do 208 przesiąść choćby z tramwajów jadących tylko do Pl. Narutowicza albo np. z takiego 517.
Trasa przez Banacha do Pl. Narutowicza mi się szczerze bardzo podoba.