Objazdy i inne okresowe zmiany tras

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Siecool

Post autor: Siecool » 21 lis 2008, 21:20

A właściwie czemu on jest zamykany, bo jakoś nikt o tym nie wspomniał? Remont?
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 lis 2008, 21:21

Siecool pisze:A właściwie czemu on jest zamykany, bo jakoś nikt o tym nie wspomniał? Remont?
Popsuł się :D
Stołeczna pisze: Od piątku nie można jeździć przez mostek na Kanale Żerańskim w Kobiałce - oberwał się z niego kawałek betonu z jezdnią. Pogotowie drogowe w ostatniej chwili zawróciło dwie betoniarki zmierzające na pobliską budowę. Zarząd Transportu Miejskiego musiał wycofać autobusy

Według Zarządu Dróg Miejskich konstrukcja może być naprawiona najwcześniej za dwa tygodnie. Wiele zależy od pogody - nie da się betonować i asfaltować w czasie mrozów, które zapowiadają synoptycy.

Zamknięcie mostka służącego dawniej tylko okolicznym rolnikom teraz jest dużym utrudnieniem dla wielu warszawiaków, którzy w ostatnich latach sprowadzili się na obrzeża Białołęki. Stracili wygodny przejazd między ul. Płochocińską (wylotówka w stronę Nieporętu) a ul. Kobiałka, Mochtyńską i Ruskowy Bród. Najbliższy most nad Kanałem Żerańskim znajduje się w Brzezinach i łączy Płochocińską z ul. Białołęcką. ZTM skierował objazdem przez ul. Juranda ze Spychowa, Ostródzką i Mochtyńską autobusy linii 104 podjeżdżające do szkoły w Kobiałce. Teraz są do niej odcięci uczniowie mieszkający wzdłuż ul. Płochocińskiej.

Mostek w Kobiałce to kolejne w ostatnim czasie miejsce w Warszawie, w którym musieli interweniować drogowcy. Od 9 listopada z powodu fatalnego stanu technicznego trzeba było zawiesić kursowanie tramwajów i autobusów po wiadukcie nad torami kolejowymi, który łączący Śródmieście z Żoliborzem koło Dworca Gdańskiego. Najpóźniej za trzy miesiące zostanie on zamknięty także dla samochodów.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 21 lis 2008, 21:56

ZTM pisze:401, 517 (kierunek URSUS-NIEDŹWIADEK) (...) Czerwona Droga - Orłów Piastowskich (...)
Ten skręt powinien być (na czas objazdu) z pierwszeństwem przejazdu :idea:

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 lis 2008, 1:50

Kostek pisze:PS:
Podobna chcą puścić 208 też w drugą stronę. Ciekawe gdzie wtedy będzie jej druga pętla ?
pozdr
szczerze, nie słyszałem - na otwarciu linii była mowa, że nastąpi to dopiero po przebudowie skrzyżowania przy Grójeckiej
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

reserved

Post autor: reserved » 22 lis 2008, 8:40

* jedynym takim miejscem wydaje się CH Reduta. Z tym, że chyba nie ma tam zaplecza socjalnego dla kierowców (to może zrobią wtedy).
Odpada. Jak już było mówione wiele osób jeździ tym z Włodarzewskiej do Banacha. A dwa że jak niby do Reduty od strony Włoch...

Kostek

Post autor: Kostek » 22 lis 2008, 9:03

208 w drugą stronę rzeczywiście dopiero po przebudowie skrzyżowania z Grójecką - zapomnaiłem dodać:)
a co do CH Reduta, to nie rozumiem, dlaczego autobahn nie mógłby skręcać w Mszczonowską "na petlę", a potem sobie w kurs ruszać swobodnie tą samą drogą. Rozumiem, że spowoduje to wydłużenie dojazdu ludzi do banacha (a wszystkim nam zalezy na szybkim tam dojezdzie). To takie dywagowanie na głos:)

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 22 lis 2008, 9:41

ale można ją (208) zakrańcować przy BlueCity (Berestecka). w tym miejscu przesiadka na inne środki lokomocji w kierunku Centrum i Ochoty dobrze zapewniona.
można też skierować tę linię do pl.Narutowicza (luźna propozycja) al.Jerozolimskimi i Niemcewicza (kraniec, postój wyrównawczy) i prosto Grójecką do obecnej trasy.
w obu w/w przypadkach kierowcy mają WC.
.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 22 lis 2008, 15:12

Kostek pisze:nie rozumiem, dlaczego autobahn nie mógłby skręcać w Mszczonowską
Skąd tam autostrada? :>

A na pętli CH Reduta nie ma miejsca na cokolwiek, nawet 157 stamtąd musiało wylecieć.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 lis 2008, 16:59

Bastian pisze:
Kostek pisze:nie rozumiem, dlaczego autobahn nie mógłby skręcać w Mszczonowską
Skąd tam autostrada? :>
Na WC jest chyba potrzebny wątek "dyskusje o język obcych" :p

reserved

Post autor: reserved » 22 lis 2008, 20:47

tadeo pisze:ale można ją (208) zakrańcować przy BlueCity (Berestecka). w tym miejscu przesiadka na inne środki lokomocji w kierunku Centrum i Ochoty dobrze zapewniona.
Ale wielu ludziom bardziej pasują tramwaje...
Kraniec przy Pl. Narutowicza mógłby ew. przejść nawet. Tylko, że wtedy potrzeba by było większej ilości brygad.

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 22 lis 2008, 22:50

to oczywiste, że więcej. "kółko" (jednokierunkowo, tak jak dotychczas) wg mojej luźnej propozycji 208 z krańcem na pl.Narutowicza trwałoby 22-28 minut. propozycja warta uwagi i jest ona do zrealizowania przy zainteresowaniu odpowiednich czynników.
przypomnę tutaj, że w temacie linii mikrobusowych (29.06.2008 i 02.07.2008) zaproponowałem wydłużenie trasy linii 211, która wówczas miała przebieg 5 minut.
okazało się później, że trasa tej linii została wydłużona i dzisiaj jest ona bardziej sensowna niż wtedy.
znaczy to, że nie ma rzeczy niemożliwych dla ZTM-u.
.

reserved

Post autor: reserved » 22 lis 2008, 22:59

Sugerujesz trasę jednokierunkową:
PL. NARUTOWICZA - Grójecka - Włodarzewska - Al. Jerozolimskie - Bitwy Warszawskiej 1920 - Grójecka - PL. NARUTOWICZA?
To nawet sensowne jest... Myślę, że miejsce na Pl. Narutowicza dla Libero by się znalazło, w szczycie jest tam tez 404, ale w szczycie 208 i tak niewiele co stoi przy Bitwy, bo łapie opóźnienie na trasie.

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 22 lis 2008, 23:03

reserved pisze:Sugerujesz trasę jednokierunkową:
PL. NARUTOWICZA - Grójecka - Włodarzewska - Al. Jerozolimskie - Bitwy Warszawskiej 1920 - Grójecka - PL. NARUTOWICZA?
To nawet sensowne jest... Myślę, że miejsce na Pl. Narutowicza dla Libero by się znalazło, w szczycie jest tam tez 404, ale w szczycie 208 i tak niewiele co stoi przy Bitwy, bo łapie opóźnienie na trasie.
nie przez Bitwy Warszawskiej, spójrz wyżej :
pl.Narutowicza-...-al.Jerozolimskie-Niemcewicza- Grójecka-pl.Narutowicza.
w ten sposób jednokierunkowo.
ale powtarzam raz jeszcze - jest to moja luźna propzycja. taka sugestia dla korzystających z tej linii.
.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 lis 2008, 23:06

tadeo pisze:
reserved pisze:Sugerujesz trasę jednokierunkową:
nie przez Bitwy Warszawskiej, spójrz wyżej :
pl.Narutowicza-...-al.Jerozolimskie-Niemcewicza- Grójecka-pl.Narutowicza.
w ten sposób jednokierunkowo.
ale powtarzam raz jeszcze - jest to moja luźna propzycja. taka sugestia dla korzystających z tej linii.
.
po pierwsze, na Niemcewicza są zwykle korki, po drugie przesiadka do tramwajó na pl. Narutowicza nie jest tak dogodna, w związku z czym nie byłaby to dobra oferta dla chcących skorzystać z tramwajów.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

reserved

Post autor: reserved » 22 lis 2008, 23:24

tadeo pisze:pl.Narutowicza-...-al.Jerozolimskie-Niemcewicza- Grójecka-pl.Narutowicza.
Zdecydowanie nie... raz to co powiedział MeWa.. korki itd.
A dwa, że tak jak mówiłem, wielu pasażerów jeździ do Banacha do tramwajów.

Plusem samej pętli jest to, że można się do 208 przesiąść choćby z tramwajów jadących tylko do Pl. Narutowicza albo np. z takiego 517.
Trasa przez Banacha do Pl. Narutowicza mi się szczerze bardzo podoba. :-)

Zablokowany