Nawet w ramach wspólnego przejazdu?Fikander pisze:* łączenia taryfy O i taryf ickowskich nie będzie
Pośpieszne IC i osobowe samorządowe - czyli reforma kolejowa
Moderator: JacekM
Czyli od 1.XII pociągiem będę jeździł wyłącznie na trasie DWZ - Żyrardów. Do Gdyni tylko PKSem...
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Przejmują obecną taryfę pośpieszną PR, czy podwyżka?Fikander pisze:* pospieszne w taryfie D bez rezerwacji miejsc
Moim zdaniem (PK)PIC tak sobie urządzi taryfę handlową, że miejsce turystycznego zajmie bilet weekendowy...Fikander pisze:* obecne oferty taryfowe ważne w pociągach posp i os (Regio Karnet, turystyczny, sieciówki PR) na pewno nie będą funkcjonować w obecnej formie
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
No to tak, od 1.XII:
turystyk 39 PLN
reksio karnet 55 PLN
sieciówka tydzień 99 PLN, miesiąc 250 PLN
wszystkie te bilety są ważne w klasie dowolnej w pociągach PKP PR, czyli osobówkach oraz następujących pociągach pospiesznych:
Kraków Główny - Kraków Balice
Wrocław - Drezno (3 pary od 1 marca)
Wrocław - Praga (2 pary od 13 grudnia)
turystyki i karnety zakupione w przedsprzedaży przed 1.XII będą honorowane w pociągach przejętych przez PKP IC
Szczegóły zapewnia strona PKP PR.
Jeśli by jeszcze było parę nocnych pociągów dalekobieżnych...
turystyk 39 PLN
reksio karnet 55 PLN
sieciówka tydzień 99 PLN, miesiąc 250 PLN
wszystkie te bilety są ważne w klasie dowolnej w pociągach PKP PR, czyli osobówkach oraz następujących pociągach pospiesznych:
Kraków Główny - Kraków Balice
Wrocław - Drezno (3 pary od 1 marca)
Wrocław - Praga (2 pary od 13 grudnia)
turystyki i karnety zakupione w przedsprzedaży przed 1.XII będą honorowane w pociągach przejętych przez PKP IC
Szczegóły zapewnia strona PKP PR.
Jeśli by jeszcze było parę nocnych pociągów dalekobieżnych...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Sieciówka tygodniowa moim zdaniem troche droga, tak samo jak Regio Karnet... Tak o dychę opuścić by mogli...
Oj, tak... Teraz jedynym cywilizowanym środkiem transportu między Radomiem a Gdynią będzie PKS. Bo doliczyć trzeba modernę i objazdy, a więc droższe bilety...Fikander pisze:Jeśli by jeszcze było parę nocnych pociągów dalekobieżnych...![]()
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
No tak, owszem 
Jednak cena 49 złotych byłaby optycznie atrakcyjniejsza... No cóz, zobaczymy, jak to będzie, zwłaszcza jeśli powstaną w innych województwach regionalne spółeczki a'la KM.
Jestem ciekawy, czy turystyk będzie nadal tak atrakcyjny...?
Jednak cena 49 złotych byłaby optycznie atrakcyjniejsza... No cóz, zobaczymy, jak to będzie, zwłaszcza jeśli powstaną w innych województwach regionalne spółeczki a'la KM.
Jestem ciekawy, czy turystyk będzie nadal tak atrakcyjny...?
Dla tych, co jada wyłącznie, by jechac to takFikander pisze:Reksio Karnet daje Ci dzień jazdy za niecałe 20 PLN, taniej niż dobówka KM! Jak dla mnie to jest b. atrakcyjna ofera.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
Ja tak w Niemczech zaliczyłem podróż w jeden dzień z Tybingi do Hamburga w jedną stronę zwiedzając Frankfurt nad Menem, w drugą Kolonię. Ale to było w Niemczech.piotram pisze:Kto Ci pojedzie osobówkami do Szczecina czy Wrocławia...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- fik
- Naczelne Chamidło
Oficjalnie to jest regio karnetMeWa pisze:Ciekawy pomysł na nazwę![]()
W marcu jechałem do Zwardonia, najatrakcyjniejszym czasowo połączeniem z wyłączeniem ekspresów był pośpiech do Koluszek + osobówki z przesiadkami w Częstochowie, Katowicach i Bielsku. Już nie wspomnę o tych, którzy wybiorą dwie przesiadki i trzy godziny dłużej w podróży, żeby zaoszczędzić 20-30 PLN - a jest takich osób, wbrew pozorom, dużo.piotram pisze:Kto Ci pojedzie osobówkami do Szczecina czy Wrocławia...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
To od 1.12 będziesz mógł/ musiał ( zalezy co wolisz) już od W-wy jechać osobowym. NiestetyFikander pisze:...W marcu jechałem do Zwardonia, najatrakcyjniejszym czasowo połączeniem z wyłączeniem ekspresów był pośpiech do Koluszek + osobówki z przesiadkami w Częstochowie, Katowicach i Bielsku. Już nie wspomnę o tych, którzy wybiorą dwie przesiadki i trzy godziny dłużej w podróży, żeby zaoszczędzić 20-30 PLN - a jest takich osób, wbrew pozorom, dużo.
Albo kupowac Turystyka w IC
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Jak miałem tyle lat co Ty, to tez mi się tak chciało jeździć, dlatego taka oferta jest wyłącznie dla studentów, którzy lubią "turystykę wędrowną". Osoby starsze juz zdecydowanie nie przystaną na połączenie kiblami z 3 przesiadkami, prędzej pojadą PKS-em, cena porównywalna, ale przynajmniej jakaś namiastka komfortu.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"