Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tylko dla mnie to też jest śmieszne, w ogóle ta cała Strategia to lista pobożnych życzeń... i jeszcze Rada się pod tym podpisała, ale 100 baniek na 20 pieprzonych tramwajów to już dać nie chciała.  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
Przy okazji budowy S8 i związanych z tym rozebraniem części torów tramwajowych, władze miasta parły na budowę torów w ciągu Radiowej. Fundusze w ramach rekompensaty miałą wyłożyc GDDKiA. Zrezygnowano z tego?inż. Glonojad pisze:Jakie plany i gdzie istnieją?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nic o tym nie słyszałem. Władze Bemowa są raczej za rewitalizacją obecnej trasy "20" niż przekładką na Radiową, także pomysł z odwróceniem ruchu na Kaliskiego i pętlą na Kocjana nie spotkał się z entuzjazmem (oględnie mówiąc).
Obecny projekt S8 na pewno przewiduje odbudowę rozebranych fragmentów 20 (głównie w rejonie przejazdu w ciągu Radiowej) z przeniesieniem rozjazdów w nową lokalizację (na północną stronę trasy). O ile wiem, taki projekt był uzgodniony w TW.
Obecny projekt S8 na pewno przewiduje odbudowę rozebranych fragmentów 20 (głównie w rejonie przejazdu w ciągu Radiowej) z przeniesieniem rozjazdów w nową lokalizację (na północną stronę trasy). O ile wiem, taki projekt był uzgodniony w TW.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Miałem racje ze na ROK.2008-08-21 | Zawieszenie kursowania linii tramwajowej 20 | W związku z pracami drogowymi przy budowie trasy ekspresowej S8 od dnia 1.09.2008r (poniedziałek) godz. 3.30 do odwołania (na ok. 1 rok) wyłączony będzie ruch tramwajowy na ciągu ul. Dywizjonu 303 - Kaliskiego na odcinku od ul. Radiowej do pętli Boernerowo.
W tym czasie zawieszone będzie kursowanie linii tramwajowej 20.
To co organizujemy wawkomowy przejazd 20?

Na trasie dwudziestki przy pętli Boernerowo rozpoczęła się wymiana torowiska - na razie rozwalono część od pętli do ul. Thommego plus pocięto dalszy fragment mniej więcej do mijanki na Starym Bemowie. Nie wiem jak daleko planuje się tą wymianę, wskazówką może być to, że geodeci zostawili swoje ślady do przystanku WAT plus w okolicach mijanki Górce. Co ciekawe o ważności linii świadczy to, że nawiezione szyny są z rocznika 2007, a nie bieżącego 
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak. Do ewentualnej budowy II toru to jeszcze daleka droga.
Remont kawałka toru na dwudziestce:

Remontowany jest kawałek między pętlą a mijanką na Starym Bemowie. Jak widać robione fragmenty urywają się na przejeździe przez ulicę Thommego, zapewne przejazd przez tą ulicę będzie później robiony. Póki co sieć nietknięta, co mnie cieszy. Szkoda tylko, że nie zdecydowano się na torowisko obsiane trawą, pasowałoby to na tej linii. Ale rozumiem, że 20 to nie priorytet, dobrze, że jest remontowana, a nie wycinana

Remontowany jest kawałek między pętlą a mijanką na Starym Bemowie. Jak widać robione fragmenty urywają się na przejeździe przez ulicę Thommego, zapewne przejazd przez tą ulicę będzie później robiony. Póki co sieć nietknięta, co mnie cieszy. Szkoda tylko, że nie zdecydowano się na torowisko obsiane trawą, pasowałoby to na tej linii. Ale rozumiem, że 20 to nie priorytet, dobrze, że jest remontowana, a nie wycinana
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]