No, jeśli zawężone będzie do samego rynku kolejowego, to owszem, szansa na pozytywne rozpatrzenie będzie. Jednakże do tej pory między Warszawą a Poznaniem tez istniał monopol IC i nikt z tym nic nie zrobił...pawcio pisze:To zależy, jak UOKiK rozpatrzy kwestię rynku. Wcale nie musi być tak, jak mówisz.
Pośpieszne IC i osobowe samorządowe - czyli reforma kolejowa
Moderator: JacekM
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Trzeba by się przyjrzeć, jaką linię przyjmował ostatnimi czasy UOKiK, ale wydaje mi się, że była ona raczej zawężająca.Wolfchen pisze:No, jeśli zawężone będzie do samego rynku kolejowego, to owszem, szansa na pozytywne rozpatrzenie będzie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
W dniu dzisiejszym na stronie PKP Intercity, w komunikacie o zmianach w przewozach od 1 grudnia, pojawił się zapis że bilety okresowe odcinkowe wydane na pociagi pospieszne IC bez rezerwacji miejsc, będą ważne na danym odcinku także w pociągach osobowych spółek KM i PR
.
Czyli coś tam się dogadują powoli..... Mogliby pomyśleć jeszcze o jakiejś wspólnej ofercie biletowej (podobnej do starego Regio Karnetu czy "Turystyka"), która podobno ma za "jakiś czas" wejść
.
Czyli coś tam się dogadują powoli..... Mogliby pomyśleć jeszcze o jakiejś wspólnej ofercie biletowej (podobnej do starego Regio Karnetu czy "Turystyka"), która podobno ma za "jakiś czas" wejść
Moje linie: 111, 123, 148, 168, 213, 225, 311 509, N02, N03, N22, N72, N75
Jak dowalą ceny, to na pewno niewiele osób z tego skorzysta. Wolę PKS.plati pisze:Mogliby pomyśleć jeszcze o jakiejś wspólnej ofercie biletowej (podobnej do starego Regio Karnetu czy "Turystyka"), która podobno ma za "jakiś czas" wejść
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
Gacek
- Kontakt:
Nie będzie, bowiem ex deifinitionem ograniczeń konkurencji nei bada sie w grupach kapitąłowych a taką jest Grupa PKP. Dlatego też do tej pory nie było możliwe trasowanie pociagów posp w godznach kursowania IC/EX do Poznania. To samo z CMK. Szansą na zmianę jest regionalizacja PKP PR- o ile wyjdą z grupy PKP- a na to się zanosi (casusu Kolei Mazowieckich)Wolfchen pisze:No, jeśli zawężone będzie do samego rynku kolejowego, to owszem, szansa na pozytywne rozpatrzenie będzie. .
Całuję Was w Wasze małe serduszka.
Niestety to widać...Fikander pisze:Normalna kolej w Polsce się już dawno skończyła, to tylko agonia.
Owszem. Żeby chociaż się cofnąć do tamtego czasu...Gacek pisze:Chcę powiedzieć, ze normalna kolej skończyła sie w Polsce kiedy to mój pradziad na niej pracował...w 1939....
- Bastian
- Sułtan Maroka
Myślisz, co piszesz? Jakoś niekoniecznie chciałbym się nagle znaleźć w 1939Wolfchen pisze:Żeby chociaż się cofnąć do tamtego czasu...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Gacek
- Kontakt:
Ale przyznasz Bastianie, ze relatywnie ujmując poziom zaangazowania w pracę i jej jakość jak również brak wielkiej przepaści między naszą koleja a kolejami sąsiadów pozycjonował naszą kolej wyżej niż obecnie.Bastian pisze:Myślisz, co piszesz? Jakoś niekoniecznie chciałbym się nagle znaleźć w 1939Wolfchen pisze:Żeby chociaż się cofnąć do tamtego czasu...
Dobra, a ktoś wie w której spółce wylądowały pociągi tj. Mazowsze, Niebieskie Źródła czy Podlasie, które na odcinku są pociągami osobowymi? Na Centralnym zapowiadali dziś Źródła jako pociąg sp. IC, ale jakoś mam wątpliwości...
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
-
Gacek
- Kontakt:
IC. IC dorobiło sie bieda- taryfy "O"bohun pisze:Dobra, a ktoś wie w której spółce wylądowały pociągi tj. Mazowsze, Niebieskie Źródła czy Podlasie, które na odcinku są pociągami osobowymi? Na Centralnym zapowiadali dziś Źródła jako pociąg sp. IC, ale jakoś mam wątpliwości...
Mój nieżyjący ojciec był większym optymistą. Twierdził że po 1994 r. wszystko się posypało, w sumie nic dziwnego jak on szedł na emeryturę to się jeszcze w Chełmie trzymało wszystko kupy a potem się zaczęło...spółki, prywatyzacje i ten cały burdel co trwa do dziś.Gacek pisze:Chcę powiedzieć, ze normalna kolej skończyła sie w Polsce kiedy to mój pradziad na niej pracował...w 1939....Wolfchen pisze:Czyli szansy na normalną kolej w Polsce nie ma w najbliższym czasie?
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)