Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Tabor Kolei Mazowieckich

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 gru 2008, 21:22

Ależ przetarg jest właśnie na loki dostosowane do PnP. :-k
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 07 gru 2008, 21:24

Nie wiem dlaczego rozszyfrowałem sobie skrót PnP jako Push not Pull. :D
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 gru 2008, 21:26

Push NOT Pull? To rzeczywiście ciekawy lok by był :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 07 gru 2008, 21:27

Wiem, że na odwrót, ale z przecinkiem już by było blisko stanu obecnego.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 gru 2008, 21:34

W tym momencie powinienem rzucić jakimś lekko pieprznym tekstem, ale że jest przed 22, a wena kapryśna... ;)

przewoz

Post autor: przewoz » 08 gru 2008, 9:14

Adamq pisze:a moze najnowsze dziecko Skody!!
Odpada - tam jest jedno stanowisko maszynisty, wiec w PL ciągle bedzie dostosowana do 130km/h a nie 160km/h (wedle przepisów), a w przetargu stało, że musi być dodatkowe stanowisko.

Jeszcze a'propos Flirtów. KMy umieściły w paru wolnych miejscach (w sumie trochę tego jest) reklamy. Dotyczy to niektórych Flirtów, chyba 07 i 10. Fajnie, super... ale nie mogą do jasnej ciasnej do tej pory porozmieszczać na składzie mapek i regulaminów. Te są umieszczone tylko przy kabinach maszynisty, a na takim WC miejsca na takie rzeczy jest sporo. Chyba, że mają zamiar wyświetlacze lepiej zagospodarować i wyświetlać równiez mapę KM i ofertę wspólnego biletu.
Jak na razie ciągle spotykam osoby, które albo boją się wsiąść w to, albo myślą, że to SKM i wsiadają, dziwiąc się, że nie ma kasowników. Częściej rozmieszczone informacje wyeliminowały by ten problem. Jak widać słoneczka na pudle i na siedzeniach zielonych nie starczą.

Rosa

Post autor: Rosa » 08 gru 2008, 10:07

Też się ostatnio pomylilem :) Wysiadam ze 123 biegne do pociągu bo widzę że stoi na stacji, zdyszany wsiadam żeby podjechać do Rembertowa, patrzę a ta SKMka jakas taka dziwna, dopiero wysiadłem i popatrzyłem że to cudo to do Otwocka jedzie a SKMka wlasciwa jeszcze nie nadjechała.
Niestety, jeśli cos wyglada nowoczesnie to na razie nie kojarzy się z KM :)

Awatar użytkownika
Adamq

Post autor: Adamq » 08 gru 2008, 14:18

przewoz pisze:
Adamq pisze:a moze najnowsze dziecko Skody!!
Odpada - tam jest jedno stanowisko maszynisty, wiec w PL ciągle bedzie dostosowana do 130km/h a nie 160km/h (wedle przepisów), a w przetargu stało, że musi być dodatkowe stanowisko.
co za problem zamówić dodatkowy fotel, przesuwny na kółeczkach z blokadą......

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 gru 2008, 15:27

Może w końcu Skoda by próbowała dostosować się do wymogów klienta, a nie na odwrót po prostu :p

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 08 gru 2008, 18:14

KM mogłyby włączyć ten bajer z pokazywaniem prędkości w FLIRTach. Tak jak robią to juz kible po NG

przewoz

Post autor: przewoz » 08 gru 2008, 21:18

KM mogłyby włączyć ten bajer z pokazywaniem prędkości w FLIRTach. Tak jak robią to juz kible po NG
No właśnie. Coś czuję, że to kwestia ustawienia programatora wyświetlaczy, kolega mi mówił, że jest taka opcja.
Podobnie jak różnie ustawiają relację. Czasem Mińsk Maz, czasem inaczej, czasami pełen przebieg trasy na LCD,czasem tylko stacja docelowa. We Flirtach zobaczyć te magiczne 130km/h to było by coś ;)

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 09 gru 2008, 16:16

przewoz pisze:No właśnie. Coś czuję, że to kwestia ustawienia programatora wyświetlaczy, kolega mi mówił, że jest taka opcja.
Gdybym nie miał podstaw to bym tego nie napisał.
przewoz pisze:Podobnie jak różnie ustawiają relację. Czasem Mińsk Maz, czasem inaczej, czasami pełen przebieg trasy na LCD,czasem tylko stacja docelowa.
Czemu zapowiadanie głosowe jest wyłączone? W zmodernizowanych jednostkach to samo.

przewoz

Post autor: przewoz » 09 gru 2008, 19:33

Czemu zapowiadanie głosowe jest wyłączone? W zmodernizowanych jednostkach to samo.
Jak znam życie, to kwestia obsługi tego "zapowiadacza", czyli stosownego ustawienia :/ Skoro mają problem z relacją, to co dopiero z zapowiedziami głosowymi :/

Awatar użytkownika
Adamq

Post autor: Adamq » 09 gru 2008, 19:52

tak, od strony technicznej......
wszystko opiera się o pewną komórkę na Grochowie, która jako jedyna ma mozliwosci techniczne do aktualizacji tego systemu...... i obsługi pociągu - czy załączy odpowiednią opcję

fidzio

Post autor: fidzio » 09 gru 2008, 20:31

przewoz pisze:Jak znam życie, to kwestia obsługi tego "zapowiadacza", czyli stosownego ustawienia :/ Skoro mają problem z relacją, to co dopiero z zapowiedziami głosowymi :/
O właśnie tutaj jest pies pogrzebany

ODPOWIEDZ