Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ależ przetarg jest właśnie na loki dostosowane do PnP. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Push NOT Pull? To rzeczywiście ciekawy lok by był 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W tym momencie powinienem rzucić jakimś lekko pieprznym tekstem, ale że jest przed 22, a wena kapryśna... 
Odpada - tam jest jedno stanowisko maszynisty, wiec w PL ciągle bedzie dostosowana do 130km/h a nie 160km/h (wedle przepisów), a w przetargu stało, że musi być dodatkowe stanowisko.Adamq pisze:a moze najnowsze dziecko Skody!!
Jeszcze a'propos Flirtów. KMy umieściły w paru wolnych miejscach (w sumie trochę tego jest) reklamy. Dotyczy to niektórych Flirtów, chyba 07 i 10. Fajnie, super... ale nie mogą do jasnej ciasnej do tej pory porozmieszczać na składzie mapek i regulaminów. Te są umieszczone tylko przy kabinach maszynisty, a na takim WC miejsca na takie rzeczy jest sporo. Chyba, że mają zamiar wyświetlacze lepiej zagospodarować i wyświetlać równiez mapę KM i ofertę wspólnego biletu.
Jak na razie ciągle spotykam osoby, które albo boją się wsiąść w to, albo myślą, że to SKM i wsiadają, dziwiąc się, że nie ma kasowników. Częściej rozmieszczone informacje wyeliminowały by ten problem. Jak widać słoneczka na pudle i na siedzeniach zielonych nie starczą.
Też się ostatnio pomylilem
Wysiadam ze 123 biegne do pociągu bo widzę że stoi na stacji, zdyszany wsiadam żeby podjechać do Rembertowa, patrzę a ta SKMka jakas taka dziwna, dopiero wysiadłem i popatrzyłem że to cudo to do Otwocka jedzie a SKMka wlasciwa jeszcze nie nadjechała.
Niestety, jeśli cos wyglada nowoczesnie to na razie nie kojarzy się z KM
Niestety, jeśli cos wyglada nowoczesnie to na razie nie kojarzy się z KM
co za problem zamówić dodatkowy fotel, przesuwny na kółeczkach z blokadą......przewoz pisze:Odpada - tam jest jedno stanowisko maszynisty, wiec w PL ciągle bedzie dostosowana do 130km/h a nie 160km/h (wedle przepisów), a w przetargu stało, że musi być dodatkowe stanowisko.Adamq pisze:a moze najnowsze dziecko Skody!!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może w końcu Skoda by próbowała dostosować się do wymogów klienta, a nie na odwrót po prostu 
No właśnie. Coś czuję, że to kwestia ustawienia programatora wyświetlaczy, kolega mi mówił, że jest taka opcja.KM mogłyby włączyć ten bajer z pokazywaniem prędkości w FLIRTach. Tak jak robią to juz kible po NG
Podobnie jak różnie ustawiają relację. Czasem Mińsk Maz, czasem inaczej, czasami pełen przebieg trasy na LCD,czasem tylko stacja docelowa. We Flirtach zobaczyć te magiczne 130km/h to było by coś
Gdybym nie miał podstaw to bym tego nie napisał.przewoz pisze:No właśnie. Coś czuję, że to kwestia ustawienia programatora wyświetlaczy, kolega mi mówił, że jest taka opcja.
Czemu zapowiadanie głosowe jest wyłączone? W zmodernizowanych jednostkach to samo.przewoz pisze:Podobnie jak różnie ustawiają relację. Czasem Mińsk Maz, czasem inaczej, czasami pełen przebieg trasy na LCD,czasem tylko stacja docelowa.
Jak znam życie, to kwestia obsługi tego "zapowiadacza", czyli stosownego ustawieniaCzemu zapowiadanie głosowe jest wyłączone? W zmodernizowanych jednostkach to samo.