Nowe malowanie autobusĂłw
Nawet nie tak tragicznie, choć te paski zółtego i czerwonego mogłyby być grubsze, jak na 'repaintach'.
PS. Czy do tego wątku nie pasowałaby bardziej nazwa "Nowe malowanie taboru komunikacyjnego"?
PS. Czy do tego wątku nie pasowałaby bardziej nazwa "Nowe malowanie taboru komunikacyjnego"?
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Ciekawe rzeczy dzieją się z nowym malowaniem wg wzoru ZTM ("tradycyjnie" warszawski kremowy ze wstawkami). Zapytany dziś o przemalowywanie autobusów na nowe barwy prezes MZA stwierdził że wzór malowania w barwach Warszawy jest wszystkim znany i nic się tu nie zmieniło, a im więcej pasków i paseczków tym bardziej kosztowne i pracochłonne jest nanoszenie lakieru (jak widać nie przypadł mu do gustu kolor kremowy). Także dyrektor ZTM jakoś delikatnie wypowiadał się na ten temat wspominając że to jest tylko pewna propozycja do przedyskutowania, a ewentualna zmiana barw będzie wymagała zarządzenia prezydenta W-wy lub uchwały Rady W-wy (choć nie poskąpił komplementów nad artystami z ASP który są współpomysłodawcami malowania "kremowe z wstawkami" oraz nad wyglądem przemalowanego składu SKM).
-
- Kontakt:
To mamy nowe malowanie czy go nie mamy? Dlaczego pomalowano SKMkę w nowe malowanie, skoro formalnie ono jeszcze nie funkcjonuje? Jak zwykle nikt nic nie wie i wszyscy winni umywają ręce
Podczas NR i tak całą farbę muszą zdrapać i nałożyć nową. Więc i tak nikt na tym nie stracił. A SKM dostała bardziej Warszawskie malowanieJacek Pudło pisze:Dlaczego pomalowano SKMkę w nowe malowanie, skoro formalnie ono jeszcze nie funkcjonuje? Jak zwykle nikt nic nie wie i wszyscy winni umywają ręce
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
De gustibus et coloribus... no cóż, ja z kolei dostałem od kilku osób sms w stylu "o Jezu, oni naprawdę to zrobili?!".
Wydaje mi się, że poprzednie barwy były sankcjonowane na poziomie Rady Warszawy albo prezydenta; Ruta się czuje bardzo pewnie, że wpycha do przetargu na tramwaje nieuzgodnione z tymi gremiami kolory. Słyszałem zresztą, że Wykonawcy juz się w TW pytają, czy to muszą być te dokładnie kolory i ten dokładnie ich układ, bo wygląda to niezaciekawie na ich symulacjach...
Wydaje mi się, że poprzednie barwy były sankcjonowane na poziomie Rady Warszawy albo prezydenta; Ruta się czuje bardzo pewnie, że wpycha do przetargu na tramwaje nieuzgodnione z tymi gremiami kolory. Słyszałem zresztą, że Wykonawcy juz się w TW pytają, czy to muszą być te dokładnie kolory i ten dokładnie ich układ, bo wygląda to niezaciekawie na ich symulacjach...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.