pjok-79 pisze:Może rzeczywiście Encyklopedyczna się nie nadaje. Ja tylko wiem co mówią ludzie.
To niech nie mówią, tylko się wybiorą do UD, żeby im tę ulicę zbudował...
pjok-79 pisze:masz jakieś tam wyliczenia ile osób na godzinę wsiądzie do 114 a ile do 103. A dzielisz to na dwa? Bo przecież na 114 "śmigają" przeguby a na 103 krótkie.
No i co z tego? Jeżeli 103 raz na pół godziny ma wyższe wykorzystanie procentowe (potok/podaż/h), wioząc przez ten czas ok. 100 osób, niż 114, które wiezie tych ludzi ok. 450, to która linia jest "lepsza"? Bo moim zdaniem świadczy to po prostu o nadpodaży. Stąd prosty wniosek: 103 i 106 od zaraz out. 114 i 181 tam dobrze pracują - i tylko one, a się dopełnią - szczególnie 114. Chyba, że mnie przekonasz, że dwie linie co 20-30 minut (z czego jedna wyjątkowo niepunktualna) to oferta lepsza, niż 114 co 8 minut.
[ Dodano: Wto 23 Gru, 2008 19:11 ]
pjok-79 pisze:No i czy macie zamiar coś zrobić z czasem przejazdu 114 po Młocinach. Ja zazwyczaj wsiadam na 2 przystanku i rzadko zdarza się punktualny autobus, a najczęściej jest 3-4 minuty po czasie. Na Hucie mamy już jakieś 6 minut w plecy mimo, że na dwóch przystankach na ZAK Kampinos się nie zatrzymuje
Znaczy Pułkowa? No to temu by się trzeba przyjrzeć.