Raczej wymusiłJacekM pisze:Raczej umożliwił wprowadzenie chociaż części.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pewnie, najlepiej niech Ruta zarządza 500 pracownikami jednoosobowo bezpośrednio.jacek pisze: Noż w morde, aż tylu darmozjadów
Albo nie, zwolnić ich wszystkich, rozkłady jazdy będa układać kierowcy (najlepiej na spędach związkowych nad Zalewem Zegrzyńskim).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ilu według was jest dyżurnych, kasjerek i kontrolerów biletów? Ja wiem, że 500 to się może wydawać dużo, ale naprawdę większość z nich ma się czym zajmować. Przypominam, że ZTM to nie tylko rozkłady, ale i inwestycje, zarządzanie P&R-ami, sprzedaż biletów, itp. Plus kadry, dział prawny, finansowy. Ciekawe, jak sobie wyobrażacie funkcjonowanie dużej instytucji bez tych ostatnich. Przy czym nie mam wrażenia, by administracja była przerośnięta.kangoo2 pisze:500 osób pracuje w ZTM? Ludzie, trzymajcie mnie....
Ma kto, ale nie było takiej decyzji.kangoo2 pisze:A nie ma kto wprowadzić zmian na Bielanach?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Bastian, nie było takiej decyzji? To po co było robić konkurs i ankiety? Ludzie dostali nawet jakieś nagrody, więc po co to było...? Kasa na to poszła, a teraz efektu nie widać... Czyli cała para w gwizdek, więc nie dziw się, że ZTM nie ma dobrej opinii zdaniem pasażerów.
Mam tylko nadzieję, że te zapowiadane bus-pasy wymuszą w końcu na ZTM długo oczekiwane zmiany na Ostrobramskiej.
A na stronie ZTM brak przydatnych informacji o planowanych zmianach, ale za to nikomu niepotrzebna i w całej tej sytuacji wręcz śmieszna informacja o liderstwie w przetargach elektronicznych. Grunt to mieć oryginalnie poustawiane priorytety!
Wesołych Świąt!
Mam tylko nadzieję, że te zapowiadane bus-pasy wymuszą w końcu na ZTM długo oczekiwane zmiany na Ostrobramskiej.
A na stronie ZTM brak przydatnych informacji o planowanych zmianach, ale za to nikomu niepotrzebna i w całej tej sytuacji wręcz śmieszna informacja o liderstwie w przetargach elektronicznych. Grunt to mieć oryginalnie poustawiane priorytety!
Wesołych Świąt!
My to rozumiemy, a narzekają tylko stali jałowi krzykacze i narzekacze.Bastian pisze:Ilu według was jest dyżurnych, kasjerek i kontrolerów biletów? Ja wiem, że 500 to się może wydawać dużo, ale naprawdę większość z nich ma się czym zajmować.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
desert_eag
To ja chyba odpadam z dyskusji. Jest plan, są ludzie... żaden z Bogów się nie zlitowałBastian pisze:Ma kto, ale nie było takiej decyzji.kangoo2 pisze:A nie ma kto wprowadzić zmian na Bielanach?
Może jest jeszcze jakaś przyczyna? Ale wszystkie, które mi przychodzą do głowy przestają obowiązywać pierwszego. Może oni tam nie wiedzą co się dzieje na Bielanach
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pisałem jeszcze o kwestii wydolności zarówno ZTM w okresie świąteczno - noworocznym, a także - przede wszystkim - o ograniczeniach systemu informatycznego w terminie dowolnym. Na koniec roku jest robota z rozliczeniami itp.desert_eag pisze:Może jest jeszcze jakaś przyczyna?
Poza tym istnieje parcie, by w miarę możliwości zmiany wprowadzać poza semestrami nauki szkolnej - to, jak sądzę, jest główną podstawą decyzji, by także i bielańskie wprowadzić przy okazji ferii zimowych. Ale to już w znacznej mierze moje własne hipotezy.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
desert_eag
Zdaje się, że 708/726 odgrywają niemałą rolę w dowozie uczniów do szkół...? Ogólnie sprawia to wrażenie działanie niestety nieprzemyślanego. Nawet jeśli koniec końców uda się doprowadzić reformę do końca, to pozostanie niesmak.Bastian pisze:Poza tym istnieje parcie, by w miarę możliwości zmiany wprowadzać poza semestrami nauki szkolnej - to, jak sądzę, jest główną podstawą decyzji, by także i bielańskie wprowadzić przy okazji ferii zimowych. Ale to już w znacznej mierze moje własne hipotezy.
Ech, czas na święta...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Któryś z kursów 708 miał chyba jechać do
Marymont i dowozić rano do szkół na Żeromskiego 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel