Komunikacja miejska w Ursusie

Moderator: Wiliam

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 16 gru 2008, 23:43

Jarek pisze:
Jamnik pisze:Niestety, od czasu wywieszenia pisma WZD z dn. 7.11.2008, niemal wszyscy kierowcy 517 jeżdżą dołem.
Co to za pismo i czy zostało wysłane także do ZTM?

[ Dodano: Nie 14 Gru, 2008 10:42 ]
SP45-166 pisze:Romb pierwszeństwa na dole dotyczy skrzyżowania z dobiegającą spod Blue City ulicą opaczewską, ale następnie należałoby ustąpić zjeżdżającym z góry. Zamiast KARAĆ I GROZIĆ, niech się policja razem z TŁUMOKAMI Z ZTM-u weźmie za robotę, a nie się opierdalacie przy kawce na senatorskiej i jeszcze palcem grozicie!!!! Należałoby jak najszybciej w takim razie skoro autobusy mają jeździć dołem- wydłużyć czas przejazdu!!!!
Jak to jest że Ś.P. linia 405 na tym samym odcinku Popularna-Berestecka miała 4 minuty jazdy, a 517 ma 2 ???!!! no jak pytam się?! KTÓRY PÓŁDEBIL W ZTM ZA TO ODPOWIADA?!

Także i Ja będę jeździł górą i zarządzenia półmózgów z Dzielnej, kompletnych bezmózgów z ZTM-u i imbecyli KSP WRD MAM W GŁĘBOKIM POWAŻANIU. NAJPIERW PROSZĘ POKAZAĆ MI PRZEPIS KTÓRY ŁAMIĘ... A polska doktryna prawna przewiduje że jeżeli coś nie jest zabronione, jest dozwolone!!!
Ale z ciebie prostactwo wyłazi. Może cię robota przerasta? Ogarnij się trochę. (-X
Rację ma akurat i wcale nie dziwię się jego irytacji. Jak kiedyś wysłałem do ZTMu, że na Tamce faza trwa 7 sekund, to mądry pan odpisał, że ZTM się tym nie zajmuje. Musiałem mu łaskawie wytłumaczyć, że jego psim obowiązkiem jest interweniowanie także w tych sprawach. Dlatego jeśli takie zarządzenie wyszło, to ZTM ma obowiązek się tym zająć i rozpocząć negocjacje z Policją.

[ Dodano: Wto 16 Gru, 2008 23:46 ]
SP45-166 pisze:Tysiące durnych zarządzeń, ciepłe guziki (które w każdym działają inaczej), przejazdy techniczne które same się nie wyświetlają po skończeniu pracy brygady, tu zakaz, tam nakaz. Masa ludzi którzy wiecznie nie wiedzą dokąd jadą, po co jadą, po co żyją w ogóle. Wszystko musi wiedzieć kierowca... musi być nieomylny, w 100% perfekcyjnie bez najmniejszych błędów wykonywać pracę, przewidywać zachowanie każdego najgłupszego użytkownika drogi bo ten gotów jest wjechać beztrosko wprost pod autobus... W każdej sekundzie jazdy pamiętać o różnych idiotycznych pomysłach ludzi z góry. To jeszcze wymagasz żebym wszystkie skróty pamiętał wywieszone na tej durnej karteluszce. Kilka podpisów kilku szefów bardzo "ważnych" przedsiębiorstw, wali mnie to kto jest za to odpowiedzialny. Ma być tak żeby było dobrze. Skoro kierowca MZA za ok 2000 PLN musi zbawiać świat, to panowie zarabiający 6000-10000 też niech się za robotę wezmą. I kit mnie w sumie obchodzi czy to sama policja z NR czy może i ZTM maczał w tym pacle, a może sam ZDM? Przecież wy i tak zazwyczaj się mieścicie razem w jednym budynku... Poza tym wielu z was zasila w MZA ale pojęcia o tym jak pomóc sobie i kolegom zero.

Wybacz moją irytację. Ale kurwica jasna mnie trafia jak odcinek 50 metrów od bramy zakładu ulicą krańcową do wjazdu na Kleszczową (długość biurowca R-11) pokonuje się 15 minut bo gdzieś na włochach był wypadek i oczywiście możliwości przejazdu zero!
Jak ma być dobrze skoro podobno pani Hania (nie wiem jak wy się do tego macie ale ponoć drogi opiniujecie), odwołuje i dowleka w czasie budowę Nowolazurowej. I kolejne kilka lat CAŁY URSUS, CAŁE WŁOCHY, PRUSZKÓW, PIASTÓW i wioski, oraz ogromny ruch tranzytowy WSCH-ZACH razem około 300 000 ludzi musi się przecisnąć trzema drogami (Dźwigowa- 1 pas ruchu, Aleje Jerozolimskie- 3 pasy ruchu, Al. Krakowska- 3 pasy ruchu) razem po siedmiu pasach ruchu musi przejechać ok 100 000 pojazdów w ciągu dwóch godzin porannego szczytu. Ja nie wiem czy jeden pas ruchu w ciągu godziny jest w stanie obsłużyć więcej niż 5000 pojazdów. Co razy 7 daje z bogiem 35000, w dwie godziny 70000 a gdzie pozostałe 30000 pomijając już fakt że samochody nie poruszają się ruchem jednostajnym, tylko stają pod sygnalizacją, przed pasami, ustępują pierwszeństwa itd.
Ja po cichu mam nadzieję że któregoś pięknego dnia ( a w zasadzie w środku nocy) zawali się w cholerę tunel na dźwigowej gdy akurat nikt nim nie będzie jechał, a wtedy miasto z rana stanie, objazdów nie wyznaczycie bo nie będzie którędy, i wtedy w Ratuszu zacznie się poważne myślenie o mocno zapomnianej zachodniej części Warszawy i tutejszych beznadziejnych drogach. Na ryżowej korki są już nawet w soboty i niedziele o dowolnej porze dnia.
I może wtedy pani Hania przestanie mówić że nie ma korków, bo ona chyba zapomina że jak ona sobie jedzie przez miasto to ruch wstrzymują na 10 minut wstecz. I wkurwia to gdy jedzie jakiś ambasador czy inny pajac, a 230 ciężko pracujących obywateli tego kraju musi stać 10 minut w autobusie, bo jakiś zagraniczny banan musi przejechać. To wy wykonując służbę publiczną powinniście Nam służyć a nie odwrotnie, że robicie sobie posługaczy ze społeczeństwa które ma płacić podatki i cicho siedzieć gdy "bogowie" jadą przez miasto.
I nie adresuję tej wypowiedzi Jarku ani do Ciebie bezpośrednio ani do pawcia, ale do waszych wysoko postawionych przełożonych którzy zapomnieli po co są i komu mają służyć, a wiem że czasami tui zaglądają!
Jestem z Tobą.

[ Dodano: Wto 16 Gru, 2008 23:48 ]
Jarek pisze:
SP45-166 pisze:Narazie pracuję "u podstaw".
Na razie to głównie zrzędzisz. =;
Też mi tak często mówią. Nie moja wina, że świat składa się w 99.9% z debili, którzy nie zauważają żadnych problemów.
ŁK

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 17 gru 2008, 16:31

Łukasz pisze: Też mi tak często mówią. Nie moja wina, że świat składa się w 99.9% z debili, którzy nie zauważają żadnych problemów
ojej, jak miło, że jest ten 00.1%, w którym jesteś Ty, który zawsze jest gotów ratować świat :D Zastanawiałeś się, żeby startować na prezydenta, przynajmniej miasta? :D
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

rudy

Post autor: rudy » 18 gru 2008, 8:01

MeWa pisze:
Łukasz pisze: Też mi tak często mówią. Nie moja wina, że świat składa się w 99.9% z debili, którzy nie zauważają żadnych problemów
ojej, jak miło, że jest ten 00.1%, w którym jesteś Ty, który zawsze jest gotów ratować świat :D Zastanawiałeś się, żeby startować na prezydenta, przynajmniej miasta? :D
A co to ma wspólnego z komunikacją w Ursusie :?: Weźcie przestańcie zaśmiecać ten temat.
Pozdrawiam

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 18 gru 2008, 11:54

MeWa pisze:
Nie, nie mam zamiaru. póki co. mieszać się z...
Poza tym 0.01% to sporo ludzi.
ŁK

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 29 gru 2008, 7:58

Uprzejmie donoszę, iż rondo przy Jagiełły jest już w miarę gotowe - samochody jeżdżą. Pozostała jeszcze drobna niedoróbka w postaci słupa na środku wyjazdu z ronda. Przy okazji przystanki z ZP Siłaczki przewędrowały na rondo, akurat byłoby jak znalazł dla dawnego 191.

rudy

Post autor: rudy » 30 gru 2008, 8:06

A kiedy autobusy wrócą na trasy podstawowe :?: Ktoś coś wie :?:
Pozdrawiam

rudy

Post autor: rudy » 10 lut 2009, 8:20

Rondo działa już normalnie.
Czy wiadomo więc, kiedy powrócą tam autobusy :?:
Pozdrawiam

miciekk

Post autor: miciekk » 11 lut 2009, 14:55

Rondo działa, ale jest zamknięte, bo nie zostało oddane do użytku przez PINB. Otwarcie jest przewidziane na przyszły tydzień.
Do tego dochodzi nowy spór o przystanek:
http://www.tvnwarszawa.pl/28415,1585686 ... omosc.html

rudy

Post autor: rudy » 12 lut 2009, 7:56

Dzięki za informację. ;-)
Pozdrawiam

dzidek

Post autor: dzidek » 12 lut 2009, 21:29

A ja tam jak z resztą wszyscy już sobie nim jeżdżę ;) Skoro nawet SM nie wie czy można korzystać z ronda czy nie :P

miciekk

Post autor: miciekk » 14 lut 2009, 20:21

Informacja oficjalna z UD Ursus od wiceburmistrza Krzemienia:
"Rondo nie jest oddane do użytku. Nadal oczekujemy na wydanie decyzji o pozwoleniu na użytkowanie przedmiotowego ronda. Spodziewamy się je uzyskać w poniedziałek tj. 16-go lutego. Po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie wystąpimy do ZTM o przywrócenie podstawowych tras autobusów.
Odnośnie (do) lokalizacji przestanku autobusowego zapewniam Państwa, że nie jest on zlokalizowany na prywatnej posesji lecz w pasie drogowym ulicy Jagiełły. Zostało to sprawdzone i potwierdzone tak przy projektowaniu jak i przy budowie. Szkoda, że moja wypowiedź w TVN Warszawa ponownie została okrojona ponieważ w niej informowałem o stanie faktycznym wiaty."

SP45-166
Zbanowany

Post autor: SP45-166 » 17 lut 2009, 0:57

W związku z przechodzeniem na przystanki "azylowe" można zobaczyć na legendarnym wciąż nieotwartym rondzie w Ursusie jak ta ideologia pięknie działa. Nie dość że przystanek w kierunku pętli na Niedźwiadku naturalnie takie coś sugeruje... to nie, zrobiono to tak by przy wyjeżdżaniu z zatoki w kierunku niedźwiadka trzeba było pożyczać prawie cały pas z przeciwka by ominąć zwężenie drogi na odcinku jednego metra. Kto nie wierzy niech jedzie i sprawdzi.
I niech ktoś powie że za komuny nie było lepiej. Jak wtedy drogę zbudowali np na Ursynowie, to według współczesnych standardów a'la sławetna Tamka, można by tym wytyczyć po trzy pasy ruchu w każdą mimo że wyrysowano po jednym w każdą. A tu zwężonko- bo mamy nowy trend- budowania drogi tak by bliźniak autobusu z jednej wpadał rynsztok (prawie jak koleina, może to nowa wersja tramwaju "made by ZDM-ZTM united") a z drugiej jechał po przerywanej linii osi jezdni.
Kolejny idiota z dziesięcioma tytułami inżyniera dał popis swojej radosnej bezmózgiej twórczości. Najgorsze jednak jest to że takich ambitnych (by zostać kimś, najlepiej kimkolwiek), dyletantów jest wszędzie coraz więcej. Liczy się tytuł, stanowisko, ale niekoniecznie to czy coś się z głową robi czy nie. I co najgorsze to ogarnia coraz większe kręgi, a ZTM jest tego najlepszym przykładem. Tu jednak nie ich wina. Czasem głupotą w tym mieście musi wykazać się też ktoś inny... ](*,)
PS .......... ale wasza też bo pewnie wcale zmian nie zalecicie w wyprofilowaniu drogi pod kątem ruchu autobusowego, a zatoki niestety na chwilę obecną (szczególnie ta w kierunku Piastowa) nie powinny być w ogóle dopuszczone do użytku
Pogrążacie się coraz bardziej!

mariow

Post autor: mariow » 18 lut 2009, 17:24

PURA VIDA!

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 18 lut 2009, 18:26

Coś mnóstwo wykrzykników w tym tekście. Autor mieszka w Ursusie i się zapowietrzył, czy jak? 8-(

rudy

Post autor: rudy » 18 lut 2009, 20:00

geograf pisze:Coś mnóstwo wykrzykników w tym tekście. Autor mieszka w Ursusie i się zapowietrzył, czy jak? 8-(
No, najważniejsza informacja, to ta, że inwestycja planowana jest od 40 lat. :D

Ale - nie będąc już złośliwym - cieszą wieści, że coś się dzieje w sprawie przystanku kolejowego na Niedźwiadku.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ