w trójce raptem ~15zł drożejFikander pisze:Warszawa-Kijów ~180 PLN w czwórce. To jest ~850 km, w .pl wydałbyś 70 PLN na bilet i drugie tyle za miejsce w trójce - różnica nie jest oszałamiająca, a cena bynajmniej horrendalnie wysoka nie jest.
Nasze międzynarodowe podróże
Moderator: JacekM
noidea
Hm, nie jest daleko, więc da się przemęczyć. DziękiFikander pisze:ZTCW białoruskie wagony obszcze.
W sumie Czeremcha Kolzłomami stoi, więc wybór lichy
Nawet doliczając 15% tej podwyżki to i tak bardzo drogo nie wychodzi...Fikander pisze:Traktować orientacyjnie, bo po drodze była podwyżka ukraińskiej części taryfy Wschód-Zachód bodaj.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Termin bliżej nieznany, na pewno musi być cieplej... Wariant minimum: przez Brześć udać się do Tomaszówki i później do Czeremchy, wariant max: na Kobryń, Prużany, Mosty i powrót przez Grodno. Przygotowania trwająFikander pisze:Gdzie, po co i kiedy jedziesz?;)
Jeszcze nie wyrabiałem wizy, ale byłem w wydziale wizowym się dowiedzieć. Na wizę jednorazową nie trzeba mieć vouchera ani innych pierdół, wystarczy powiedzieć, że będzie się nocować u znajomych albo na kwaterze prywatnej. Wniosek wizowy lepiej podpisywać przy składaniu (w obecności pracownika konsulatu). Cena to 120 złotych (w normalnym trybie), do tego ubezpieczenie białoruskie (nazywa się zdrowotne, ale to tylko haraczAdam G. pisze:i ile w sumie dałeś za wizę, jeśli można wiedzieć? rozumiem, że załatwianą przez jakieś biuro pośredniczące?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
hehe, no ja dojechałem za ~75-80zł z Warszawy do Symferopolajasiu pisze:litości... jechałem w ten sposób, szkoda zdrowia i pieniędzyLwów 129 (przez CMK*Kraków, sypialny od Przemyśla)
ot, prezencik. w zeszłym roku i na jednokrotną trzeba było mieć voucher, co wymagało skorzystania z niezbyt tanich usług biur pośredniczących. ale koszt to nie 120zł, tylko 25EUR, czyli trochę lepiejWolfchen pisze:Jeszcze nie wyrabiałem wizy, ale byłem w wydziale wizowym się dowiedzieć. Na wizę jednorazową nie trzeba mieć vouchera ani innych pierdół, wystarczy powiedzieć, że będzie się nocować u znajomych albo na kwaterze prywatnej. Wniosek wizowy lepiej podpisywać przy składaniu (w obecności pracownika konsulatu). Cena to 120 złotych (w normalnym trybie), do tego ubezpieczenie białoruskie (nazywa się zdrowotne, ale to tylko haracz) 20 złotych.
noidea
Wystarczy, że znam osobę, która ma krewnych w Priborowie (miescina mniej więcej jak się ten cypelek zaczyna). Na tej podstawie można dostać jednorazówkęFikander pisze:Zezwolenie na przebywanie w strefie nadgranicznej ma? (:
- R-9 Chełmska
W jaki sposób możliwie najtaniej i najszybciej dojechać do Mayrhofen ruszając z Warszawy we wtorek 3.02 po 13? Hafas znalazł różne, czasem bardzo ciekawe trasy (dostawanie się do Berlinia przez Szczecin - pociągiem osobowym oczywiście!). Wygląda jednak na to, że najrozsądniej będzie ruszyć jeszcze później Chopinem i dojechać do celu wczesnym popołudniem. Wszystko fajnie, tylko jak to cenowo zorganizować? Może jakiś specjalny bilet studencki?
A jeżeli nic z tych rzeczy, to ile kosztuje bilet na kuszetkę w Chopinie zakładając, że już za późno na SparNight?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- fik
- Naczelne Chamidło
W sensie Warszawa-Wiedeń? Bilet tam i powrót 100 EUR pierwsza osoba, kolejne (do piątej włącznie) po 50 EUR plus rezerwacja miejsca leżącego nie mam pojęcia ile, ale kołacze mi się, że w taryfie międzynarodowej wychodziło taniej niż w naszej krajowej (60 PLN).
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
W zeszłym roku za miejscówkę w kuszecie w kasie IC płaciłem 20 Euro, a konduktora w Wiedniu .... 16.70 EUFikander pisze:... plus rezerwacja miejsca leżącego nie mam pojęcia ile, ale kołacze mi się, że w taryfie międzynarodowej wychodziło taniej niż w naszej krajowej (60 PLN).
Fakt że w kasie kupowałem na inny pociąg niż ,,Chopin'' , ale ceny raczej powinny być na wszystkie takie same.
Aha- za miejscówkę w 4 osobowej kuszecie 23 EU - tez u konduktora w ,,Chopinie''
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach