Temperatura: Od -7 stopni Celsjusza na Os. Arbuzowa w dół w kierunku Pól Wilanowskich
Pokrywa śnieżna: ok. 10 centymetrów do 15, ale w rejonie Skarpy Ursynowskiej pokrywa może wynieść nawet 17-20 cm.
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
http://www.zw.com.pl/artykul/284828,321 ... rkach.htmlŻycie Warszawy - Raport na Gorąco pisze:Piraci w pługosolarkach
W nocy reporter TVP Warszawa Marcin Włodarski był świadkiem scen mrożących krew w żyłach. Ich sprawcą były pługosolarki.
Jeden z kierowców był sprawcą wypadku, o którym już pisaliśmy. Do tego wielu kierowców notorycznie ignoruje czerwone światła na skrzyżowaniach. W każdej chwili może dojść do tragedii.
Nie brakuje tez solarek z usterkami. Jedna z nich krążyła po Warszawie w okolicach Trasy Siekierkowskiej bez przednich świateł.
- Pługosolarki nie mają żadnych przywilejów na drodze - potwierdza insp. Wojciech Pasieczny ze stołecznej drogówki - Są takimi samymi uczestnikami ruchu, jak inne pojazdy.
Niestety wiele osób ma głupi nawyk otrzepywania butów tuż po wejściu do autobusu zamiast na chodniku.reserved pisze:Mamy w Polsce jakieś zwierzęta żyjące na bagnach? Myślę, że znakomicie by się zadomowiły w autobusach po dzisiejszym dniu... Mówiąc krótko bardziej utaplać w błocie można była w autobusie niż na zewnątrz...
A czemu ty się tak dziwisz?? 95 % ludzi wchodząc do autobusy otrzepuje w środku autobusu buty ze śniegureserved pisze:Nie wiedziałem gdzie o tym napisać...
Mamy w Polsce jakieś zwierzęta żyjące na bagnach? Myślę, że znakomicie by się zadomowiły w autobusach po dzisiejszym dniu... Mówiąc krótko bardziej utaplać w błocie można była w autobusie niż na zewnątrz...
Trzeba wycieraczki na przystankach postawić5280 pisze:A czemu ty się tak dziwisz?? 95 % ludzi wchodząc do autobusy otrzepuje w środku autobusu buty ze śniegureserved pisze:Nie wiedziałem gdzie o tym napisać...
Mamy w Polsce jakieś zwierzęta żyjące na bagnach? Myślę, że znakomicie by się zadomowiły w autobusach po dzisiejszym dniu... Mówiąc krótko bardziej utaplać w błocie można była w autobusie niż na zewnątrz...a to sie rozpuszcza i zostaje w środku. Ciekawe czy jak wchodza do swoich domów to buty otrzepuja w pokoju. A weż takiemu albo takiej zwróć uwage. Po prostu mamy chore społeczeństwo
Wiesz... przez kilkadziesiąt minut zaobserwowałem, że kierowcy linii 222 (kraniec KONWIKTORSKA 02) za nic mają to, że pod (niemal) każdymi drzwiami jest zaspa (a raczej uzbierana z odśnieżania górka) brudnego śniegu. Później pewnie mają pretensje, że brudno w autobusie. Kiedy wysiadałem z 2/222, musiałem wykonać dosyć spektakularny skok z autobusu na chodnikbruno pisze:Trzeba wycieraczki na przystankach postawić![]()
![]()