Dodatkowe przystanki podczas mrozĂłw

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 sty 2009, 10:20

Rosa pisze:Przyda się jedynie do tego aby oglosic później na stronie ZTM jak to sie dba w zimie o pasażerow.
geograf pisze:Prawdą jest, że:
- decyzję podjęto w środku dnia i zapewne maczała w tym palce (populistyczna) polityka.
Jak ja lubie takie pieprzenie dla pieprzenia. Nie będą uruchomione przystanki - źle, zostały - źle - polityka, blebleble. Warto się zdecydować nas jakieś poglądy.
levar pisze:Mam 522 w sobotę, ale pewnie już odwołają akcję :sad:...
A ludzie będą na ciebie darli mordę, że się nie zatrzymujesz. I to jest błąd tej akcji - powinna być podana dokładna data zakończenia akcji - jak w latach ubiegłych.
Rosa pisze:To wg Ciebie akcja jest potrzebna i dobrze zorganizowana czy tez nie?
Jest potrzebna i dorze zorganizowana, oprócz jednego szczegółu - brak wyraźnej daty zakończenia. Niektórzy to chyba oczekują, że nagle wszystkie telewizje i radia porzerwą program by podać tą informację, a pracownicy ZTM będą łazili po domach i błagali o korzystanie z przystanków NŻ.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Rosa

Post autor: Rosa » 07 sty 2009, 10:33

Wg mnie brak jest czegos ważniejszego, INFORMACJI. Pasażerowie o niej nie wiedza i dlatego jest to akcja tylko na papierze. W momencie gdy zaczną się orientować to największe mrozy się skonczą i trzeba będzie wszystko odkręcac co skończy się frustracja kierowców i pasażerow.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 07 sty 2009, 10:38

Nazgul pisze:Ehh znowu ta populistyczna, kompletnie absurdalna akcja i to jeszcze uruchamiana w środku dnia :roll:

A co Ci się w niej nie podoba, że tak ubolewasz nad tym iż została wprowadzona? Przeciwko tej akcji nic nie mam, a jak ludzie będą wiedzieli już to dobrze. Poza tym zatrzymanie się na przypadkowym przystanku to max. 1 minuta w plecy...
Tymesz pisze:Koleżko sympatyczny znów zaczynasz pieprzyć głupoty!!
Zanim (ze względu na brak wiedzy) znów z siebie zrobisz idiotę skorzystaj z którejś z poniższych opcji:

a) Zapraszam do klasy z nauczaniem początkowym, to może się w końcu nauczysz czytać ze zrozumieniem.
Plesim pisze:Niestety od godziny 14 dziś zaczynają obowiązywać dodatkowe przystanki dla linii przyśpieszonych. Dotyczy to wszystkich napotkanych na trasie (oczywiście nż). (...).

Już wiemy, że umiesz czytać i robić z siebie głupka drogi Tymeszu, ale postaraj się dopuścić taką wiadomość, że kierowcy mogli nie zrozumieć działań tej akcji i właśnie to napisał Bastian...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 sty 2009, 10:38

Rosa pisze:Wg mnie brak jest czegos ważniejszego, INFORMACJI. Pasażerowie o niej nie wiedza i dlatego jest to akcja tylko na papierze.
Dzisiejsza prasa to napisala. Niektóre stacje radiowe w Warszawie podały to już wczoraj. Czego oczekujesz? Spotu reklamowego w Wiadomościach o 19.30: "Ukraina odcięta od rosyjskiego gazu, a w Warszawie z powodu mrozu uruchomione przystanki NŻ dla linii przyśpieszonych" ??
Rosa pisze:W momencie gdy zaczną się orientować to największe mrozy się skonczą i trzeba będzie wszystko odkręcac co skończy się frustracja kierowców i pasażerow.
Nie jest powiedziane, że duże mrozy jeszcze nie wrócą. Co do odwołania to powinien być podany dokładny termin - tu jest jedyny mankament całej tej operacji, powtarzanej zresztą regularnie od lat. Jakoś wtedy nie było łomotu o populizm i politykę.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 07 sty 2009, 10:54

Jak ja lubie takie pieprzenie dla pieprzenia. Nie będą uruchomione przystanki - źle, zostały - źle - polityka, blebleble. Warto się zdecydować nas jakieś poglądy.
Sam mam mieszane odczucia na temat tej decyzji, ale nie skrytykowałem jej jednoznacznie ;)
Czy decyzja o uzwykleniu na żądanie wszystkich pośpiechów była podjęta z inicjatywy "zwykłego" pracownika ZTM, czy polecenie przyszło z góry?

Rosa

Post autor: Rosa » 07 sty 2009, 11:19

MisiekK pisze: Co do odwołania to powinien być podany dokładny termin
Termin na podstawie prognozy?
Jeśli tak to te mrozowe przystanki tez powinny byc zrobione na podstawie prognozy od poniedziałku rano, bylby wtedy czas na wywieszenie karteczek, danie informacji do prasy i realnie juz w poniedziałek wieczorem częśc osob była zorientowana w sytuacji.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 sty 2009, 11:23

geograf pisze:Czy decyzja o uzwykleniu na żądanie wszystkich pośpiechów była podjęta z inicjatywy "zwykłego" pracownika ZTM, czy polecenie przyszło z góry?
Co rozumiesz przez górę? Podpis dyrektora ZTM? Jeśli tak, to z góry. Nie rozumiem szukania drugiego dna tej sprawy. Akcja nie startuje po raz pierwszy w tym mieście.
Rosa pisze:Termin na podstawie prognozy?
Na podstawie terminu. Przy utrzymywaniu się niskich temperatur akcję się przedłuża o następne kilka dni.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 07 sty 2009, 11:37

MisiekK pisze:Co rozumiesz przez górę? Podpis dyrektora ZTM? Jeśli tak, to z góry. Nie rozumiem szukania drugiego dna tej sprawy. Akcja nie startuje po raz pierwszy w tym mieście.
Ok, niech będzie, że uzwyklenie linii za pierwszym razem i teraz odbyło się z dobrej woli pracowników, którzy odpowiedzieli na skargi i wnioski przysyłane przez Pasażerów. Ergo -> urząd działa sprawnie, bo uwzględnia potrzeby i głosy pasażerów.
I skończmy szukanie drugiego dna intencji.

Awatar użytkownika
Tymesz
Zbanowany

Post autor: Tymesz » 07 sty 2009, 11:46

Witam ponownie.
Flash8222 pisze:(...)
Już wiemy, że umiesz czytać i robić z siebie głupka drogi Tymeszu, ale postaraj się dopuścić taką wiadomość, że kierowcy mogli nie zrozumieć działań tej akcji i właśnie to napisał Bastian...
W tej dziedzinie to Ciebie nie prześcignę (nawet nie mam najmniejszego zamiaru) :]
Kierowcy tak samo wiedzieli i zrozumieli (o) akcji/ę, tak jak wczoraj pasażerowie ...
Memento mori

120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 sty 2009, 11:54

Panowie! Spokój - ubliżać sobie na priv!

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 07 sty 2009, 13:17

Dziś są już podwieszki. W 503 świadome zatrzymanie na Dol. Służ., Idzikowskiego, Kostrzewskiego i Ordynackiej. Ludzie prosili kierowcę, by się zatrzymał. O-)

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 07 sty 2009, 13:39

Flash8222 pisze: A co Ci się w niej nie podoba, że tak ubolewasz nad tym iż została wprowadzona? Przeciwko tej akcji nic nie mam, a jak ludzie będą wiedzieli już to dobrze. Poza tym zatrzymanie się na przypadkowym przystanku to max. 1 minuta w plecy...
Czytałeś mój post do końca? Napisałem, iż brak tej akcji jakiejś logiki. Raz, że jest różnica pomiędzy temperaturą odczuwalną a mierzalną, a po drugie to ludzie zimą i tak marzną na przystankach, czy jest -2, czy -10. Dlatego twierdzę, że jest to akcja absurdalna i populistyczna, bo wg zasad logiki powinna działać całą zimę.
Tylko minuta w plecy (-( , tam minuta, tu minuta, to po co w ogóle linie przyspieszone, skoro jakieś tam minuty się zyskuje.

Kra

Post autor: Kra » 07 sty 2009, 14:16

Nazgul pisze: Czytałeś mój post do końca? Napisałem, iż brak tej akcji jakiejś logiki. Raz, że jest różnica pomiędzy temperaturą odczuwalną a mierzalną, a po drugie to ludzie zimą i tak marzną na przystankach, czy jest -2, czy -10. Dlatego twierdzę, że jest to akcja absurdalna i populistyczna, bo wg zasad logiki powinna działać całą zimę.
Tylko minuta w plecy (-( , tam minuta, tu minuta, to po co w ogóle linie przyspieszone, skoro jakieś tam minuty się zyskuje.
Cóż może się powtórzę. Po wczorajszym swoim doświadczeniu z oczekiwaniem na trama ponad 20 minut w całości popieram decyzję ZTM. Nie życzę nikomu tak długiego oczekiwania w takich warunkach jakie wczoraj ponowały. Każdy środek, który w tej sytuacji pomaga pasażerowi jest potrzebny, nawet kosztem wydłużenia przejazdu przez linie 4xx i 5xx. Sytuacja wczorajsza była w pewien sposób ekstremalna i można jedynie żałować, iż nie było tak od samego rana tylko od zmiany B. Na usprawiedliwienie ZTM dodam, iż większość prognoz (dzień przed - np. w pon. godz. 15) nie wskazywała na tak niskie temp. nie tylko dla Warszawy ale np. dla terenów nadmorskich.
Faktem jest, iż dziś brakuje info w busach (jak np. w 501, którym jechałem), a kartki chyba mogły się pojawić. Co do czasu trwania akcji, przyszły tydzień może też być dość zimny (temp. wyższa ale silniejsze wiatry więc odczuwalna może być taka sama) dlatego chyba warto zastanowić się nad jej przedłużeniem.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 07 sty 2009, 15:12

Jak to jest z tymi przystankami. Czy osoby, które chcą wysiąść na przystanku mrozowym, mają do tego prawo? Czy obowiązuje tylko dla osób, które chcą wsiąść?

Kra

Post autor: Kra » 07 sty 2009, 15:15

SławekM pisze:Jak to jest z tymi przystankami. Czy osoby, które chcą wysiąść na przystanku mrozowym, mają do tego prawo? Czy obowiązuje tylko dla osób, które chcą wsiąść?
Ja wysiadłem bez problemu.

ODPOWIEDZ