Dodatkowe przystanki podczas mrozĂłw
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Dziś na 527, 05B pierwszy kurs w kier. Skarbka.
Nikt poza wozu nie skorzystał.
Mimo uprzedzeniu przez kierowce za pomocą mikrofonu, nikt nie skorzystał.
Jaki sens?
-4 na przyst. Żuromińska. Głównie przez przejazd dołem przy r. Starzyńskiego.
Bez większego zaangażowania w informowanie ludzi jest przeciwko takiej "akcji", bo tego nawet akcją nie można nazwać. Nikt, nic nie wie
Żeby, przynajmniej ludzie korzystali, to bym pochwalił ZTM za b. dobrą decyzje. Jednak, przy tak żałosnym stopniu informowania to tylko gratuluje tego ****** ( to zachowam dla siebie, ktoś chciał dobrze, więc moje własne zdanie zachowam dla siebie ) pomysłu.
Podsumowanie: - zdecydowanie NIE, dla akcji bez ulotek i kartek w wozach.
- zdecydowanie TAK, dla akcji z kartkami i ulotkami w pojazdach.
Nikt poza wozu nie skorzystał.
Mimo uprzedzeniu przez kierowce za pomocą mikrofonu, nikt nie skorzystał.
Jaki sens?
-4 na przyst. Żuromińska. Głównie przez przejazd dołem przy r. Starzyńskiego.
Bez większego zaangażowania w informowanie ludzi jest przeciwko takiej "akcji", bo tego nawet akcją nie można nazwać. Nikt, nic nie wie
Żeby, przynajmniej ludzie korzystali, to bym pochwalił ZTM za b. dobrą decyzje. Jednak, przy tak żałosnym stopniu informowania to tylko gratuluje tego ****** ( to zachowam dla siebie, ktoś chciał dobrze, więc moje własne zdanie zachowam dla siebie ) pomysłu.
Podsumowanie: - zdecydowanie NIE, dla akcji bez ulotek i kartek w wozach.
- Drivter1234
A to rozumiem że za każdym razem jak temperatura spadnie tylko poniżej 0 to już wszystkie linie przyśpieszone będą sie zatrzymywać na każdym przystanku ?? z tego co podają prognozy to temperatura w dzień ma być na poziomie -1 może -3 stopnie, więc sorry... O mrozach typu -12 stopni w dzień można narazie zapomnieć, zresztą wkońcu jest zima więc chyba to normalne że jest zimno i jest mróz, a ZTM to niby czego się spodziewał w zimę ?? +15 stopni i lekki deszczyk ??Flash8222 pisze:No popatrz, a meteorolodzy mówią co innego Może powinni się Ciebie pytać jaka będzie pogoda?Drivter1234 pisze:No nic tylko gratulować ZTM-owi, jutro duże mrozy się skończą i znowu polecą skargi na kierowców bo ktoś machał a autobus się nie zatrzymał, i znowu będzie bezsensowna papierologia i wprowadzanie w błąd pasażerów ... BOSKO Już chyba nie mają się czym zajmować tylko tworzą głupoty.. rozumiem że fala mrozów wg. prognoz miała by się jeszcze utrzymywać prze np. 1,5 tygodnia to wtedy by miało może jakiś sens a tak ... ?? Głupota, głupota i jeszcze raz głupota do potęgi !!!
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,9519 ... kendu.html
ROTFL... Ty byś się nadawał do ekipy propagandowej Jerzego Urbana w rządzie Jaruzela.levar pisze:. Na pętli przyszła do mnie pani z podziękowaniem, że zatrzymałem się na PKP Kasprzaka i czy ona może napisać pochwałę do ZTM-u.
te twoje:
"jak wspaniale jeździ"
"jaki dobry kierowca"
"chciała napisać pochwałę"
Nawet E. Gierek takiej propagandy sukcesu nie robił (on to przynajmniej pewne podstawy miał, ty żadnych).
Moim skromnym to zmyślasz aż głowa mała. KAŻDY kto pracuje za kółkiem w tym mieście wie że pochwałę dostać jest niemal imposible. Pracuję za kółkiem już dobre 1,5 roku, niejednej osobie uratowałem skórę, czekałem na bienących z drugiego końca skrzyżowania, tłumaczyłem karkołomne dojazdy, i nadganiałem czas by zdążyli na ostatni PKS do swojej wsi... nieraz dokonywałem "cudów" wyprzedzając w korkach po 3 czy nawet 4 brygady (gdy inni mieli -60 czy -80 ja miałem -10). I żadnej pochwały nigdy nie było. Często ludzie biegnąc spory kawałek i widząc że autobus ponownie się zatrzymał nawet nie wpadną na to by iśc do kierowcy i mu podziękować za wyświadczoną uprzejmość. Ciekawe że tobie się takie przypadki trafiają często, szczególnie że na 1/4 etatu pracujesz (circa 5 dni w miesiącu). Ja robię praktycznie cały co miesiąc i jakoś patrz nie zdarzyło mi się. A skargi nigdy na mnie nie było, czyli raczej nie jeżdżę przy tym jak wariat wykorzystując głowę do jazdy a nie tylko i wyłącznie ciężką nogę.
Dziś choćby jadąc PT ok. 6 rano na kraniec Ursus zabrałem zmarzniętego emeryta (zdesperowany był bo machał na każdy przejeżdżający autobus) z przystanku Gierdziejewskiego na Niedźwiadek, choć wcale nie musiałem. Dziadek nie przebierał w podziękowaniach i kłaniał się w pas. I na 200% pochwały nie napisze....
Więc przestań się w końcu LANSOWAĆ na WAFELKOMIE bo to się niesmaczne robi. Kto takiemu "emo" jak ty dał dopuszczenie psychologiczne do prowadzenia autobusu?
Pogrążacie się coraz bardziej!
- Solaris U10
Dzisiaj widziałem kartki wiszące w 504, 512 i 522. Może ogłoszenia z niektórych wozów po prostu znalazły innego właściciela?Websterek pisze:Podsumowanie: - zdecydowanie NIE, dla akcji bez ulotek i kartek w wozach.
Czy uważasz, że ulotki można zaprojektować, zamówić, wydrukować (w sensownej ilości) i rozdysponować w ciągu 24 godzin?
Panowie... Kuchnia węglowa czterokaflowa.... Załatwiajcie wzajemne animozje na priv-e.SP45-166 pisze:Więc przestań się w końcu LANSOWAĆ na WAFELKOMIE bo to się niesmaczne robi. Kto takiemu "emo" jak ty dał dopuszczenie psychologiczne do prowadzenia autobusu?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Prowizorke można szybko zorganizować.geograf pisze:Dzisiaj widziałem kartki wiszące w 504, 512 i 522. Może ogłoszenia z niektórych wozów po prostu znalazły innego właściciela?Websterek pisze:Podsumowanie: - zdecydowanie NIE, dla akcji bez ulotek i kartek w wozach.
Czy uważasz, że ulotki można zaprojektować, zamówić, wydrukować (w sensownej ilości) i rozdysponować w ciągu 24 godzin?
Jednak, sam widzisz ( patrz w/w linie ) dało rade, więc to żadna wymówka. Ja się jeszcze nie spotkałem, aby ktoś kradł zółte kartki, bądź jakiekolwiek inne info, jednak nie twierdze, że takich sytuacji nie ma. Powiedzmy sobie szczerze, w takiej akcji nie ma czasu na projektowanie. Wszystko trzeba robić na już, nawet ulotki. Jednak, niech ZTM uczy się na własnych błędach, o ile je zauważy.
A wiesz, że na linii 404 parę razy usłyszałem pochwałę,za sprawną jazdę.Nie chwalę się tym,bo chodzi tu o jazdę pasem awaryjnym,a potem do skrętu w prawo w kierunku Tarchomina, ludzie na krańcu podchodzą do kabiny i dziękują,że nie stali w korku 40 minut, a zaledwie 15.SP45-166 pisze:ROTFL... Ty byś się nadawał do ekipy propagandowej Jerzego Urbana w rządzie Jaruzela.levar pisze:. Na pętli przyszła do mnie pani z podziękowaniem, że zatrzymałem się na PKP Kasprzaka i czy ona może napisać pochwałę do ZTM-u.
te twoje:
"jak wspaniale jeździ"
"jaki dobry kierowca"
"chciała napisać pochwałę"
Nawet E. Gierek takiej propagandy sukcesu nie robił (on to przynajmniej pewne podstawy miał, ty żadnych).
Moim skromnym to zmyślasz aż głowa mała. KAŻDY kto pracuje za kółkiem w tym mieście wie że pochwałę dostać jest niemal imposible. Pracuję za kółkiem już dobre 1,5 roku, niejednej osobie uratowałem skórę, czekałem na bienących z drugiego końca skrzyżowania, tłumaczyłem karkołomne dojazdy, i nadganiałem czas by zdążyli na ostatni PKS do swojej wsi... nieraz dokonywałem "cudów" wyprzedzając w korkach po 3 czy nawet 4 brygady (gdy inni mieli -60 czy -80 ja miałem -10). I żadnej pochwały nigdy nie było. Często ludzie biegnąc spory kawałek i widząc że autobus ponownie się zatrzymał nawet nie wpadną na to by iśc do kierowcy i mu podziękować za wyświadczoną uprzejmość. Ciekawe że tobie się takie przypadki trafiają często, szczególnie że na 1/4 etatu pracujesz (circa 5 dni w miesiącu). Ja robię praktycznie cały co miesiąc i jakoś patrz nie zdarzyło mi się. A skargi nigdy na mnie nie było, czyli raczej nie jeżdżę przy tym jak wariat wykorzystując głowę do jazdy a nie tylko i wyłącznie ciężką nogę.
Dziś choćby jadąc PT ok. 6 rano na kraniec Ursus zabrałem zmarzniętego emeryta (zdesperowany był bo machał na każdy przejeżdżający autobus) z przystanku Gierdziejewskiego na Niedźwiadek, choć wcale nie musiałem. Dziadek nie przebierał w podziękowaniach i kłaniał się w pas. I na 200% pochwały nie napisze....
Więc przestań się w końcu LANSOWAĆ na WAFELKOMIE bo to się niesmaczne robi. Kto takiemu "emo" jak ty dał dopuszczenie psychologiczne do prowadzenia autobusu?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A moim skromnym zdaniem akcja jest absurdalna. O ile dotąd ludzie jeszcze średnio się łapią w tym, że mogą sobie 4XX i 5XX zatrzymać wszędzie wedle życzenia, to jak się połapią to będzie fajnie. Rozumiem, że rozkłady na przystankach nie obowiązują? Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić 527 wyrabiające się między Żabą a Gdańskim w 5 minut przy przejeździe przez Starzyniaka dołem i dajmy na to przy zatrzymaniu przy Parku Traugutta. O 525 na trasie Ł nie wspomnę. Wielkie halo, bo jest mróz. Cytując klasyka: jak jest zima to musi być zimno, takie jest odwieczne prawo natury. Nie rozpoczęła się wojna, nie ma klęski żywiołowej, wiec jedynym sensownym wytłumaczeniem jest populizm.
No ale chodziło o pochwały pisemne.MANiek pisze:A wiesz, że na linii 404 parę razy usłyszałem pochwałę,za sprawną jazdę.Nie chwalę się tym,bo chodzi tu o jazdę pasem awaryjnym,a potem do skrętu w prawo w kierunku Tarchomina, ludzie na krańcu podchodzą do kabiny i dziękują,że nie stali w korku 40 minut, a zaledwie 15.