Dodatkowe przystanki podczas mrozĂłw
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Drivter1234
Była taka zima podczas której skład wagonów 105N stał sobie na Grójeckiej kilka dni, bo nie było jak go ściągnąć przez zaspy.Solaris pisze:Kiedyś taka temperatura była normą od połowy listopada, do końca lutego lub nawet połowy marca (szacunkowo) I nikt z tego powodu nie ogłaszał klęski żywiołowej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
gorzej, że takie zapędy mają niektórzy panowie z Dzielnej i to niestety chyba całkiem poważnespan pisze:To jakaś paranoja..............następnym krokiem będą wymysły kilku delikwentów na tym forum aby 503 195 ze wszystkimi przystankami jak lecilevar pisze: W 503 świadome zatrzymanie na Dol. Służ., Idzikowskiego, Kostrzewskiego i Ordynackiej. Ludzie prosili kierowcę, by się zatrzymał.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie tylko mieszkańcy Ursynowa mają prawo jeździć komunikacją i przesiadać się w dogodnych miejscach.Lukasz436 pisze:I który jeszcze przystanek jest potrzebny mieszkańcom Ursynowa. Rozumiem że do Dolinki nie dojeżdża nic od strony Ursynowa. Tak samo jak i od strony Centrum...levar pisze:Span, co do 503, to akurat Dolina Służewiecka jest bardzo pożądanym przystankiem. Choćby NŻ.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Witam.
Prawdopodobnie koniec akcji nastąpi 10.Rosa pisze:Dwa dni zajelo ZTMowi wprowadzenie przystanków mrozowych, ciekawe ile czasu zajmie ich odwolanie. Dzisiejszy dzień można liczyc jako pierwszy bo dzis jest po prostu piekna pogoda i te dodatkowe przystanki nie mają dzis najmniejszego sensu.
Memento mori
120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811
120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811
Żeby nie było na głównej wciąż informacja o tym, że zarządzenie obowiązuje do odwołania2009-01-08 | Koniec obowiązywania tymczasowych przystanków | W związku z poprawą warunków atmosferycznych od dnia 10.01.br. (sobota) od początku kursowania likwiduje się dodatkowe przystanki na trasach linii przyspieszonych oraz linii 190 uruchomione z powodu niskich temperatur.
Mnie ogólnie zaskoczyła nieco sytuacja z dziś. Rano, udając się na uczelnię, zatrzymałem "na żądanie" dwa autobusy: 522 i 414 (przystanek "PKP Koło"). Wracając, w tym samym zespole przystankowym zatrzymałem linię 507. W pierwszych dwóch przypadkach pasażerowie otwierali oczy ze zdziwienia, że autobusy zatrzymały się nie na swoich przystankach. W 507 po moim wejściu do pojazdu, usłyszałem komentarz: "Pierwsze widzę, żeby 507 miało tutaj przystanek". Co więcej, komentujący ów fakt pasażer stał praktycznie na wysokości doczepionej do tablicy informacyjnej kartki a'propos mrozów. Podróżni wydają się być zdezorientowani, jednak odnośnie ostatniej sytuacji nie wiem tak naprawdę, co można jeszcze zrobić, by ich "wyedukować", jeśli, jak to się mówi, "jest jak wół napisane".
[ Dodano: Czw 08 Sty, 2009 15:53 ]
[ Dodano: Czw 08 Sty, 2009 15:53 ]
W takim razie problem rozwiązał się sam.banan33 pisze:Żeby nie było na głównej wciąż informacja o tym, że zarządzenie obowiązuje do odwołania2009-01-08 | Koniec obowiązywania tymczasowych przystanków | W związku z poprawą warunków atmosferycznych od dnia 10.01.br. (sobota) od początku kursowania likwiduje się dodatkowe przystanki na trasach linii przyspieszonych oraz linii 190 uruchomione z powodu niskich temperatur.
W takich sytuacjach ja wskazuję palcem na informację i nic nie mówię, ewentualnie rzucam, że "trzeba czytać".hugollek pisze:Co więcej, komentujący ów fakt pasażer stał praktycznie na wysokości doczepionej do tablicy informacyjnej kartki a'propos mrozów
Proste. Co ja się będę bardziej przejmował tym, że społeczeństwo głupie.
Jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem, to ma problem.hugollek pisze:Podróżni wydają się być zdezorientowani, jednak odnośnie ostatniej sytuacji nie wiem tak naprawdę, co można jeszcze zrobić, by ich "wyedukować", jeśli, jak to się mówi, "jest jak wół napisane".
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Moje obserwacje z wczoraj:
1.Po naciśnięciu STOP na przyst. Kanał Żerański->Nowodwory nie zatrzymał się kierowca 1/510
2. Kierowca x/503 po naciśnięciu STOP kierowca zatrzymał się na przyst. Kanał Żerańaski->Żerań FSO
3. Kierowca x/516 po "pomachaniu" nie zatrzymał się na ww przystanku, ale kierowca nasepnej brygady(ITS) się juz zatrzymał.
1.Po naciśnięciu STOP na przyst. Kanał Żerański->Nowodwory nie zatrzymał się kierowca 1/510
2. Kierowca x/503 po naciśnięciu STOP kierowca zatrzymał się na przyst. Kanał Żerańaski->Żerań FSO
3. Kierowca x/516 po "pomachaniu" nie zatrzymał się na ww przystanku, ale kierowca nasepnej brygady(ITS) się juz zatrzymał.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1