Po coś widocznie zlikwidowano 143, wprowadzono 148 i 168...ravenheart pisze:walnę prywatę i powiem, że taki dojazd z Gagarina do MediaMarkt na Ostrobramskiej to mógłby zostać utrzymany, tłumów w tej relacji nie ma, ale są osoby podjeżdżające z np. Gocławia na Ostrobramską ....
Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Jako troll nie chcę się wtrącać, ale sam tęsknię za 143.pawcio pisze:Dwie linie łatwiej skoordynować niż trzy.Jarek pisze:Odpowiedź uzasadnij.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Na Mokotowie dalsze wzmacnianie 116 nie jest potrzebne. Jak na północy brakuje to mogli nie usuwać 195. A potem powiedzą: "macie zajebiste 116 wiec po co wam jakieś 130 co 20 minut". Poza tym jak komuś 116 za mało, jest jeszcze dogodna przesiadka w 195/503/166. A teraz weź i znajdź dogodną przesiadkę ze Stegien Południowych do np. ZP Dworkowa czy Morskie Oko.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dogodności przesiadek nie sprzyja organizacja węzła przy ambasadzie ZSRR
Co do wymienionej przez Ciebie relacji - cóż, jeżdżę trochę 130 na tej trasie, chociaż głównie godzinami popołudniowymi i wieczornymi, i akurat na tych dwóch przystankach wymiana była dość mała.
Co do wymienionej przez Ciebie relacji - cóż, jeżdżę trochę 130 na tej trasie, chociaż głównie godzinami popołudniowymi i wieczornymi, i akurat na tych dwóch przystankach wymiana była dość mała.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Kij w oko z Morskim Okiem. Dla 130 kluczowe są trzy przystanki na Rakowieckiej z UD po środku. Gdyby DOlny Mokotów tworzył z Wilanowem jedną dzielnicę odrębną od Górnego Mokotowa (bo granica między Wilanowem i Mokotowem jest zupełnie sztuczna, co widać choćby w rozgraniczeniu obszarów działani poszczególnych komend policji), to rozmowa mogłaby być zupełnie inna.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Dęboszczak
Gdyby z Sobieskiego wykurzyć 130 i być może 141 (przy okazji jakiś roszad na Mokotowie) wtedy 116 można dogęścić do 6-7,5 min. Silne 116 trochę zassało pasażerów ze 141. Wiem, że w szczycie tylko co 10 min, ale poza szczytem to jedna (niestety) z nielicznych linii, na którą można liczyć, że za chwilę przyjedzie.TGM pisze:Na Mokotowie dalsze wzmacnianie 116 nie jest potrzebne. Jak na północy brakuje to mogli nie usuwać 195. A potem powiedzą: "macie zajebiste 116 wiec po co wam jakieś 130 co 20 minut". Poza tym jak komuś 116 za mało, jest jeszcze dogodna przesiadka w 195/503/166. A teraz weź i znajdź dogodną przesiadkę ze Stegien Południowych do np. ZP Dworkowa czy Morskie Oko.
Czy ja wiem? Całkiem ładny mokotowski socjal załatwiający wiele potrzebnych choć tłumnie nie obleganych relacji. Wówczas też projekt z 182+187 miałby szansę się zamknąć brygadowo.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Bastian
- Sułtan Maroka
Socjal co ile? Co 40 minut? Bo więcej z linii, przy Polu Mokotowskim zatrzymującej się gdzie indziej, niż 167 i 174, nie wykrzeszecie.
Nie mówiąc o tym, że 182 w obrębie Mokotowa nie obsługuje żadnych relacji, które można by załatwić taką linią
A, jeszcze jedno: nie można opierać komunikacji na samych socjalach, a na Mokotowie trudno znaleźć coś naprawdę porządnego...
Nie mówiąc o tym, że 182 w obrębie Mokotowa nie obsługuje żadnych relacji, które można by załatwić taką linią
A, jeszcze jedno: nie można opierać komunikacji na samych socjalach, a na Mokotowie trudno znaleźć coś naprawdę porządnego...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow