Komunikacja miejska w Wawrze

Moderator: Wiliam

reserved

Post autor: reserved » 18 lut 2009, 16:22

Colony pisze:Ze strony Ochoty może nie, ale przecież odcinek Dolna-Metro PM to ten z największym (i jedynym sensownym) zapełnieniem 130.
Jeśli chodzi o odcinek mokotowski to tu przyznaję, nie znam się nie wypowiadam, ale wydaję mi się, że dla zmiany stricte mokotowskiej wystarczą porządki na Mokotowie, a relacje międzydzielnicowe powinny być niezależne od tego. O czym mówię? Mianowicie o tym, że to połączenie 130 na Mokotowie może zapewnić jakaś inna linia, natomiast sama linia nie powinna pracować odcinkowo. Jeśli rzeczywiście tak wygląda zapełnienie to skrócić ją do Metra Politechnika (o ile się tam zmieści :-s) . A 119 po trasie od Centralnego do Blue City, 158 powrót na Centralny. :>

Andrzej

Post autor: Andrzej » 18 lut 2009, 18:00

Bastian pisze:142 - zgoda. Ja się tylko odnosiłem do którychś słów (...) na temat wycofania wszystkich linii z przejazdu w Falenicy.
No ale przez przejazd w Falenicy jedzie tylko 142.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 18 lut 2009, 18:41

Andrzej pisze:No ale przez przejazd w Falenicy jedzie tylko 142.
Ale do szkoły na Poezji jeżdżą też dzieci ze wschodniej Falenicy, Aleksandrowa, i odwrotnie na Bartoszycką i Wolną. 142 jeżdżą też pracownicy pracujący w dawnych zakładach Mera Pnefal, oraz koło pętli. Dużo tych pasażerów nie ma, ale jednak są, w tym celu uruchomiono 142, zamiast wzmacniając 115. Bardzo dobrze zastąpi to linia 215 na Olecką.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 19 lut 2009, 19:38

Krzysiek_S pisze:
Andrzej pisze:No ale przez przejazd w Falenicy jedzie tylko 142.
Ale do szkoły na Poezji jeżdżą też dzieci ze wschodniej Falenicy, Aleksandrowa, i odwrotnie na Bartoszycką i Wolną. 142 jeżdżą też pracownicy pracujący w dawnych zakładach Mera Pnefal, oraz koło pętli. Dużo tych pasażerów nie ma, ale jednak są, w tym celu uruchomiono 142, zamiast wzmacniając 115. Bardzo dobrze zastąpi to linia 215 na Olecką.
jak będzie miała normalny kraniec, to czemu nie, choć z drugiej strony jak się będzie natykać na korek przy przejeździe w Falenicy, to pamietaj, że na Zagórzańskiej, Zbójnej Gorze, Izbickiej będą mieli drażniąco niepunktualną dowozówkę do pociągu.

Awatar użytkownika
rubeus
Kontakt:

Post autor: rubeus » 03 mar 2009, 10:04

Khmmm... prasa się pomysłem zainteresowała

http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,9519 ... busom.html

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 03 mar 2009, 15:18

Gratulacje dla kolegi Krzysztofa za niesamowitą skuteczność w działalności pro publico bono.
Idiokracja nas otacza

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 03 mar 2009, 17:17

O niesamowitej skuteczonści będzie można mówić, gdy porpozycje wejdą w życie.
Na razie wypada pogratulować przebicia się do mediów :-)

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 03 mar 2009, 17:28

geograf pisze:O niesamowitej skuteczności będzie można mówić, gdy propozycje wejdą w życie.
Na razie wypada pogratulować przebicia się do mediów :-)
Pracuje nad tym, wywiad w gazecie był tylko środkiem dotarcia do burmistrza Gójskiego, że nie ma wyboru, musi się zgodzić na zmiany.
A jak on się zgodzi to już będzie z górki, pozostałe problemy też da się załatwić.
Może nie wszystko wejdzie od razu, ale będę czuwał żeby wszystko się dało załatwić.
A szczegóły projektu opinia publiczna pozna dopiero, kiedy burmistrz się zgodzi.
Wawkom już zna, parę stron temu dawałem, teraz wersja jest tylko nie co poprawiona.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 04 mar 2009, 13:14

Każdy użytkownik Wawkomu ma prawo do kompromitacji.
Ja doświadczyłem to dzisiaj. :-$

Szamot

Post autor: Szamot » 04 mar 2009, 15:07

Nie martw się to nie Twoja wina - ot takie mięso armatnie na pożywke mediów.
Ani chybi zaraz dostaniesz propozycję pracy z jakiejś wielce szacownej instytucji a tam Ci juz udowodnią co jest wart Twój intelekt...

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 04 mar 2009, 15:36

Szamot pisze:Nie martw się to nie Twoja wina - ot takie mięso armatnie na pożywke mediów.
Ani chybi zaraz dostaniesz propozycję pracy z jakiejś wielce szacownej instytucji a tam Ci juz udowodnią co jest wart Twój intelekt...
Dzięki za sprowadzenie na ziemie. ;-)
Oczywiście zdaje sobie z tego sprawę że jestem pożywką dla mediów i tak dalej...
Mi tylko chodziło o to, żeby ktoś wreszcie zainteresował się na poważnie sprawą komunikacji w Wawrze- a konkretnie zarząd dzielnicy. Może idzie to trochę za daleko, ale taka jest rola osoby która wysuwa się z szeregu.

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 04 mar 2009, 15:43

Powodzenia, nie daj się tylko nabrać na syrenie śpiewy mediów i polityków.
Być może cały ten zgiełk przyniesie tobie szansę na przeżycie ciekawej przygody.....
Idiokracja nas otacza

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 11 mar 2009, 15:44

Jeśli chodzi o projekt i Zerzeń to przewodniczący osiedla Zerzeń popiera projekt , tylko będzie się starał o korektę 305, żeby jednokierunkowo zaliczała Przygodną i miała trasę Strusia... Trakt Lubelski - Wał Miedzeszyński - Bronowska - Masłowiecka - Przygodna i przystankiem koło szkoły nr 109 i dalej na Strusia . Są tam progi, o zdjęcie których będzie się starał, jeśli sprawa ruszy. Oczywiście problematyczny jest skręt z Bronowskiej w Masłowiecką, który może zaważyć na puszczeniu tam linii, ale wozy 8 metrowe powinny się zmieścić. Dokładnie chodzi o połączenie Kuligowa z centrum Zerznia , gdzie jest przychodnia, szkoła, sklep, poczta, kościół itd. No i dojazd do gimnazjum na Wichrowej z Kuligowa.
A i dyrektor szkoły 109 popiera pomysł.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 11 mar 2009, 16:27

A co w projekcie robi jeszcze to dziadoskie 305???
Ponoć ZTM ma tendencje do zmniejszania liczby numerków na przystanku na rzecz połączeń mniej licznych, ale za to silnych i częstych.
Czyżby tu też 'ztmowskie naukowe ideały' rozbiły się o przyziemność?

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 11 mar 2009, 16:50

Andrzej pisze:A co w projekcie robi jeszcze to dziadoskie 305???
Ponoć ZTM ma tendencje do zmniejszania liczby numerków na przystanku na rzecz połączeń mniej licznych, ale za to silnych i częstych.
Czyżby tu też 'ztmowskie naukowe ideały' rozbiły się o przyziemność?
Ja chciałem skasować....
Ale jeśli nie jest to możliwe, to trzeba szukać rozwiązać maksymalnych.
305 zostanie jako typowy socjal, realizujący połączenia Kuligów - Zerzeń, Zerzeń - przychodnia , no i dojazd do gimnazjum na Wichrowej z Wału zamiast 119. 2 brygady.

Zablokowany