A rzeczywiście, dziwaczne, ciężko sie połapać gdzie, która jezdnia lokalna prowadzi. W każdym razie wygląda na to, że dobudowanie łącznika umożliwiającego przejazd Maczka - Prymasa nie powinno być ani drogie, ani trudne.R-11 Kleszczowa pisze:Tak przynajmniej wynika z planu:
Obwodnica ekspresowa Warszawy: S2-S7/S8-S17
Moderator: Wiliam
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Teoretycznie to połączenie zapewni przedłużenie KrasińskiegoTm pisze:A rzeczywiście, dziwaczne, ciężko sie połapać gdzie, która jezdnia lokalna prowadzi. W każdym razie wygląda na to, że dobudowanie łącznika umożliwiającego przejazd Maczka - Prymasa nie powinno być ani drogie, ani trudne.R-11 Kleszczowa pisze:Tak przynajmniej wynika z planu:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Moim zdaniem nic. Uważam, że mając na uwadze dość odległe plany budowy przedłużenia Krasińskiego władze miasta powinny wymóc na GDDKiA budowę łacznika Maczka - Prymasa. Chyba, że od mostu na Ochotę będzie estakada z 2 pasami, a łacznik siłą rzeczy wymagałby pasa włączeniowego i może by im się to wszystko nie zmieściłoTm pisze: b) naprawdę nie wiem co stoi na przeszkodzie zjazdom z Maczka w Prymasa.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- tarantula01
- Kontakt:
Na etapie budowy to wiesz co już można wymóc? np. kolor kostki bauma na chodniku.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
O tej budowie wiadomo nie od wczoraj
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale być może uda się wyprosić dwutorowy przejazd w ciągu 20.tarantula01 pisze:Na etapie budowy to wiesz co już można wymóc? np. kolor kostki bauma na chodniku.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
Tak, ale czy w porę złożono odpowiednie wnioski?R-11 Kleszczowa pisze:O tej budowie wiadomo nie od wczoraj
Oby.Glonojad pisze:być może uda się wyprosić dwutorowy przejazd w ciągu 20.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To pytanie trzeba raczej skierować do kompetentnych osób w ratuszu. Zresztą - oczywiście - dziś już za późno na takie dywagacje. Faktem jest, że ktoś zafundował nam pewną niedogodność.tarantula01 pisze:Tak, ale czy w porę złożono odpowiednie wnioski?R-11 Kleszczowa pisze:O tej budowie wiadomo nie od wczoraj
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Na forum Dzielnicy Ursus pojawiła się ciekawa kwestia:
"Jak wiadomo budowany odcinek tej drogi [s8] ma zakończyć się w węźle w Konotopie a tam bedziemy czekać aż zostanie podciągnięta autostrada ze Strykowa.
Lokalizacja węzła w Konotopie znajduje się przy ulicy Piwnej. Odcinek od Połczyńskiej do Węzła w Konotopie ma zostać wybudowany ale będzie nieużywany, ze względu na brak dojazdów. Czy ktoś orientuje sie czy planowano zrobić tymczasowy dojazd na tę trasę od strony ulicy Piwnej w Konotopie?"
Pytanie staje się aktualne w związku z oddalającą się w przyszłość budową autostrady A2 oraz ul. Nowolazurowej.
Ja dodam od siebie, że ten nieużywany odcinek to 3 km drogi + wiadukt kolejowy + przejazd nad ul. Przyparkową + wiadukt nad ul. Biedronki. I to wszystko będzie stać w szczerym polu nie wiadomo ile miesięcy/lat, a kierowcy też będą stać w korku na Dźwigowej.
Co na to eksperci?
"Jak wiadomo budowany odcinek tej drogi [s8] ma zakończyć się w węźle w Konotopie a tam bedziemy czekać aż zostanie podciągnięta autostrada ze Strykowa.
Lokalizacja węzła w Konotopie znajduje się przy ulicy Piwnej. Odcinek od Połczyńskiej do Węzła w Konotopie ma zostać wybudowany ale będzie nieużywany, ze względu na brak dojazdów. Czy ktoś orientuje sie czy planowano zrobić tymczasowy dojazd na tę trasę od strony ulicy Piwnej w Konotopie?"
Pytanie staje się aktualne w związku z oddalającą się w przyszłość budową autostrady A2 oraz ul. Nowolazurowej.
Ja dodam od siebie, że ten nieużywany odcinek to 3 km drogi + wiadukt kolejowy + przejazd nad ul. Przyparkową + wiadukt nad ul. Biedronki. I to wszystko będzie stać w szczerym polu nie wiadomo ile miesięcy/lat, a kierowcy też będą stać w korku na Dźwigowej.
Co na to eksperci?
Za kilka wieków nasi potomkowie będą się dziwić - jak to możliwe, że w erze rozwiniętej nauki ludzie dopuszczali się takiego barbarzyństwa, jak zabijanie dzieci przed urodzeniem.
- humptyangel
- Kontakt:
W ramach budowy S8 Konotopa-Powązkowska GDDKiA będzie budować wiadukt w ciągu Gierdziejowskiego do Połczyńskiej (przy skrzyżowaniu z ul. Mory) wraz z przebudową obecnej ulicy. Projekt jest w fazie ostatecznych uzgodnień.
Ciąg ten będzie pełnił dwie funkcje - zastąpi zamknięty przejazd w ciągu Wspólnej Drogi i zapewnij dojazd do węzła Mory.
M.in. w związku z tą inwestycją Pol-Auqa robiła rondo w zeszłym roku w Ursusie - poprawa BRD przy zwiększonym ruchu na relacjach skrętnych.
Ciąg ten będzie pełnił dwie funkcje - zastąpi zamknięty przejazd w ciągu Wspólnej Drogi i zapewnij dojazd do węzła Mory.
M.in. w związku z tą inwestycją Pol-Auqa robiła rondo w zeszłym roku w Ursusie - poprawa BRD przy zwiększonym ruchu na relacjach skrętnych.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
O masz, a ja o tym nie wiedziałemmcdm pisze:dzis rusza normalne skrzyzowanie Pelczynskiego/Powstancow Slaskich
Jednak mam nadzieję, iż przejazd Pełczyńskiego-Parking TESCO (ten przy blokach JW) będzie dalej w fatalnym stanie i nie będzie cwaniaczków, którzy korki będą objeżdżali Powstańców Śląskich - Pełczyńskiego - przejazd przez parking - parking - przejazd przez parking - Pełczyńskiego - Narwik - Lazurowa
-