Ciepło!
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
To akurat dotyczyło proroctw MeWy na nasz wyjazd na narty. Jeszcze w pociągu stwierdził, że chciałby taką mgłę, w której nic nie byłoby widać. Życzenie szybko się spełniło - pierwszego dnia przez tą mgłę przeklinaliśmy odległość między słupkami wyznaczającymi trasę i każdy przynajmniej kilkukrotnie lądował poza trasą zapadając się w kopny śnieg.Glonojad pisze:Siecool, gdzie Ty siedzisz? Ja rozumiem, że Bemowo jest na północ od Ochoty, ale nie przesadzajmy...
A swoją drogą pogoda przepiękna dzisiaj, z radością wybyłem z domu korzystając z uroków wolnego dnia na uczelni.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
Mi tam się podobająjgas pisze:TGM: okropne te fotki, nie masz jakichś wiosennych?
Punkt obserwacyjny Nowe Włochy (stan na godz. 0:30):
- temperatura: -13°C
- opady: brak
- inne zjawiska: mgła ograniczająca widoczność do ok. 25m
Ale jakie zdziwienie miałem, jak po 0,5h wyjrzałem przez okno, a tam takie mleko
Dowiedziałem się, że jest to zjawisko radiacji. Gwałtowne obniżenie temperatury spowodowało, że wilgoć znajdująca się w powietrzu błyskawicznie się skropliła i tworzy coś w rodzaju zawiesiny.Mr_Kolesław pisze:- inne zjawiska: mgła ograniczająca widoczność do ok. 25m
Mówiąc skrótem - bardzo zaje
Macie.. pierwsze z brzegu, jakie znalazłem w necie.. ocieplcie się trochę:
OCIEPL SIĘ KLIKAJĄC TUTAJ

OCIEPL SIĘ KLIKAJĄC TUTAJ