Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 22 lut 2009, 21:45

Dęboszczak pisze:17+508/16+516
Bzdura ](*,) ](*,) w takim razie idąc tym torem zlikwidujmy wszystkie linie dublujące tramwaje, bo tak jest polityka transportowa ](*,) Swoją drogą 516 jest żenujące w obecnym wydaniu :!: Owszem może i taka linia jest potrzebna ale nie z taką kretyńską częstotliwością, wystarczyłaby - co 15/20/20, a w zamian silniejsze np 144

[ Dodano: Nie 22 Lut, 2009 21:48 ]
Jakoś obecna polityka transportowa np na Jagiellońskiej przekonuje tylko w porannym szczycie w DP, bo rzeczywiście masa ludzi woli 16/18/21 zamiast korków przy Rondzie Starzyńskiego, a spróbuj sobie wejść do 503 lub 509 popołudniu lub wieczorem - powodzenia życzę, w 510 w DS nie ma gdzie szpilki wepchnąć ](*,)
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE

Tak dla budowy parkingów Park & Ride

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 lut 2009, 21:50

Dowozówka co 15/20/20? No to ja już nie powiem, co tu jest kretyńskie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 22 lut 2009, 21:52

Glonojad pisze:Dowozówka co 15/20/20? No to ja już nie powiem, co tu jest kretyńskie.
Mało masz linii na trasie Żerań FSO - Tarchomin/Nowodwory??

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 22 lut 2009, 21:52

Dęboszczak pisze:
JacekM pisze:Żeby ona jeszcze chociaż często w DS jeździła... Ale nie, lepiej potrójniaki o 4 rano i 23 puszczać... ](*,) #-o
to napisałem parę postów wyżej, że warunkiem walnięcia 510 jest 17 i 508 co 7,5-10 ds/wieczór
Niezależnie od 17/508, kasowanie 510 byłoby wręcz nieprawdopodobną hipokryzją, przy zostawianiu 505 albo 521 :-?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 lut 2009, 21:55

zeus pisze:
Glonojad pisze:Dowozówka co 15/20/20? No to ja już nie powiem, co tu jest kretyńskie.
Mało masz linii na trasie Żerań FSO - Tarchomin/Nowodwory??
Zdajesz sobie sprawę, że w trzech ZP jest to jedyna linia?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 22 lut 2009, 21:56

Glonojad pisze:Zdajesz sobie sprawę, że w trzech ZP jest to jedyna linia?
Co to jest ZP? poproszę o rozszyfrowanie

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 22 lut 2009, 21:57

zeus pisze:poza tym 508 w DS to wieczorami muchy wozi, a w ciągu dnia (DS) ma całkiem spore luzy i ta częstotliwość co jest obecnie to i tak jest przesadzona =;
Jak już o czymś piszesz to warto, żebyś miał chociaż zielone pojęcie jak to wygląda w rzeczywistości.
Ze swojej strony mogę dodać, że w DS 508 i co 5 minut pusty by nie jeździł.
Lary pisze:Warto też zauważyć, iż 510 jest dowozówką mieszkańców Tarchomina i Nowodworów do i z Arkadii.
No...... Szczególnie do tej Arkadii to dopiero tłumy z Tarchomina jeżdżą....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 22 lut 2009, 21:58

MisiekK pisze:
No...... Szczególnie do tej Arkadii to dopiero tłumy z Tarchomina jeżdżą....
Sorry Michał, ale frekwencja mówi sama za siebie. Chyba że tysiąc tysięcy ludzi wysiada na os. Potok albo na Modlińskiej.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 lut 2009, 21:58

Zespół przystankowy.
JacekM pisze: Niezależnie od 17/508, kasowanie 510 byłoby wręcz nieprawdopodobną hipokryzją, przy zostawianiu 505 albo 521 :-?
505 jeździ od 510 nawet dwa razy rzadziej - a jeździło i cztery razy, ale decyzją polityczną zostało przywrócone - podobnie jak poprzednia trasa 521 - więc o tej nieprawdopodobnej hipokryzji pamiętaj przy najbliższych wyborach, bo to na tym szczeblu się ona objawiła.

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 22 lut 2009, 21:59

Jak już o czymś piszesz to warto, żebyś miał chociaż zielone pojęcie jak to wygląda w rzeczywistości.
A na czym opiera się twoja wiedza :?: Na badaniach które przeprowadzacie w ZTM czy na praktyce?

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 22 lut 2009, 22:04

505 jeździ od 510 nawet dwa razy rzadziej - a jeździło i cztery razy, ale decyzją polityczną zostało przywrócone - podobnie jak poprzednia trasa 521 - więc o tej nieprawdopodobnej hipokryzji pamiętaj przy najbliższych wyborach, bo to na tym szczeblu się ona objawiła.
Sporo linii dałosię udu... uwalić, to czemu tych dwóch niedałobysie? Zresztą, myślę że śmierć 510 nastąpi przy wydłużeniu 17 na Tarchomin / Nowotwory.

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 22 lut 2009, 22:05

Glonojad pisze:Zdajesz sobie sprawę, że w trzech ZP jest to jedyna linia?
A co szkodzi przejść kawałek z pętli Żerań FSO do przystanku koło Auchan - to tylko kawałek, stworzenie 516 od początku było paranoją, bo jeszcze w szczycie w DP ma ona jako taką frekwencję, ale już w DS to linia widmo. Zamiast tworzyć takie beznadziejne linie to może warto by wzmocn9ić te istniejące? :idea: W końcu ma być mało linii z dużą częstotliwością

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 22 lut 2009, 22:06

JacekM pisze:Sorry Michał, ale frekwencja mówi sama za siebie. Chyba że tysiąc tysięcy ludzi wysiada na os. Potok albo na Modlińskiej.
Linia 510 nie narzeka na ogromne przeciążenia. Poza tym, to że ilus pasażerów wysiada przy Arkadii wcale nie znaczy, że wsiedli na Tarchominie. Jestem zdanie, że 510 można spokojnie ciąć.
zeus pisze:A na czym opiera się twoja wiedza :?: Na badaniach które przeprowadzacie w ZTM czy na praktyce?
Na codziennym jeżdżeniu w tej relacji i nie dam sobie wmówić żadnych bredni. Przykład sprzed godziny: autobus ruszający z Marymontu niecałą godzinę temu - brak miejsc siedzących, ok. 10 stojących.
zeus pisze:stworzenie 516 od początku było paranoją, bo jeszcze w szczycie w DP ma ona jako taką frekwencję, ale już w DS to linia widmo.
No tak, następny będzie nas przekonywał. że mieszkańcy sporego osiedla wzdłuż Odkrytej z buta drałują, bo się przyzwyczaili do łażenia na Nowodwory.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 22 lut 2009, 22:09

Na codziennym jeżdżeniu w tej relacji i nie dam sobie wmówić żadnych bredni. Przykład sprzed godziny: autobus ruszający z Marymontu niecałą godzinę temu - brak miejsc siedzących, ok. 10 stojących.
To rzeczywiście brak miejsc siedzących świadczy o oszałamiającej frekwencji

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 22 lut 2009, 22:11

zeus pisze:To rzeczywiście brak miejsc siedzących świadczy o oszałamiającej frekwencji
Według ciebie powinni sie gnieść jak sardynki, to wtedy byłaby frekwencja? Idąc tym tokiem myślenia należy zlikwidować połowę linii od zaraz, a inne powinny kursować tylko w dzień roboczy w godzinach 6-9 i 15-19.

Zablokowany