26 zaszczyt ten kopnął wcześniej.pawcio pisze:Na 28 będą dwie brygady. Jedyna linia z takim zaszczytem.
Objazdy tramwajowe 2009
Moderator: Wiliam
Dzięki, może się jednak skusi na tę wersję, zobaczę.pawcio pisze:Na 28 będą dwie brygady. Jedyna linia z takim zaszczytem.
Ja tęsknię za 103 bez zwiedzania Powązekpawcio pisze:I pomyśleć, że niektórzy jeszcze tęsknią na 103 na solówkach co 20 minut.
Nie, gdyż takowego miejsca tam nie ma. Planowane jest wpuszczenie tam składów wahadłowych z wybudowaniem eski do możliwości zjazdu z toru niewłaściwego na właściwy.Grzesiek pisze:A ja mam pytanie co do nadchodzącego remontu Marynarskiej - czy rzeczywiście ma powstać tymczasowa zawrotka tramwajowa gdzieś w okolicach Galerii Mokotów?
Miejsce by się znalazło (pusta działka na rogu Marynarskiej i Wołoskiej wokół słupa WN).Flash8222 pisze:Nie, gdyż takowego miejsca tam nie ma.Grzesiek pisze:A ja mam pytanie co do nadchodzącego remontu Marynarskiej - czy rzeczywiście ma powstać tymczasowa zawrotka tramwajowa gdzieś w okolicach Galerii Mokotów?
O ile będzie potrzeba uruchomienia dwukierunkówFlash8222 pisze:Planowane jest wpuszczenie tam składów wahadłowych z wybudowaniem eski do możliwości zjazdu z toru niewłaściwego na właściwy.
Po co? Właśnie gdy TW wydało kasę na przygotowanie trzech składów, ZTM zrezygnował z imprezy pn. "składy dwukierunkowe".Adam G. pisze:najpierw muszą tylko trochę więcej tych stopiątek tyłami sczepić
No chyba że za kilka miesięcy jakiś kolejny orzeł z middle managementu ZTM odkurzy pomysł dwukierunków...
[ Dodano: Sob 28 Lut, 2009 13:51 ]
"...bo tutaj jest jak jest, po prostu...".MeWa pisze:a czemu nie da się zrobić oddzielnego numeru?pawcio pisze:Na 14 będą kursy "ala-f" do Wilanowskiej. Co 10 minut.
Odpowiedź pewnych (konkretnych) pracowników ZTM brzmi najzwyczajniej "bo nie".
[ Dodano: Sob 28 Lut, 2009 13:53 ]
1. możliwość (teoretyczna) pętli w ww miejscuPaweł D. pisze:A jaki masz pomysł na linie objazdowe?mkm101 pisze:O ile będzie potrzeba uruchomienia dwukierunków
2. jest możliwe że (przy sprzyjającym układzie prac na węzłem Marynarska oraz samą Marynarską) utrzymany byłby ruch jednotorem z tylko krótkimi całkowitymi wyłączeniami
Zrobienie tam pętli jest raczej nierealne, nawet jakby powstała, to Marynarska zostaje pozbawiona sensownego dojazdu. O stojących w korkach autobusach zapomnijmy raczej. Myślisz, że da się wybudować nową pętlę bez długich wyłączeń ruchu?mkm101 pisze:1. możliwość (teoretyczna) pętli w ww miejscu
2. jest możliwe że (przy sprzyjającym układzie prac na węzłem Marynarska oraz samą Marynarską) utrzymany byłby ruch jednotorem z tylko krótkimi całkowitymi wyłączeniami
Zrobienie pętli jest technicznie możliwe choć mało prawdopodobne w warszawskich realiach. Wymagałoby oczywiście bardzo konkretnych i energicznych działań ze strony władz miasta, ZMID i ZTM. Co do pkt. 2 - zależy od postępu prac przy obu inwestycjach drogowych. Na większej częsci nowe torowisko mieścić się będzie obok obecnego, także sama pętla tylko częsciowo zajmie teren obecnej. Teoretycznie byłoby możliwe etapowanie prac by znacząco skrócić okresy wyłączeń.Paweł D. pisze:Zrobienie tam pętli jest raczej nierealne, nawet jakby powstała, to Marynarska zostaje pozbawiona sensownego dojazdu. O stojących w korkach autobusach zapomnijmy raczej. Myślisz, że da się wybudować nową pętlę bez długich wyłączeń ruchu?mkm101 pisze:1. możliwość (teoretyczna) pętli w ww miejscu
ale w dalszym ciągu TW te składy przygotowują, więc byłoby fajnie, gdyby jednak na coś się przydałymkm101 pisze:Po co? Właśnie gdy TW wydało kasę na przygotowanie trzech składów, ZTM zrezygnował z imprezy pn. "składy dwukierunkowe".Adam G. pisze:najpierw muszą tylko trochę więcej tych stopiątek tyłami sczepić
No chyba że za kilka miesięcy jakiś kolejny orzeł z middle managementu ZTM odkurzy pomysł dwukierunków...
noidea