Nasze międzynarodowe podróże
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
Musi być na Chopina? Pula miejsc po 19/29 EUR w EC Praha jest IMHO ciekawszym rozwiązaniemWolfchen pisze:Szybkie pytanko: ile kosztuje normalny T/P na Chopina, relacja Warszawa Centr - Praha hl. n.? Pasażerką będzie kobieta, więc musi być bezpośrednio i bez kombinowania, PKS odpada, a strona PKP IC milczy na temat ceny i podaje jedynie koszt miejscówki...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Też jej to proponowałem, ale Chopin godzinowo jej bardziej pasuje. A kombinować z dokupowaniem biletów w Chopinie, czy przesiadać się, to nie na jej głowęFikander pisze:Musi być na Chopina? Pula miejsc po 19/29 EUR w EC Praha jest IMHO ciekawszym rozwiązaniem![]()
Dzięki piękneFikander pisze:A bilet T/P do Pragi 61 EUR.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
DziękiJacekM pisze:wg www.ns.nl 24,20€ w jedną stronę
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Wczoraj jechałem popołudniowym BWE do Warszawy w bezprzedziałówce. Za 40 ojro miałem migające całą drogę światło, niesprawną toaletę w wagonie, niesprawne drzwi do przedziału (same otworzyć się nie chciały, trzeba było użyć dużej siły) ostre metalowe zadziory w fotelu przede mną (o które sobie prawie rozdarłem spodnie), zepsuty podnóżek, nawiewy zatkane ruską gazetą, brak wieszaka na kurtkę (no żeby kurtkę trzeba było rzucać na górę z bagażem do już do ch*** niepodobne), brak worka na śmieci (ale to nie mój problem, będa zdrapywać zascnięte bio-śmieci z kosza, jeśli chca) oraz lodówkę od Łowicza do Warszawy.
Niech PKP wreszcie upadnie.
Na szczęście była miła obsługa konduktorska.
Niech PKP wreszcie upadnie.
Na szczęście była miła obsługa konduktorska.
Jak ja jechałem BWE to wszystko było jak należy, aż się dziwiłem. Może miałeś akurat pecha.
Do tego napitki w Warsie pierwsza klasa:)
Do tego napitki w Warsie pierwsza klasa:)
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Witam, mam pytanie odnośnie cen biletów kolejowych do Bułgarii, a konkretniej do Burgas.
Oczywiście wiem ze trzeba się liczyć z przesiadkami. Był bym wdzięczny jeśli ktoś posiada takie informacje.
Wyjazd Warszawa, Bilet studencki, w dwie strony.
A i jeszcze jedno jaka była by aktualna cena bilety do Symerfopola.
Podróżowałem już koleją za granicą i stosowałem system od granicy do granicy, nie wiem czy jadąc do tych krajów również jest to opłacalne, a wiadomo jak najtaniej to najlepiej(choć kuszetka na pewno by się przydała).
Z góry dziękuje.
Oczywiście wiem ze trzeba się liczyć z przesiadkami. Był bym wdzięczny jeśli ktoś posiada takie informacje.
Wyjazd Warszawa, Bilet studencki, w dwie strony.
A i jeszcze jedno jaka była by aktualna cena bilety do Symerfopola.
Podróżowałem już koleją za granicą i stosowałem system od granicy do granicy, nie wiem czy jadąc do tych krajów również jest to opłacalne, a wiadomo jak najtaniej to najlepiej(choć kuszetka na pewno by się przydała).
Z góry dziękuje.
http://jizdenka.cz/(S(gxlxgh55rcznwx551bp20f55))/IT.aspx - ceny "międzynarodowe"
co to jest bileta i gdzie jest Symerfopol?mar_2006 pisze:A i jeszcze jedno jaka była by aktualna cena bilety do Symerfopola.
wariant ekstremalny: pociągiem do Przemyśla, autobusem do Lwowa i stamtąd bezpośrednim pociągiem do Symferopola. Ja tak jechałem, zapłaciłem bodajże ok. 80zł w jedną stronę (na polski odcinek miałem zniżkę grupową)mar_2006 pisze:Podróżowałem już koleją za granicą i stosowałem system od granicy do granicy, nie wiem czy jadąc do tych krajów również jest to opłacalne, a wiadomo jak najtaniej to najlepiej(choć kuszetka na pewno by się przydała).
noidea
Przemyśl - Lwów, to mrówczy autobus, jak jechałem nim, to na przejściu trzymali dobre półtorej godzinyAdam G. pisze:wariant ekstremalny: pociągiem do Przemyśla, autobusem do Lwowa i stamtąd bezpośrednim pociągiem do Symferopola. Ja tak jechałem, zapłaciłem bodajże ok. 80zł w jedną stronę (na polski odcinek miałem zniżkę grupową)
Jest inny ekstremalny sposób: Z Warszawy do Lwowa PKS (75 złotych, ale wysiądź w centrum (Prospekt Szewczenki, d. Wały Hetmańskie), bo dworzec Stryjski jest przy południowej granicy Lwowa), a następnie bezpośrednio ze Lwowa. Jedna uwaga: w sezonie może się zdarzyć, że miejsc nie będzie, bo kolej na Ukrainie jest oblężona...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- R-9 Chełmska
Nie muszą trzepać, by trzeba było stać w kolejceinż. Tm pisze: Trzepali autobus jadący na Ukrainę? A cóż się w tamtą stronę przemyca?
Wariant ekstremalny to autobus do Medyki, piesze przejście i marszrutką do LwowaAdam G. pisze:wariant ekstremalny: pociągiem do Przemyśla, autobusem do Lwowa i stamtąd bezpośrednim pociągiem do Symferopola. Ja tak jechałem, zapłaciłem bodajże ok. 80zł w jedną stronę (na polski odcinek miałem zniżkę grupową)
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
w stronę Ukrainy? tam po prostu są kolejki wynikające z takiego a nie innego podejścia celnikówWolfchen pisze:Przemyśl - Lwów, to mrówczy autobus, jak jechałem nim, to na przejściu trzymali dobre półtorej godziny
mnie się udało dostać 25 biletów na jeden pociąg na ~5-6h przed jego odjazdem, ale fakt - bywają z tym lekkie problemy, dotyczy to zresztą prawie każdej relacji w byłym ZSRR - taki lokalny fenomenWolfchen pisze:Jedna uwaga: w sezonie może się zdarzyć, że miejsc nie będzie, bo kolej na Ukrainie jest oblężona...
racja, da się w sumie z 10zł oszczędzić, ja jednak chyba bym tego nie próbowałR-9 Chełmska pisze:Wariant ekstremalny to autobus do Medyki, piesze przejście i marszrutką do Lwowa
noidea