Zarobki w warszawskiej komunikacji

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 08 mar 2009, 19:20

ZaciszaniN pisze:W tramwajach są "trzynastki", może dlatego wychodzi tak wysoka średnia. 4000zł to kwota nierealna dla zwykłego motorowego.
A jakie zarobki są realne?
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE

Tak dla budowy parkingów Park & Ride

jaco

Post autor: jaco » 08 mar 2009, 21:29

w TW przy nominale miesiecznym bez wysługi lat i zadnych nadgodzin jest to pensja od 2000 do moze 2400 netto w zaleznosci od tego ile misiac ma godzin-tak mi sie wydaje i takowe opiniezasłyszałem od ludzi w zawodzie

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 09 mar 2009, 12:27

zeus pisze:Mnie też nurtują zarobki motorniczych - ale od razu ci powiem że jeśli nie masz choćby najmniejszych znajomości w TW to nie masz absolutnie żadnych szans na taką pracę ](*,)
Brednia na resorach. Nie ma komu jeździć - przyjmują wszystkich zdolnych do pójścia na kurs.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Drivter1234

Post autor: Drivter1234 » 09 mar 2009, 12:51

Obecnie pensja w MZA z etatu to 2.000 do 2.220 netto i ZERO JAZDY Z WONEGO ponieważ wszędzie FULL OBSADY :neutral: P.S. Jak uda się komuś w ogóle dostać do MZA to jedynie co dostanie to MAX 1/2 etatu, całe etaty wstrzymane do odwałania !!!

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 09 mar 2009, 14:00

Drivter1234 pisze:ZERO JAZDY Z WONEGO
Kto nie jeździ, ten nie jeździ ;p
(Nie siej bzdur, bo zaraz się stworzą plotki, że będą zwolnienia :D .)

Awatar użytkownika
Drivter1234

Post autor: Drivter1234 » 09 mar 2009, 14:19

levar pisze:
Drivter1234 pisze:ZERO JAZDY Z WONEGO
Kto nie jeździ, ten nie jeździ ;p
Nie wiem jak Ty to robisz, ale dam konkretny przykład, Redutowa od Września 2008 ma średnio po 15 na plusie na rano i 10 na popołudnie, zawsze na dyżurze siedzi po 5 osób, rozmawiałem z kilkoma osobami ze Stalowej ( jest podobnie ) na Ostrobramskiej to po +20 średnio, nawet Mobilis ma Full ( bo w Ursusie jeździ część Redutowej a na pradze Stalowa od groma ) i nie mów że nie, bo widziałem codzienne obsady i tak jest :sad: Jedynie co to podobno Kleszczowa narzeka ale też już coraz słabiej bo ma jedynie pojedyńcze dziury, a na R7 mam znajomą i ostatnio z nią rozmawiałem... i mówiła że u nich to samo

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 09 mar 2009, 14:43

MisiekK pisze:Brednia na resorach. Nie ma komu jeździć - przyjmują wszystkich zdolnych do pójścia na kurs.
Teraz to mnie rozbawiłeś kompletnie ](*,) Skąd masz takie informacje że przyjmują wszystkich :?: Wszyscy wiedzą jak jest w TW - kolesiostwo, czyli pracuje znajomy znajomego znajomego itd... Dużo osób się zgłasza, a nie biorą nikogo

jaco

Post autor: jaco » 09 mar 2009, 14:54

nie ma ludzi spójrz na oficjalnej stronie TW na rozpiske szkolen na 2009 rok-moze teraz sytucja sie odwraca ze wzgledu na rzekomy kryzys i czasy kiedy to znajomosci decydowały,mogą szybko wrocić.W MW tez bedzie kursik na maszynistów,ale dopiero i podobno na jesieni.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 09 mar 2009, 14:54

Drivter1234 pisze:
levar pisze: Kto nie jeździ, ten nie jeździ ;p
Nie wiem jak Ty to robisz, ale dam konkretny przykład, Redutowa od Września 2008 ma średnio po 15 na plusie na rano i 10 na popołudnie, zawsze na dyżurze siedzi po 5 osób, rozmawiałem z kilkoma osobami ze Stalowej ( jest podobnie ) na Ostrobramskiej to po +20 średnio, nawet Mobilis ma Full ( bo w Ursusie jeździ część Redutowej a na pradze Stalowa od groma ) i nie mów że nie, bo widziałem codzienne obsady i tak jest :sad: Jedynie co to podobno Kleszczowa narzeka ale też już coraz słabiej bo ma jedynie pojedyńcze dziury, a na R7 mam znajomą i ostatnio z nią rozmawiałem... i mówiła że u nich to samo
Jednak zawód kierowcy autobusu jest dość specyficznym zawodem. Są zawody gdzie można zrobić drobny kurs, i o 180 stopni zmienić zajęcie, a jednak kierowca autobusu, to kierowca autobusu - może prowadzić autobus i tyle. Skoro ktoś władował kupę kasy w kurs, to teraz chce pracować w zawodzie. Przez ostatnie lata była duża migracja za zachód osób posiadających prawo prowadzenia autobusów, ale teraz w związku z kryzysem te osoby wracają do kraju, i zaczyna się robić "tłoczno" w tym segmencie rynku pracy.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
Drivter1234

Post autor: Drivter1234 » 09 mar 2009, 15:13

Frencher pisze:
Drivter1234 pisze: Nie wiem jak Ty to robisz, ale dam konkretny przykład, Redutowa od Września 2008 ma średnio po 15 na plusie na rano i 10 na popołudnie, zawsze na dyżurze siedzi po 5 osób, rozmawiałem z kilkoma osobami ze Stalowej ( jest podobnie ) na Ostrobramskiej to po +20 średnio, nawet Mobilis ma Full ( bo w Ursusie jeździ część Redutowej a na pradze Stalowa od groma ) i nie mów że nie, bo widziałem codzienne obsady i tak jest :sad: Jedynie co to podobno Kleszczowa narzeka ale też już coraz słabiej bo ma jedynie pojedyńcze dziury, a na R7 mam znajomą i ostatnio z nią rozmawiałem... i mówiła że u nich to samo
Jednak zawód kierowcy autobusu jest dość specyficznym zawodem. Są zawody gdzie można zrobić drobny kurs, i o 180 stopni zmienić zajęcie, a jednak kierowca autobusu, to kierowca autobusu - może prowadzić autobus i tyle. Skoro ktoś władował kupę kasy w kurs, to teraz chce pracować w zawodzie. Przez ostatnie lata była duża migracja za zachód osób posiadających prawo prowadzenia autobusów, ale teraz w związku z kryzysem te osoby wracają do kraju, i zaczyna się robić "tłoczno" w tym segmencie rynku pracy.
Skwituje to tak: =D> Masz tu w 100% rację, choć nie wiem czy to dobre :(

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 09 mar 2009, 15:14

jaco pisze:nie ma ludzi spójrz na oficjalnej stronie TW na rozpiske szkolen na 2009 rok-moze teraz sytucja sie odwraca ze wzgledu na rzekomy kryzys i czasy kiedy to znajomosci decydowały,mogą szybko wrocić.W MW tez bedzie kursik na maszynistów,ale dopiero i podobno na jesieni.
Te czasy są cały czas, bo osobiscie znam ludzi którzy się zgłaszali, i odeszli z kwitkiem.
W metrze, na każdy kurs na maszynistów jest masa chętnych

jaco

Post autor: jaco » 09 mar 2009, 15:20

nie ma az tak duzo chetnych-tak było na ostatnich 2 kursach,nie wiem jak jest teraz-nie mniej jednak pieniążki w MW są najwieksze ze wszystkich tych spółek o których tu dyskutujemy.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 09 mar 2009, 15:43

jaco pisze:nie ma az tak duzo chetnych-tak było na ostatnich 2 kursach,nie wiem jak jest teraz-nie mniej jednak pieniążki w MW są najwieksze ze wszystkich tych spółek o których tu dyskutujemy.
przy czym nie jest to praca dla wszystkich... no i najtrudniej się dostać - badania, egzamin
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 09 mar 2009, 15:52

zeus pisze:Skąd masz takie informacje że przyjmują wszystkich :?:
Niewidowmych, bez nóg i bez conajmniej średniego wykształcenia nie biorą.
zeus pisze:Wszyscy wiedzą jak jest w TW - kolesiostwo, czyli pracuje znajomy znajomego znajomego itd...
Masz jakieś dowody na to kolesiostwo, czy wiesz to po lekturze gazety Fakt? Lepiej się dobrze zorientować w temacie i nie tworzyć rzeczywistości innej niż jest. Za kursy płaci Urzad Pracy, więc TW ma mało do gadania kogo przyjmie, a kogo nie.
zeus pisze:Dużo osób się zgłasza, a nie biorą nikogo
Tak, duchy jeżdżą naukami jazdy.
zeus pisze:Te czasy są cały czas, bo osobiscie znam ludzi którzy się zgłaszali, i odeszli z kwitkiem.
Jak był to czas, gdy nie organizowano kursów, to wszyscy odchodzili z kwitkiem.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 09 mar 2009, 16:34

MisiekK pisze:Niewidowmych, bez nóg i bez conajmniej średniego wykształcenia nie biorą.
Wskazane wyszktałcenie jest średnie techniczne - najlepiej elektroniczne. Po samym ogólniaku z maturą jest ciężko.
MisiekK pisze:Masz jakieś dowody na to kolesiostwo, czy wiesz to po lekturze gazety Fakt? Lepiej się dobrze zorientować w temacie i nie tworzyć rzeczywistości innej niż jest. Za kursy płaci Urzad Pracy, więc TW ma mało do gadania kogo przyjmie, a kogo nie.
Więc sam widzisz że bez UP i zarejestrowania się jako bezrobotnty nie masz szans na taką pracę. Co do Faktu to nie czytam szmatławców ;-)
MisiekK pisze:Jak był to czas, gdy nie organizowano kursów, to wszyscy odchodzili z kwitkiem.
Kursy są organizowane reguralnie - kończy się jeden kurs, niedługo potem zaczyna się drugi, czy to problem dac znać osobie zainteresowanej - "teraz nie ma kursów - przyjdź za miesiąc lub dwa"

ODPOWIEDZ