Nie do końca. Jak słusznie zauważyłeś, Kleszczowa ma największe problemy z brakiem ludzi, ale chociażby w połowie lutego Kleszczowa zastępowała Redutową, której zabrakło kierowców.Drivter1234 pisze:ZERO JAZDY Z WONEGO ponieważ wszędzie FULL OBSADYP.S. Jak uda się komuś w ogóle dostać do MZA to jedynie co dostanie to MAX 1/2 etatu, całe etaty wstrzymane do odwałania !!!
Zarobki w warszawskiej komunikacji
-
geograf_OSU
Kolejny mit.zeus pisze:Wskazane wyszktałcenie jest średnie techniczne - najlepiej elektroniczne. Po samym ogólniaku z maturą jest ciężko.
Aha - czyli kolesie to UP? Jak położysz na dzień dobry kilka tys. zł za kurs, oświadczenie, że przyjdziesz na cały etat i będziesz spełniał wymagania, to na któryś kurs się dostajesz bez problemu.zeus pisze:Więc sam widzisz że bez UP i zarejestrowania się jako bezrobotnty nie masz szans na taką pracę.
Zaraz... Czyj to jest biznes? Jak się szuka pracy to się samemu trzeba nią interesować.zeus pisze:Kursy są organizowane reguralnie - kończy się jeden kurs, niedługo potem zaczyna się drugi, czy to problem dac znać osobie zainteresowanej - "teraz nie ma kursów - przyjdź za miesiąc lub dwa"
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
jaco
A czemu tak? To zupełnie inne firmy.jaco pisze:cisza?jak daja tramwajom to czemu kierowcom nie?
Od czegoś są ZZ.jaco pisze:biorac pod uwage to,ze maja najcieższa robote i najniższe stawki
-
jaco
Nie żartuj człowieku - przeciętny Jan Kowalski który będzie szukał pracy, myślisz że będzie miał parę tys na kurs żeby wyłożyć na kursMisiekK pisze:Aha - czyli kolesie to UP? Jak położysz na dzień dobry kilka tys. zł za kurs, oświadczenie, że przyjdziesz na cały etat i będziesz spełniał wymagania, to na któryś kurs się dostajesz bez problemu.
[ Dodano: Wto 10 Mar, 2009 20:32 ]
W innych firmach gdzie są ci potrzebne konkretne uprawnienia, kursy bądź inne umiejętności to pracodawca cię szkoli, żebyś np pracę wykonywał jak najlepiej
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Banki dają kredyty.zeus pisze:Nie żartuj człowieku - przeciętny Jan Kowalski który będzie szukał pracy, myślisz że będzie miał parę tys na kurs żeby wyłożyć na kurs![]()
Jak są problemy z kandydatami na motorowych, którzy nie byli w stanie wyłożyć pieniędzy, to TW tak robi.zeus pisze:To TW powinny "fundować" taki kurs i za to wymagać pracy przez określony czas.
Nikt nie każe nikomu zostać motorniczym.zeus pisze:Uprawnienia motorniczego to nie prawko na samochody że jak nie tu to gdzie indziej - zawsze warto mieć choćby dla kierowania swojego samochodu. Raczej nie kupisz sobie tramwaju którym pojeździsz dla przyjemności po torach![]()
Szkoli jak już zatrudni.zeus pisze:W innych firmach gdzie są ci potrzebne konkretne uprawnienia, kursy bądź inne umiejętności to pracodawca cię szkoli, żebyś np pracę wykonywał jak najlepiej
- Bastian
- Sułtan Maroka
No właśnie. To by było logiczniejsze, niż wyciąganie najpierw grubej kasy. W cywilizowanych firmach się to odbywa tak, że podpisujesz umowę, zaczynasz szkolenie, po czym jesteś zobowiązany je "odpracować" przynajmniej przez jakiś czas - inaczej musisz zwrócić jego koszt. Tymczasem TW szukają kasy na szkolenia w kieszeniach szkolonych.MisiekK pisze:Szkoli jak już zatrudni.zeus pisze:W innych firmach gdzie są ci potrzebne konkretne uprawnienia, kursy bądź inne umiejętności to pracodawca cię szkoli, żebyś np pracę wykonywał jak najlepiej
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Przy brakach motorowych tak jest. Podobnie robią firmy autobusowe jak nie mają kierowców. Nie wymagajmy od TW nadprodukcji motorowych.Bastian pisze:To by było logiczniejsze, niż wyciąganie najpierw grubej kasy. W cywilizowanych firmach się to odbywa tak, że podpisujesz umowę, zaczynasz szkolenie, po czym jesteś zobowiązany je "odpracować" przynajmniej przez jakiś czas - inaczej musisz zwrócić jego koszt.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nadprodukcja może coś mieć do ilości szkoleń i naborów na nie, ale nie do systemu ich finansowania 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ale nie rozumiem do czego zmierzasz. Potrzeba motorowych = finansuje im się szkolenie spłacają je później pracując. Nie potrzeba motorowych = firma bierze kasę z góry za szkolenie (możesz je zrobić np dla przyjemności i nie musisz się zatrudniać). Układ jest prosty i całą tyrada o kolesiach i innych przeciwnościach losu jest o kant stołu potłuc.Bastian pisze:Nadprodukcja może coś mieć do ilości szkoleń i naborów na nie, ale nie do systemu ich finansowania