Kilkadziesiąt lat temu Nadma wraz z częścią Marek i Białołęki tworzyły nawet jedną gminęzavrat pisze:hoć Nadma to bardziej Marki niż Radzymin)
Marki, Radzymin, Wołomin
Moderator: Wiliam
Przez cały tydzień powinny jeździć 12 metrowce, ewentualnie w weekendy można pomyśleć o małych autobusach... Do tego rozkład 734 jest tak niekorzystnie zrobiony, że tracą na tym pasażerowie 705/735, ponieważ "dzięki" 734 skrócili trzy dodatki na 705- zamiast przegubowych są krótkie  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Tak, te Jelcze to dramat. Jakiś czas temu jechałem 734 o 13.55 z Żerania i już na pętli był pełny*. Przez sporą część Wwy utrzymywaliśmy status quo, potem w Rembelszczyźnie się trochę oprózniło, ale w Aleksandrowie wsiadło 12 osób (same dzieciaki ze szkół) i znowu był tłok. Ciasno było już do pętli w Białobrzegach. Niestety linia ta ma ten feler, że jedzie 0,5h po 705, przez co wszyscy chętni do Białobrzegów na to czekają. A jest ich jak widać sporo. Dodatkowo ten kurs, którym jechałem jest wręcz idealny dla młodzieży szkolnej, która korzysta z niego obficie (hint: większość szkół kończy w okolicach 14-14.15, a 734 przejeżdża przez Nieporęt ok. 14.25). Fakt, że za Białobrzegami jechało ze mną bodaj 12 osób, ale to nie znaczy, że przez całą resztę trasy ludzie mają się męczyć.
* def. pełny: straszliwy tłok w niskopodłogowej części pojazdu. Również przez swoją budowę te wozy nie nadają się na takie 734 - tylna połowa autobusu się nie nadaje do podróżowania na stojąco, chyba że dla ludzi wzrostu kransoludków. Dlatego IMHO SU 10 byłyby akurat - metr długości więcej róznicy wielkiej nie robi, ale 100% LF zdecydowanie tak. A libera niech sobie jeżdżą na jakimś 205/311, skoro Stalowa i tak nie jest w stanie wystawić planu.
* def. pełny: straszliwy tłok w niskopodłogowej części pojazdu. Również przez swoją budowę te wozy nie nadają się na takie 734 - tylna połowa autobusu się nie nadaje do podróżowania na stojąco, chyba że dla ludzi wzrostu kransoludków. Dlatego IMHO SU 10 byłyby akurat - metr długości więcej róznicy wielkiej nie robi, ale 100% LF zdecydowanie tak. A libera niech sobie jeżdżą na jakimś 205/311, skoro Stalowa i tak nie jest w stanie wystawić planu.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
To SU10 mają jakiś określony obszar obsługi? Swoją drogą myślałem, że raczej uderzysz w kwestię kilometrów, skoro Mob 9 trafił na taką linię tzn. że chyba mu ich ostro brakuje.pawcio pisze:Ale lokalizacja krańca owszem.Siecool pisze:metr długości więcej róznicy wielkiej nie robi
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
-
jacek
- Zbanowany
Wspominalem o Manikach ze Stalowej, ktore zabrac mozna z niby 205 i 311, ktore zasadniczo sporadycznie sie tam objawiajapawcio pisze:SU10 muszą mieć jeden kraniec na lewym brzegu Wisły na południe od linii średnicowej. A kilometry jakoś się dokręci.
Planowo bedą na 734, a w praktyce i tak pasazerowie bedą mieli promocje w postaci wozu 12 metrowego
Jest tyle linii na które można wstawiać te Liberka z Mobilisu, ale ZTM woli robić na złość Nieporętowi, może Radzyminowi..
Przecież to jakaś paranoja - ludzie na odcinku nieporęcko-warszawskim jeżdżą w ścisku, czy naprawdę upieranie się przy takiej obsłudze 734 daje komukolwiek jakiekolwiek korzyści?
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
Wg ZTM teraz linia 734 na Liberku dobrze pracuje i jest dobrze zapełniona. Jak jest ścisk to znaczy, że większy wóz nie potrzebny. Jakby jeździł U12 ze wszystkimi zajętymi siedzącymi i 5 osób by stało to linia jeździ pusta i trzeba zmniejszyć tabor
Takie teraz jest myślenie jak widać na kolejnym przykładzie tym razem 734...
Jak mówicie, że na 740 jest luźno to tam wysłać Liberko a Scanię na 734.
Jak mówicie, że na 740 jest luźno to tam wysłać Liberko a Scanię na 734.
-
Ikarus 5780
To na Instalatorów wydłużyćpawcio pisze:SU10 muszą mieć jeden kraniec na lewym brzegu Wisły na południe od linii średnicowej. A kilometry jakoś się dokręci.
A tak na serio, linią jechałem raz, zapełnienie było marne (z 10 osób na kurs), ale to dlatego, że jechałem w międzyszczycie.
Moim zdaniem powinno się dać osiołka do obsługi tej linii (zwiększona podaż o 20 miejsc powinna wystarczyć).
-
Ikarus 5780
Jak ja byłem w międzyszczycie to proporcjonalnie całkiem sporo, bo jechało na cały kurs około 15 osób (wcześniej pisałem 10, ale 5 osób wsiadło w Załubicach i wysiadło w Białobrzegach i ich nie liczyłem). A jeśli chodzi o przeciwpotok to ostatnia osoba wysiadła przy przystanku Siwek, czyli przez 7 przystanków 734 jechało tylko ze mną, ale był to jeden z pierwszych dni kursowania 734 a poza tym to była godzina przez 10. rano, więc można zrozumieć.
[quote="zavrat"][/quote]Nie mam już siły pisać rzeczy oczywiste, więc odpuszczam. Żyj sobie w tym swoim przekonaniu, a kto wie... może z tych dzikich tłumów ZTM się zdecyduje wysyłać na 740 przeguby co 5 minut
I już na koniec - wtorek, 17.03.2009, kurs linii 740 który jest o godzinie 6:57 na przystanku Rejtana 01 (czyli dla linii 740 sam szczyt komunikacyjny)
wszystkie miejsca siedzące + 7 osób stojących. Nie wymaga to komentarza.
I już na koniec - wtorek, 17.03.2009, kurs linii 740 który jest o godzinie 6:57 na przystanku Rejtana 01 (czyli dla linii 740 sam szczyt komunikacyjny)
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą