w kierunku Włoch, a w kierunku Ursynowa przystanki są w różnych miejscachreserved pisze:Jakiego kawału?Przecież ma wspólny przystanek ze 189 i innymi przy Rzymowskiego.
Linie 189 i 401
Moderator: Wiliam
-
Domino2001
Dziś mnie naszła taka refleksja odnośnie 401 i 193.
401 ma długa trasę i na odcinku MARYSIN
NOWOURSYNOWSKA
pomija tylko 7 z 19 przystanków i to takich które większości są NŻ.
Natomiast 193 ma krótką trasę i jest bardzo punktualne jednak obsługuje studentów SGGW.
A gdyby tak zamienić końcówki Trasy? 401 Skrócić do URSYNOWA POŁUDNIOWEGO, 193 MARYSIN?
Wszystkie przystanki które mija 401 pozostawić jako NŻ. Dużo straty z tego powodu nie będzie.
tylko nie piszcie mi ze jest 148, bo ostatnio specjalnie nim się wybrałem to 148 + 189 do ZP Sasanki jechałem 1,5 godziny.
Dziś 401 pokonałem ten odcinek w niecałe 50 minut.
Nawet gdyby to było 193 to ładna koordynacja na Wałbrzyskiej i tak by sporo dała bo na Wałbrzyskiej miałbym właśnie 401 i 189 do wyboru.
401 ma długa trasę i na odcinku MARYSIN
pomija tylko 7 z 19 przystanków i to takich które większości są NŻ.
Natomiast 193 ma krótką trasę i jest bardzo punktualne jednak obsługuje studentów SGGW.
A gdyby tak zamienić końcówki Trasy? 401 Skrócić do URSYNOWA POŁUDNIOWEGO, 193 MARYSIN?
Wszystkie przystanki które mija 401 pozostawić jako NŻ. Dużo straty z tego powodu nie będzie.
tylko nie piszcie mi ze jest 148, bo ostatnio specjalnie nim się wybrałem to 148 + 189 do ZP Sasanki jechałem 1,5 godziny.
Dziś 401 pokonałem ten odcinek w niecałe 50 minut.
Nawet gdyby to było 193 to ładna koordynacja na Wałbrzyskiej i tak by sporo dała bo na Wałbrzyskiej miałbym właśnie 401 i 189 do wyboru.

- Bastian
- Sułtan Maroka
Co 6 minut? Chyba żartujeszTeokryt pisze:A gdyby tak zamienić końcówki Trasy? 401 Skrócić do URSYNOWA POŁUDNIOWEGO
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
to 401 co 6 minut dać na tym odcinkuBastian pisze:Co 6 minut? Chyba żartujesz
Kto jechał tamtędy około 8 rano to wie że kompresja jest niezła a 193 by w nowej wersji sobie kursowało z taka lub nieco mniejsza częstotliwością np. co 12 minut.

To żeś teraz rzucił argument!Bastian pisze:Co 6 minut? Chyba żartujeszTeokryt pisze:A gdyby tak zamienić końcówki Trasy? 401 Skrócić do URSYNOWA POŁUDNIOWEGO
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co mnie obchodzi cała trasa, na Nowoursynowskiej między 7 a 10 masz 32 kursy!dzidek pisze:To żeś teraz rzucił argument!ledwo 6 kursów co 6 minut jest po całej trasie, strasznie dużo
![]()
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
O losie... To jakby zamiast 193 było 401 na Ursynów to jaka różnica? Przecież 401 jechałoby po trasie 193 więc częstotliwość 6 min dla linii 401 byłaby dokładnie na takiej samej trasie co obecnie dla 193.Bastian pisze:Co mnie obchodzi cała trasa, na Nowoursynowskiej między 7 a 10 masz 32 kursy!dzidek pisze:To żeś teraz rzucił argument!ledwo 6 kursów co 6 minut jest po całej trasie, strasznie dużo
![]()
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ile wozów na to 401 co 6 minut? Co ze 189?dzidek pisze:O losie... To jakby zamiast 193 było 401 na Ursynów to jaka różnica? Przecież 401 jechałoby po trasie 193 więc częstotliwość 6 min dla linii 401 byłaby dokładnie na takiej samej trasie co obecnie dla 193.
Teraz przesiadka ze 189 czy 401 jest problematyczna dla dziennych.Tm pisze:No to teraz żeś pogrążył swój projekt.
Ktoś kto jedzie z Okęcia ma do zaliczenia 3 przesiadki (tram, 189, 193) z WKD 2 przesiadki i podróż w konserwie. Jak sie nie przesiądzie na Bełdanie to potem przy M. Służew się wejść już nie da.
może cześć "dodaną" 401 zamienić na 524 i Start z MARYSIN do... NOWE WŁOCHY lub CM WOLSKI z zaliczeniem 3 przystanków klejowych. (WKD, linia klejowa na Pruszków i linia kolejowa do Piaseczna) Tabor częściowo odzyskany ze 189

- Bastian
- Sułtan Maroka
I pewność dojechania o niebo większą, niż ktoś, kto z Ursusa jedzie na Uniwerek wspaniałym, bezpośrednim 178. Albo równie bezpośrednim 125 z Szeligowskiej, albo takimże 503 z Nowodworów.Teokryt pisze:Ktoś kto jedzie z Okęcia ma do zaliczenia 3 przesiadki (tram, 189, 193)