Linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
Ciekawe co to za awaria w A176 dzisiaj wystąpiła na 208, że oba kasowniki na czerwono, naklejone karteczki "awaria" (czyli de facto usankcjonowana jazda bez biletu, choć i tak nie podejrzewam, żeby prędko jacyś kontrolerzy zajrzeli...) i wyświetlacz wyłączony, numer linii naklejony na szybę
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,9519 ... erowo.htmlNowa linia 220 pojedzie przez Boernerowo
osa2009-01-23, ostatnia aktualizacja 2009-01-23 17:02
W piątek Zarząd Transportu Miejskiego poinformował o nowej trasie mikrobusowej linii 220
Mikrobusy uruchomionej niedawno linii 220 zmienią wkrótce trasę. W piątek Zarząd Transportu Miejskiego poinformował, że urząd Bemowa zorganizował nowe wysepki przystankowe na Boernerowie. Dlatego po feriach zimowych, od 2 lutego mikrobusy pojadą z pętli Fort Radiowo ul. Radiową, skręcą w ul. gen. Kutrzeby do przystanku w okolicach nieczynnej przez rok pętli tramwajowej linii 20, stąd ul. gen. Kaliskiego wrócą na Radiową i ul. Powstańców Śląskich dotrą do pętli Nowe Bemowo.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zgadza się, projekt remontu nie przewidział komunikacji miejskiej.Piotr R pisze:Ale nie było widać miejsca na żaden przystanek.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Trzy - bardzo bardzo luźne - koncepcje na linię mikrobusową na Okęciu. Numerek powiedzmy 209.
Wariant I
209 - OKĘCIE, al. Krakowska, Cyprysowa, Muszkieterów, Malownicza, przystanek na pętli równoległy do alei, al. Krakowska, Szyszkowa, Dzwonkowa, Mineralna, al. Krakowska, OKĘCIE
Wariant II
209 - OKĘCIE, al. Krakowska, zawrotka przy 17 Stycznia, Krakowiaków, Leonidasa, Muszkieterów, Malownicza i dalej jak propozycji wyżej.
Wariant III
209 - OKĘCIE, al. Krakowska, Szyszkowa, Dzwonkowa, Mineralna, Muszkieterów, Malownicza, al. Krakowska, Cyprysowa, Leonidasa, Krakowiaków, al. Krakowska, OKĘCIE
- przystankiem pętlowym byłby ten obsługiwany dawniej przez 611
- dowóz do tramwajów z terenów zabudowanych ulokowanych w Opaczy Wielkiej oraz w rejonie Muszkieterów.
- obsługa nowych rejonów komunikacją
Wariant I
209 - OKĘCIE, al. Krakowska, Cyprysowa, Muszkieterów, Malownicza, przystanek na pętli równoległy do alei, al. Krakowska, Szyszkowa, Dzwonkowa, Mineralna, al. Krakowska, OKĘCIE
Wariant II
209 - OKĘCIE, al. Krakowska, zawrotka przy 17 Stycznia, Krakowiaków, Leonidasa, Muszkieterów, Malownicza i dalej jak propozycji wyżej.
Wariant III
209 - OKĘCIE, al. Krakowska, Szyszkowa, Dzwonkowa, Mineralna, Muszkieterów, Malownicza, al. Krakowska, Cyprysowa, Leonidasa, Krakowiaków, al. Krakowska, OKĘCIE
- przystankiem pętlowym byłby ten obsługiwany dawniej przez 611
- dowóz do tramwajów z terenów zabudowanych ulokowanych w Opaczy Wielkiej oraz w rejonie Muszkieterów.
- obsługa nowych rejonów komunikacją
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Czyżby coś było planowaneBastian pisze:224
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Moim zdaniem wariant najlepszy a drugi w ogóle nie wchodzi w grę z uwagi na uciążliwość zawrotki przy 17 StyczniaR-11 Kleszczowa pisze:
Wariant III
Ale jak już takie luźne koncepcje tworzymy to i ja mam pewien pomysł na połączenie CHR i BC z Rakowcem a jednocześnie obsługę Instalatorów mikroobusem
228 CH Reduta , Mszczonowska, Jerozolimskie, (P: bezpośrednio Jerozolimskimi na pętlę) Bitwy Warszawskiej, Szczęśliwicka, Dicknesa, Urbanistów, Korotyńskiego, Sierpińskiego, Racławicka, Sąchocka, Gorlicka, (P: Okińskiego) Mołdawska, Racławicka, Żwirki i Wigury, 1 Sierpnia, Radarowa, Lechicka, al. Krakowska (zawrotka przy Racławickiej) , Instalatorów.
Wycofanie 157 z Reduty, wycofanie 306 z Instalatorów.
W przyszłości (w kierunku Rakowca) skierowanie linii 228 z Jerozolimskich, Bohaterów Września, Opaczewską do Dickensa jak w innym temacie proponował fik.
Obsługa autobusem całego południowego Rakowca i Jadwisina. Pogrubioną czcionką ulice gdzie póki co autobus nie kursuje.