Moje pomysły - Wasze opinie

Moderator: Wiliam

Jaka linia międzypraska powinna obsługiwać Ostrobramską

135 - na obecnej trasie z pomniejszoną rolą Ostrobramskiej
7
18%
169 na trasie Bródno - Wileński - Zieleniecka - Waszyngtona - Ostrobramska - Witolin
15
38%
169 na trasie Bródno - Wileński - Grochowska - Ostrobramska - Witolin
9
23%
120 na trasie Olesin - Wschodnie Bródno - Bródno - Wincentego - Radzymińska - Targowa - Grochowska - Ostrobramska - Witolin
0
Brak głosów
120 na trasie Olesin - Wschodnie Bródno - Bródno - Wincentego - Radzymińska - Targowa - Zieleniecka - RW - Waszyngtona - Ostrobramska - Witolin
6
15%
Inna linia - jaka?
2
5%

Liczba głosów: 39

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 30 mar 2009, 18:20

Ponieważ sporo ostatnio tu mieszam i mieszam, postanowilem wiec zebrać wszystko do kupy i jakoś Wasze opinie nt. moich wypocin uporządkować. Temu celowi towarzyszy niniejsza ankieta.

Na prośbe i w porozumieniu z autorem zmodyfikowałem ankietę.™
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 30 mar 2009, 20:58

Na pewno nie 120. Wydłużenie jej i tak za długiej trasy sprawiłoby, że byłaby ona bardzo nieregularna.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 30 mar 2009, 23:59

OK, respektuję to. Szkoda tylko, że nie zabrałeś głosu we właściwym temacie, choć Twoje kompetencje pod tym względem są niepodważalne :)

Z innej beczki - opcja "inne" pojawiła się tu po, żeby jak ktoś ją zaznaczy, to żeby niezwłocznie dał ją tu pisemnie, inaczej jaki ma sens ta ankieta? Skąd ja mam się domyślać, czy autor tego głosu wywlókł tę linię atlasu PPWK, czy z Syriusza :shock: ?
Proszę dwie osoby o uzupełnienie tej luki i podanie numerów linii wraz z ich uzasadnieniem wydłużania na OStrobramską.

Dzięki za pierwsze głosy, być może napłynęła już większość, ale jeszcze zbyt wcześnie na podsumowanie.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 31 mar 2009, 9:54

A dlaczego nie ma pytania "Żadna z w/w opcji"?

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 31 mar 2009, 12:46

169 przez Grochowską - jednak będzie szybciej niż przez Zieleniecką. Jeszcze żeby tak od Lubelskiej do Wileńskiego funkcjonował bus-pas...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 31 mar 2009, 13:51

169 mi się nie podoba - za bardzo jedzie po tramwaju. (Żaba - Międzyborska)

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 31 mar 2009, 14:32

Paweł_K pisze:169 przez Grochowską - jednak będzie szybciej niż przez Zieleniecką.
Pamiętasz plany skierowania linii 21 z Żerania do Wiatracznej przez Waszyngtona? Jeśli ten pomysł jeszcze w jakiejś głowie pulsuje, to takie 169 przez Zieleniecką mogłoby pomóc się go pozbyć ;)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 31 mar 2009, 15:10

person pisze:Jeśli ten pomysł jeszcze w jakiejś głowie pulsuje, to takie 169 przez Zieleniecką mogłoby pomóc się go pozbyć ;)
A czemu się go pozbywać? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 31 mar 2009, 16:36

Po otwarciu centralnego odcinka II linii metra, lub podbiciu 25 do 5 minut czemu nie...
A może 21 wcześniej wróci na Wiatraczną? :>

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 31 mar 2009, 18:51

Flash8222 pisze:A dlaczego nie ma pytania "Żadna z w/w opcji"?
Bo mi nie potrzeba opinii zrzęd, które wniosą tyle do tematu co stół bilardowy na trening pływacki :P
Paweł_K pisze:169 przez Grochowską - jednak będzie szybciej niż przez Zieleniecką. Jeszcze żeby tak od Lubelskiej do Wileńskiego funkcjonował bus-pas...
JUż pisalem, szybciej jest Zieleniecką
Dęboszczak pisze:169 mi się nie podoba - za bardzo jedzie po tramwaju. (Żaba - Międzyborska)
ROTFL Dęboszczaku. A 517 na odcinku Wileniak - Zawisza podoba Ci się, a 158 na odcinku RW - Zawiszak podoba Ci się? A 167 może na Kole z tramwajami jeździć czy nie? A najlepiej podzielić 509!

Każda utworzenie linii Ostrobramska - Wileniak - dobra końcówka na Pradze wymaga przetrasowania ją przez tereny, gdzie kursują tramwaje, w tym także przez Targową, sens takiej linii polega na tym, że jest jednak niezależna od szynowych środków tramsportu.

Więcej aergumentow o dublowaniu tramwajów linii Wincentego - TŁ - Ostrobramska nie zamierzam czytać i będę odhaczał je jako niedasistowski, zacietrzewiony spam :-$

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 31 mar 2009, 19:05

Czy cała Ostrobramska musi mieć połączenie z Pragą Północ?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 31 mar 2009, 20:04

emdegger pisze:A 167 może na Kole z tramwajami jeździć czy nie?
Inne linie, które wymieniłeś - zgoda, ale ze 167 - kula w płot.

Duble tramwajów czasem zdychają już teraz, czasem są nie do ugryzienia i może zejdą kiedyś. Ale mam nadzieję, że 158 było ostatnią linią, która została puszczona po jakimś odcinku tramwajów, i do żadnej innej ręki postaramy się nie przyłożyć. I akurat w tej kwestii na zgodność naszych zwierzchników też raczej możemy liczyć (-(
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 31 mar 2009, 20:21

Czy cała Ostrobramska musi mieć połączenie z Pragą Północ?
Tak. Tak jak i Grcohowska. Tak samo również jak Praga Północ ma prawo do połączenia z Pragą Południe. Za to z Międzylesia bynajmniej nie potrzeba 2 linii do Śródmieścia.
Bastian pisze:Inne linie, które wymieniłeś - zgoda, ale ze 167 - kula w płot.
Wiem ;)
Bastian pisze:Ale mam nadzieję
Czyli naprawdę połowa Grochowa nie ma co liczyć na solidną linię międzypraską, ponieważ na jej trasie (dla której nie ma żadnej alternatywy, błagam, przecież człowiek tak mądry jak Ty musi to rozumieć (-o< ) znajdowałyby się tramwaje, których ona nie ma, i których nie byłoby w miejscach dotranzytowych?

158 działa, 517 działa, 520 ma zostać skierowane na Znaną, 509 fantastyczna linia - wszystkie operują w schemacie przeze mnie podanym. Dlaczego dla Gocławia z 40 000 ludźmi jest linia na Pragę, solidna, częsta, której roli nikt nie kwestionuje, a 40 000 osób na odcinku Witolin - Przyczółek Grochowski nie ma do takiej prawa? Smucą mnie Twoje słowa, gdyż w wcześniej nie kwestionowałeś idei takiego połączenia...

Nie zamierzam rezygnować i opierać komunikacji na Ostrobramskiej, która jest zmonopolizowana przez czerwone linie do metra, bez uwzględnienia innych - równie ważnych - kierunków jazdy.

Ech, i do czego to doszło, że muszę kłócić się o połączenie 2 jedynych (ergo sąsiednich) dzielnic prawobrzeżnej Warszawy, podczas gdy prominentni użytkownicy forum pisali, że Bródno musi mieć połączenie z Bemowem [sic!]. Gdzie jest do cholery Dennis?! ](*,)

jgas

Post autor: jgas » 31 mar 2009, 20:33

Moja propozycja: zmieniać 135, nie wydłużać (czyt. udupiać) 169 ani 120.
Czy Ty nie możesz zrozumieć, że w tak zakorkowanym mieście sprawdzają się tylko w miarę krótkie linie?

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 31 mar 2009, 20:35

emdegger pisze:Gdzie jest do cholery Dennis?! ](*,)
Obraził się, bo uznałem za absurdalny pomysł kierowania 521 przez ZP Rokosowska. :term:
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ODPOWIEDZ