Widocznie jemu ogranicznik zatrzymał się na 72 km/hlevar pisze:Dziś np. pięknie wyprzedzałem dwukrotnie na TŁ SU18 z R-10. On jako PT, ja w ruchu liniowym, a jednak nie miał ze mną szans
Autobusy 15m
Różnie bywa, bo są różne skrzynie biegów. Wozy ze skrzyniami ZF mają lepsze przyspieszenie, ale wozy ze skrzyniami Voith są szybsze (przynajmniej tak mi się wydajeAdam G. pisze:no ale z tą dynamiką to różnie bywa, a najczęściej SU15 mają jednak lepsze przyspieszenie np. od SU18levar pisze: 100% prawdySam bym lepiej tego nie ujął
, a wszak kolega Proboszcz nie jest jeszcze kierowcą
.
Od 5.2008 tylko autobusy
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
Większość SU15 osiąga 80-85 km/h bez większych problemów...ikarus pisze:Najprawdopodobniej było z ,,górki'' dlatego się udało.
[ Dodano: Sro 07 Sty, 2009 12:33 ]
Co nie zmienia faktu, że SU15 są chujowe. 8747 z 503 zjechałem awaryjnie, bo temp. podczas jazdy oscylowała ok. 55 st. C. i nie przekraczała 60 st. C. Webasto nie pomagało:( Do tego awaria ECASU i wóz skakał jak na trampolinie
-
desert_eag
Oj chyba trudno będzie Ci na nią wskoczyć, bo ma właściciela(i to jeszcze związkowca),który śmiga nią na dodatkachJamad pisze:Jeśli wolna jest na przykład 8753 to z przyjemnością ją biorę: bardzo dobrze utrzymana + mała kierownica.
- METALL2357
- (METALL22)
- Kontakt:
Jeśli na Zamienieckiej/Grochowskiej osobówka stanie przy lini granicznego zatrzymania i w pasie ruchu a nie na podwójnej ciągłej to się pięknie solarkamieści tak samo z dobrej w tamke... Niewiem cemu tu nażekać jakos mnie to nie boli . A c do lewego lusterka to jest ono dobrze umieszczone , widać całą długość wozu w nim i niema tzw. martwego punktu . i jeszce do lusterka tego jeśli każdy jedzie swym pasem jest ok , jedynie czasem w manewrowaniu ,ale naprawde rzadko przeszkadza...Rosa pisze:A ja bardzo wspólczuję kierowcom którzy maja 15 np na 123. Te skręty z Grochowskiej w Zamieniecką czy ze Zwyciezców i Waszyngtona w Saską są koszmarne i często możliwe tylko dzięki uprzejmosci i cofaniu sie lub ustępowaniu innych uzytkowników jezdni.desert_eag pisze:A ja lubię piętnastki. Świetnie się prowadzą i sprawiają wrażenie najbardziej stabilnych na drodze z całej serii SU. Jak ktoś ma ten wóz na stanie to, wierzcie mi, nie ma żadnych problemów z jego prowadzeniem, skręcaniem etc.
[ Dodano: Pią 27 Mar, 2009 00:28 ]
solarman15 pisze:Na skrzyżowaniu Górczewskiej i Lazurowej na skręcie z Lazurowej w Górczewską w stronę pętli dochodzi do podobnych incydentów.
Niedawno 408 skręciło w prawo, a niczego niespodziewająca się pani stała jakiś metr poza linią, i żeby kierowca poczuł trochę adrenalinki, a zarazem czegoś panią nauczył, złamał się na łuku i ostro wyhamował zatrzymując się czołem z 0,5 metra przed jej maską. Gdybyście tylko widzeli jej minę
Prawdopodobnie BEZCENNE
-
KILLER4911
- (KILLER 4739)
Jak podało dziś radio RMF FM Słowacy już dawno zmodyfikowali tak wymagania przetargowe, aby wyeliminować możliwość startowania Solarisa. Ponadto tak zmodyfikowali swoje wozy od Solarisa, że zamontowali w komorze silnika instalację przeciwpożarową.
Mam nadzieję że teraz ktoś się weźmie ze tę firmę.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Frencher pisze:Jak podało dziś radio RMF FM Słowacy już dawno zmodyfikowali tak wymagania przetargowe, aby wyeliminować możliwość startowania Solarisa. Ponadto tak zmodyfikowali swoje wozy od Solarisa, że zamontowali w komorze silnika instalację przeciwpożarową.
Szkoda, że nie napisałeś, dlaczego paliły się U15 CNG... Boisz się prawdy? Żeby nie było to za samozapalenie się U15 CNG jest winne wyłącznie DP Bratislava, które nie serwisowało poprawnie swoich autobusów. Próbowali nawet zrzucić winę na SB&C, ale im się nie udało. Zanim ktoś się weźmie za SB&C niech się weźmie za Ciebie najlepiej.