Autobusy 15m
Wiem że teraz spora część miłośniczej ferajny przerzuciła swoje westchnięcia na produkty Solarisa, i że będzie ich bronić jak niepodległości.
Ale fakty są nieubłagane - to jeżdżące trumny. Mam nadzieję że teraz Solaris będzie musiał odkupić te swoje "wyroby" ze względu na wady konstrukcyjne zagrażające życiu pasażerów, a tym samym przez to firma pójdzie z torbami.
Ale fakty są nieubłagane - to jeżdżące trumny. Mam nadzieję że teraz Solaris będzie musiał odkupić te swoje "wyroby" ze względu na wady konstrukcyjne zagrażające życiu pasażerów, a tym samym przez to firma pójdzie z torbami.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Jak uda się udowodnić, że wszystkie egzemplarze są obradzone wadą już na etapie konstrukcyjnym, to uzyskanie wyroku sądu nakazujące odkupienie pojazdów jest formalnością. A jak nie będą mieli za co odkupić, to można nasłać na nich komornika aby odzyskać koszty poniesione w zakup wadliwego produktu.Flash8222 pisze:Albo naprawdę udajesz głupca albo wierzysz w cuda...Frencher pisze:Mam nadzieję że teraz Solaris będzie musiał odkupić te swoje "wyroby" ze względu na wady konstrukcyjne zagrażające życiu pasażerów, a tym samym przez to firma pójdzie z torbami.
Tak czy owak w obu przypadkach Solaris przechodzi do historii
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- MeWa
- Cukiereczek
to udowodnij, bo na razie co najwyżej wyrażasz swoje opinie, udając wielkiego znawcę, niepodparte jakimikolwiek sensownymi argumentami. Kontrargumenty o innych płonących autobusach jakoś przemilczałeś.Frencher pisze:Jak uda się udowodnić, że wszystkie egzemplarze są obradzone wadą już na etapie konstrukcyjnym
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
A jak jakiś gniot czy odkurzacz się zapali? Przecież nie był pozbawiony wad konstrukcyjnych, a tez się palił. (Choćby 7861 w zeszłym roku) Lato i gorące dni dopiero przed nami. Będziesz chciał żeby Jelcz odkupił autobusy?.. (ops przepraszam, Jaki Jelcz?Frencher pisze:Jak uda się udowodnić, że wszystkie egzemplarze są obradzone wadą już na etapie konstrukcyjnym, to uzyskanie wyroku sądu nakazujące odkupienie pojazdów jest formalnością. A jak nie będą mieli za co odkupić, to można nasłać na nich komornika aby odzyskać koszty poniesione w zakup wadliwego produktu.Flash8222 pisze: Albo naprawdę udajesz głupca albo wierzysz w cuda...
Od 5.2008 tylko autobusy
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie bredź. Nawet, jeśli będzie wada seryjna, to do odkupienia całej serii droga daleka. Bądź łaskaw przytoczyć jakiś wyrok sądu w podobnej sprawie albo chociaż podać odpowiednie paragrafy.Frencher pisze:Jak uda się udowodnić, że wszystkie egzemplarze są obradzone wadą już na etapie konstrukcyjnym, to uzyskanie wyroku sądu nakazujące odkupienie pojazdów jest formalnością. A jak nie będą mieli za co odkupić, to można nasłać na nich komornika aby odzyskać koszty poniesione w zakup wadliwego produktu.Flash8222 pisze: Albo naprawdę udajesz głupca albo wierzysz w cuda...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Powiedzmy sobie szczerze jedną rzecz - to wozy POGWARANCYJNE, które sobie serwisuje samo MZA. W przypadku Neoplanów panowie z R-7 prowadzili już instalację elektryczną na skróty przez komorę silnika....Adam G. pisze:nie jest chyba tajemnicą, że za produktami z Bolechowa nie przepadam, nie popadajmy jednak w paranoję. w Warszawie to na razie niemal jednostkowy przypadek, a to, że spalił się akurat Solaris, jest zwykłym przypadkiem.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
jacek
- Zbanowany
O kuzwa, chyba nigdy nie jechałem Neosiem od czasow 6455 na dawnym 511 z R5Jamnik pisze:Od samego początku.jacek pisze:Dziś niechcący wsiadłem do wozu 6873/127 i padlo hasło "uwaga drzwi sie zamykają"![]()
Od kiedy te wozy maja takie ustrojstwo
Chociaz kilka miesięcy temu jechalem jakims na 188 i ustrojstwa nie uswiadczylem