Korzystając z uprzejmości Administracji Forum pozwoliłem sobie na małą prywatę.
Otóż każdy kto uważnie czyta to podforum pewnie pamięta, iż kiedyś tu napisałem, że chciałbym aby przyszedł taki dzień, aby mnie czymś ZTM pozytywnie zaskoczył. I parę dni temu właśnie mnie ZTM bardzo pozytywnie zaskoczył, więc chcą dotrzymać słowa zakładam niniejszy wątek.
Tak więc chciałbym za pewne rzeczy ZTM-owi podziękować i je jednocześnie publicznie zaprezentować:
od dnia 01.09.2007r. liczba brygad na linii
718 została zwiększona do 6 całek i jednego dodatku (wcześniej było 4 całki i 3 dodatki), a na linii
805 liczba dodatków urosła to 6 brygad (wcześniej były 4 brygady)
należy nadmienić, że zostało na wielu kursach ucięte sporo minut na czasie przejazdu, co się przełożyło na bardzo dynamiczną jazdę obecnie.
liczbę niskopodłogowych całek na
718 zwiększono do 2-óch brygad planowych w DP - jest to obecnie jedyna linia podmiejska obsługiwana przez R13 na którą są wysyłane planowo więcej niż jedna brygada niskopodłogowa.
zmienił się rozkład jazdy. Obecnie linie
718/
805 kursują na wspólnym odcinku w godzinach szczytu co 7-8 minut. Linia
718 w DP kursuje w międzyszczycie co 20 minut, a wieczorami co 30 minut. W DS przez większość dnia co 30 minut.
I za to wszystko chciałbym
Zarządowi Transportu Miejskiego podziękować.
* * * * * * * * * *
Ale warto też nadmienić nową postawę MZA R13 Stalowa.
Mimo że plan przewiduje na linii
718 2 brygady niskopodłogowe (konkretnie 1 i 4), to codziennie pojawia się także niskopodłogowe
6/718. A są także dni, że zarówno na
07/718, jak i innych całkach pojawiają się niskopodłogowce.
Także wczoraj z tego co słyszałem jeździły na
718 2 MANy. O nieplanowych MANach na linii
805 nie będę się rozpisywał bo to nic nowego.
I co trzeba podkreślić: te dodatkowe brygady niskopodłogowe, to inicjatywa samego MZA.
Jak długo potrwa ta promocja MZA zobaczymy. Oby jak najdłużej.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-09-10, 16:04 ]
Na specjalną prośbę wyraziłem zgodę, by ten wątek pozostał nieruszony do 12.09 włącznie. Potem zostanie włączony tam, gdzie trzeba