BJ.2052 pisze:nie mają awarii.
Pożary pojazdów warszawskiej komunikacji
- gregory5576
- Kontakt:
czyżby to był wspólny mianownik ?TJ pisze:Ale zauważ, że chyba wszystkie wozy MZA które się do tej pory poważnie paliły, i których pożar powstał w komorze silnika, mają właśnie silniki MANBJ.2052 pisze:To nie mógł być on. MANy to solidna, niemiecka marka. One się nie palą i nie mają awarii.
BP, NMSP
185 - najlepsza linia w mieście!
może dlatego, że jest jak jest i odmawianie wyjazdu skończyłoby się co najwyżej zwolnieniem z pracy?jacek pisze:Szeregowy_Równoległy pisze:Ja dzisiaj rano zgłosiłem wyciek paliwa to usłyszałem, że jak kapie powoli to nie wyciek i mam jechaćJak narazie, to tylko odpisujecie i zgłaszacie, dlaczego wyjezdzacie, skorą sa takie zaniedbania?w zyciu bym nie pojechał. A i jeszcze bym ITD lub WRD bym zawołal jesli chcieliby go na siłę wywalić za bramę
niestety, nie można się łudzić, że jest inaczej - taka już smutna polska rzeczywistość. a w sądzie pracy szary pracownik szanse na wygraną ma raczej niewielkie.
noidea
-
Dzulikiewicz
Taka luźna uwaga - jakby każdy kierowca odmawiał to musieliby coś z tym zrobić. Całej załogi nie zwolnią.Adam G. pisze:...może dlatego, że jest jak jest i odmawianie wyjazdu skończyłoby się co najwyżej zwolnieniem z pracy?
niestety, nie można się łudzić, że jest inaczej - taka już smutna polska rzeczywistość. a w sądzie pracy szary pracownik szanse na wygraną ma raczej niewielkie.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
-
jacek
- Zbanowany
Otóż to, a zasadniczo konkurencja takiego kierowce zatrudni z chęcią, zapewne nie pytając dogłębnie z jakiego powodu został zwolnionyrufio198 pisze:Taka luźna uwaga - jakby każdy kierowca odmawiał to musieliby coś z tym zrobić. Całej załogi nie zwolnią.Adam G. pisze:...może dlatego, że jest jak jest i odmawianie wyjazdu skończyłoby się co najwyżej zwolnieniem z pracy?
Kiedys tez odmowiłem wyjazdu nie sprawnym wozem i konsekwencji nie było
-
prosper5250
A co to jest budapren? Kojarzy mi się to z klejem ale nazwa owego kleju to butapren...
Winą palenia się Urbino nie jest silnik, tylko instalacja dopływu paliwa, niefortunnie zamontowana nad śmigłem chłodnicy. Jeśli instalacja przecieka - śmigło rozbryzguje ropę po całej jednostce, a wtedy bardzo łatwo o zapłon. Niebezpieczne jest też dłuższe pozostawanie pojazdu w bezruchu z włączonym silnikiem. Jeśli ma miejsce wyciek - również pojawia się ryzyko zapłonu. Im cieplej - tym ryzyko większe. W ten sposób paliły się również Neoplany, więc Urbino jako marne ich kopie, narażone są na podobne kłopoty...
Całkiem niedawno na R-13 urzędował serwis Solarisa - panowie nie "owijali w bawełnę":"Na trzy lata macie spokój, ale potem, to współczujemy"...
Winą palenia się Urbino nie jest silnik, tylko instalacja dopływu paliwa, niefortunnie zamontowana nad śmigłem chłodnicy. Jeśli instalacja przecieka - śmigło rozbryzguje ropę po całej jednostce, a wtedy bardzo łatwo o zapłon. Niebezpieczne jest też dłuższe pozostawanie pojazdu w bezruchu z włączonym silnikiem. Jeśli ma miejsce wyciek - również pojawia się ryzyko zapłonu. Im cieplej - tym ryzyko większe. W ten sposób paliły się również Neoplany, więc Urbino jako marne ich kopie, narażone są na podobne kłopoty...
Całkiem niedawno na R-13 urzędował serwis Solarisa - panowie nie "owijali w bawełnę":"Na trzy lata macie spokój, ale potem, to współczujemy"...
-
jacek
- Zbanowany
Cenna uwaga, skąd takie informacje posiadasz?prosper5250 pisze:A co to jest budapren? Kojarzy mi się to z klejem ale nazwa owego kleju to butapren...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie wyjechałem tym cudem, zmieniono mi wózek. Mnie interesuje ja i moi pasażerowie, więc jeżeli komuś nie przeszkadzało że kapie paliwo to niech jedzie i grilluje ludzi, jego sprawa nie moja. A wyjechał na pewno, bo rezerwa na Żeraniu w DP wynosi okrągłe zero.Misiek997 pisze:w zyciu bym nie pojechał. A i jeszcze bym ITD lub WRD bym zawołal jesli chcieliby go na siłę wywalić za bramęSzeregowy_Równoległy pisze:Ja dzisiaj rano zgłosiłem wyciek paliwa to usłyszałem, że jak kapie powoli to nie wyciek i mam jechać