Najwcześniej wejdą od września 2009, kiedy możliwe że będą nowe brygady ajencyjne, z właśnie prowadzonego przetargu.Rosa pisze:Przydałoby się żeby te zmiany wawerskie mogly wejść w życie razem z poczatkiem remontu Francuskiej, zeby nie było potem podwójnego grzebania w 115, 123, 146 i 147
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
-
Krzysiek_S
Tak to jest, gdy ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o lokalnej infrastrukturze bierze się za "organizację" komunikacji w rejonie, w ktorym chyba nigdy nie był. Ustalanie tras linii nie odbywa się poprzez mazanie paluchem po planie miasta - przejedź się Chodzieską i spróbuj skręcić w Wał. Powodzenia!Andrzej pisze:Zorganizować dzieciom gimbusa, LUB planowaną linię na Borków puścić dalej Chodzieską (i Wałem na Gocław). Ten marginalny potok może się przesiąść na Borków na 3 przystanki do Zerznia.
To Twój sąsiad organizował niedawno spotkanie w sprawie komunikacji w szkole na Trakcie Lubelskim?Krzysiek_S pisze:E tam zwykły przedsiębiorca, przewodniczący RO Zerzeń, mój sąsiad
[ Komentarz dodany przez: Bastian: Pią 13 Mar, 2009 23:03 ]
Korekta tagów
-
Krzysiek_S
Pisałem o tej szkole? na początku Traktu ( w sumie też nie wiem, jaką funkcję tak naprawdę pełni ten budynek ). Słyszałem, że bodajże w ub. tygodniu miało być jakieś spotkanie z L. Baraniewskim, na ktorym miały być podobno prezentowane projekty do zmian w komunikacji. Piszę "podobno", gdyż nie uczstniczyłem w tym spotkaniu i nie znam żadnych szczegółów.
Pisałeś coś o uwagach, jakie dochodzily do Twojego sąsiada w sprawie połączeń, dlatego pomyślałem, że to właśnie efekt tego spotkania..
Pisałeś coś o uwagach, jakie dochodzily do Twojego sąsiada w sprawie połączeń, dlatego pomyślałem, że to właśnie efekt tego spotkania..
-
Krzysiek_S
Szczegóły projektu Pan Waśkiewicz poznał dopiero wczoraj, w czasie sąsiedzkiej pogawędki.
I zaproponował korektę z linią 305 i tyle.
A co było na posiedzeniu RO Nadwiśle jakie projekty, nie mam pojęcia, może ZTM przesłał do akceptacji, albo dzielnica, albo ktoś jeszcze inny. ...
Następny tydzień przyniesie albo klęskę albo zwycięstwo, w drodze ku reformie.
Lepiej żebym się mylił z tym pierwszym.
I zaproponował korektę z linią 305 i tyle.
A co było na posiedzeniu RO Nadwiśle jakie projekty, nie mam pojęcia, może ZTM przesłał do akceptacji, albo dzielnica, albo ktoś jeszcze inny. ...
Następny tydzień przyniesie albo klęskę albo zwycięstwo, w drodze ku reformie.
Lepiej żebym się mylił z tym pierwszym.
Nie bardzo miałem czas podczas ostatnich paru miesięcy przeglądać fora internetowe, więc i Krzyśkowe opus magnum mi uciekło, toteż spytam o linię 215. Gdzie ma ona krańcować po stronie północnej? Wiem, że miała jechać z głębokiego Wawra na Marysin. A może by tak wydłużyć ją do Wygody, bo od czasu kasacji 345 niczego w tej relacji nie ma, a jest potrzebna, choć ściśle lokalna. Niedałobysie skierować tego gdzieś na MŁ, tak by oni mieli przynajmnie linię do Okularowej, tak jak chcieli (o ile dobrze pamiętam słowa Nazgula)?
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
-
Krzysiek_S
Jest kilka wariantów, każdy do Rembertowa.emdegger pisze:Nie bardzo miałem czas podczas ostatnich paru miesięcy przeglądać fora internetowe, więc i Krzyśkowe opus magnum mi uciekło, toteż spytam o linię 215. Gdzie ma ona krańcować po stronie północnej? Wiem, że miała jechać z głębokiego Wawra na Marysin. A może by tak wydłużyć ją do Wygody, bo od czasu kasacji 345 niczego w tej relacji nie ma, a jest potrzebna, choć ściśle lokalna. Niedałobysie skierować tego gdzieś na MŁ, tak by oni mieli przynajmnie linię do Okularowej, tak jak chcieli (o ile dobrze pamiętam słowa Nazgula)?
Jeden jest przez Wygodę[ z podjazdem kiedyś? pod PKP Gocławek], drugi przez NR , ja preferuje ten pierwszy.
No to super, zalatwi niedobory po 445 i 345, a nie będzie bez sensu krążyć przez Łysakowską, dowożąc do piekarni i z powrotem. Pisalem o MŁ, gdyż Nazgul pisał, że w zamian za 408 chcą oni przynajmniej linię do Okularowej. No to by mieli.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
-
Krzysiek_S
Docelowo ma kursować na MŁ, nawet jeszcze trochę dalej, ale nie obecną trasą linii 408, więc nie obsłuży Sadów Rembertowskich[ tam też miała być pętla?].emdegger pisze:No to super, zalatwi niedobory po 445 i 345, a nie będzie bez sensu krążyć przez Łysakowską, dowożąc do piekarni i z powrotem. Pisalem o MŁ, gdyż Nazgul pisał, że w zamian za 408 chcą oni przynajmniej linię do Okularowej. No to by mieli.
To nie moja propozycja, ona wynikła z pewnego spotkania w pewnej instytucji na Z.
Ja się tylko zajmuje Wawrem, a że w projekcie dodałem inne rejony, to tylko żeby pokazać całość tras linii wawerskich.
Po prostu zawieszają te podjazdy na ferie i wakacje i koniec.reserved pisze:No tak.. ale zobacz...taka linia zupełnie niezależna od innych linii robiąca parę kursów rano i parę kursów po południu...Andrzej pisze:No lepiej wytypować jakąś normalną linię (czyli taką co 20 minut przynajmniej) i dać jej te podjazdy do szkół, niż robić odrębną linię, a zwłaszcza jakieś linie widma.
Bo gdy są warianty to pojawia się problem przy wszelkich zawieszeniach danej linii, zmianach kursowania itd.
[ Dodano: Sob 14 Mar, 2009 13:54 ]
W takim razie najlepsze będzie 146 docelowo co 10 minut z przesiadką na Bronowskiej w częstsze 119 i 147 i po sprawie! A nie jakieś debilne twory co 40 minut dla trzech osób!R10 pisze:Tak to jest, gdy ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o lokalnej infrastrukturze bierze się za "organizację" komunikacji w rejonie, w ktorym chyba nigdy nie był. Ustalanie tras linii nie odbywa się poprzez mazanie paluchem po planie miasta - przejedź się Chodzieską i spróbuj skręcić w Wał. Powodzenia!Andrzej pisze:Zorganizować dzieciom gimbusa, LUB planowaną linię na Borków puścić dalej Chodzieską (i Wałem na Gocław). Ten marginalny potok może się przesiąść na Borków na 3 przystanki do Zerznia.
-
Krzysiek_S
http://www.youtube.com/watch?v=FnQHtnzcuhk
To tak w kwestii obecnej i przyszłej zabudowy ulicy Kadetów i rejonów Zastowa i Osiedla Las.
A podobno zabudowa ma być tylko do 12m, a tu takie coś.
To tak w kwestii obecnej i przyszłej zabudowy ulicy Kadetów i rejonów Zastowa i Osiedla Las.
A podobno zabudowa ma być tylko do 12m, a tu takie coś.
Że tak spytam, jakie w końcu mają być losy 119? Zostaje jak jest czy zostanie zastąpiona jakimś kretyńskim 130 nadjeżdżającym wprost z jelita grubego Dworca Centralnego, poprzedzone jelitem cienkim w postaci niesłychanie dla mieszkańców Wawra ważnych Blue City i CH Reduta. Po to, żeby popsuć tylko komunikację na Sobieskiego, która i tak jest do korekty i na siłę powzmacniać nie bardzo wiadomo jeszcze w jakim celu 116.
A o 119 pytam, bo jeżdżę od tygodnia regularnie od PKP RADOŚĆ do pl. Unii, czasem do pl. Konstytucji i widzę, że ta linia jest do ewidentnej rozwałki (podzielenia). Z punktu widzenia, równomierności zapełnienia na całej trasie i oszczędności wozokilometrów już dawno nie widziałem podobnego marnotrawstwa.
A o 119 pytam, bo jeżdżę od tygodnia regularnie od PKP RADOŚĆ do pl. Unii, czasem do pl. Konstytucji i widzę, że ta linia jest do ewidentnej rozwałki (podzielenia). Z punktu widzenia, równomierności zapełnienia na całej trasie i oszczędności wozokilometrów już dawno nie widziałem podobnego marnotrawstwa.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nno tak, 119 nadjeżdża z trzustkiEmdegger pisze:Że tak spytam, jakie w końcu mają być losy 119? Zostaje jak jest czy zostanie zastąpiona jakimś kretyńskim 130 nadjeżdżającym wprost z jelita grubego Dworca Centralnego
A konkretniej?Emdegger pisze:A o 119 pytam, bo jeżdżę od tygodnia regularnie od PKP RADOŚĆ do pl. Unii, czasem do pl. Konstytucji i widzę, że ta linia jest do ewidentnej rozwałki (podzielenia).
PS Fakt powołania się na jazdę linią 119 z Radości nieco mnie zaskakuje
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Owszem, być powinna i może będzie, ale to zależy od losów 522.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow