SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie musi, być może może jeździć w składach 19WE+20WE.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na pewno, stąd nowy numer.Glonojad pisze:No tak, dwa człony więcej i juz nowy numerek... chociaż czy on aby nie ma dodatkowego wózka napędowego na okazję długości?
Ale powinni się chyba skupić nad wersjami niskopodłogowymi (tzn 750-800mm)....
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Prawda, skoro SKM W-wa nawet nie kupuje wysokoperonowców, to nikt inny też ich nie kupi (perony w Trójmieście też bardzo wysokie nie są, zresztą spora część kursów wyjeżdża na klasyczną sieć PKP i co wtedy?).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Pomiędzy Gdańskiem a Wejherowem to mają wysokie. Ale oni wyjeżdżają na Tczew i Lębork (Słupsk). I dalej mają zamiar wyjeżdżać, tak więc im na rękę tabgor bardziej uniwersalny.Glonojad pisze:perony w Trójmieście też bardzo wysokie nie są
Jeżeli 19/20WE weżmie SKMW, to będzie to IMHO porażką...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wysokie ale jakie? Góra 90 cm, 105 to tam na bank nie ma.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No bo 90 to właśnie z wagonu o podłodze wysokości 75-80 cm od biedy można obsłużyć, chociaż nie jest to rozwiązanie rewelacyjne.
Podobnie jak w Warszawie - wszystko będą ujednolicać, tak więc podjerzewam ,że na 70-tkach zostaną...Glonojad pisze:No bo 90 to właśnie z wagonu o podłodze wysokości 75-80 cm od biedy można obsłużyć, chociaż nie jest to rozwiązanie rewelacyjne.
Zobaczymy. Nie wiem na jakich poziomach robią zmodernizowane perony. Będę się dowiadywał. W każdym razie fakt - na śródmieściu/powiślu... wysiadanie z Flirta nie jest najwygodniejsze, ale na pozostałej części linii już jest lepiej - i co ważne - bez stopni.
- humptyangel
- Kontakt:
760 mm PGS na radomskiej i nasielskiej.przewoz pisze:Podobnie jak w Warszawie - wszystko będą ujednolicać, tak więc podjerzewam ,że na 70-tkach zostaną...
Zobaczymy. Nie wiem na jakich poziomach robią zmodernizowane perony.
Tylko nawierzchnia.zofey pisze:rozumiem że na Powiślu zmieniali tylko nawierzchnię a płyt "nośnych" już nie?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
Miałem na myśli trójmiejską SKM. Około Warszawy to ja wiem mniej więcejhumptyangel pisze:760 mm PGS na radomskiej i nasielskiej.
Wracając do SKM-W (trójmiejskiej też z resztą)> EN57-880 chyba wziął i zdefektował rano, bo najpierw odstawiony za peronami w Miłosnej, a wieczorem stał obok tej co chyba miała pożar (103? stoi tam od weekendu) na Grochowie.
Swoją drogą ta 103 doczekała się dwóch "malunków" na dwóch wagonach...
I nie wiem, czy jeden nie powstał dosłownie dziś...
To jeszcze nie tragedia. Takie wpadki KMom zdarzają się pewnie kilka razy dziennnieDzisiaj ponownie SKM 14WE rozkraczył się na 8 minut w peronach Warszawa Ursus.Ech,coraz częściej to się zdarza