KM po ukończeniu budowy pierwszej linii Metra

Moderator: Wiliam

Kra

Post autor: Kra » 28 kwie 2009, 23:13

Bastian pisze:Ho ho...

A Żoliborz walczy o lepszą komunikację, byle nie tramwaj na Krasińskiego. I byle nie jeszcze jeden most. Prywatnie uważam, że nic się im nie należy - zetka za tramwaj, proszę bardzo, silną linię na Trakt mają, niczego innego nie stracili - chyba, że linie na Tarchomin albo do Puszczy Kampinoskiej, ale to na własne życzenie.
Cóż jak widać wielu mieszkańców Żoliborza ma inne zdanie ... i chyba samorząd dzielnicy nie dogada się z ZTM. Dziś w wywiadzie w TVN Warszawa radny J. Słoń zarzucił ZTM wzajemne oszukiwanie samorządu Żoliborza i Bielan. :szok: i tym najbardziej byłem zaskoczony.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 28 kwie 2009, 23:30

Jest gdzieś kontakt do tego całego Słonia?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 kwie 2009, 23:32

"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 kwie 2009, 23:35

Kra pisze:Dziś w wywiadzie w TVN Warszawa radny J. Słoń zarzucił ZTM wzajemne oszukiwanie samorządu Żoliborza i Bielan.
W jakiej kwestii? :shock:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 29 kwie 2009, 0:25

dzięki, ciekawe czy mi pan radny coś odpisze :kekeke:
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 29 kwie 2009, 0:51

Bastian pisze:
Kra pisze:Dziś w wywiadzie w TVN Warszawa radny J. Słoń zarzucił ZTM wzajemne oszukiwanie samorządu Żoliborza i Bielan.
Wzajemne? Znaczy przyznal, że radni oszukują ZTM :-s :?:
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 29 kwie 2009, 8:08

P. Słoń jest kompletnym ignorantem, podobnie jak cała reszta tego z woli Wyborców wyniesionego na piedestał stadka.

[ Dodano: |29 Kwi 2009|, 2009 08:09 ]
Bastian pisze: A Żoliborz walczy o lepszą komunikację, byle nie tramwaj na Krasińskiego. I byle nie jeszcze jeden most. Prywatnie uważam, że nic się im nie należy - zetka za tramwaj, proszę bardzo, silną linię na Trakt mają, niczego innego nie stracili - chyba, że linie na Tarchomin albo do Puszczy Kampinoskiej, ale to na własne życzenie.
Bardzo ciekawym pomysłem byłoby puszczenie po tymczasowym Andersie tylko tramwajów. Skoro postulują tylko-tramwajowy most Krasińskiego ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Kra

Post autor: Kra » 29 kwie 2009, 10:25

Bastian pisze:
http://www.tvnwarszawa.pl/28415,1597767 ... omosc.html
Wczorajsze info z TVN Warszawa - o co chodzi w wypowiedzi p. J.Słoń (od ok. 5:25 rozmowy), iż ZTM mówi Żoliborzowi, iż Bielany na coś się nie zgadzają, a Bielanom, że to Żoliborz się na to nie zgadza.
Poza tym ZTM często powołuje się na swoje badania przeprowadzone na Bielanach tylko jak w "dobrych, dawnych czasach" je utajnia, dlaczego ich nie opublikować ? Czego ZTM się boi ?

rudy

Post autor: rudy » 29 kwie 2009, 13:10

Nie wiedziałem, że 167 ma wiaduktem na Andersa pojechać...
Pozdrawiam

Kra

Post autor: Kra » 29 kwie 2009, 14:11

rudy pisze:Nie wiedziałem, że 167 ma wiaduktem na Andersa pojechać...
Rzeczywiście jest to ciekawa informacja TVN Warszawa :D przypisana niesłusznie radnemu.

Awatar użytkownika
Kozik

Post autor: Kozik » 29 kwie 2009, 14:26

Posłuchajcie uważnie wywiadu ze Słoniem. Przez wiadunku w ciągu ulicy Andersa będzie jeździć 116 i 157 a nie 167.
pozdrawiam Kozik

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 29 kwie 2009, 15:37

Kra pisze:Wczorajsze info z TVN Warszawa - o co chodzi w wypowiedzi p. J.Słoń (od ok. 5:25 rozmowy), iż ZTM mówi Żoliborzowi, iż Bielany na coś się nie zgadzają, a Bielanom, że to Żoliborz się na to nie zgadza.
Pierwsze słyszę, że Bielany się jakieś postulaty Żoliborza nie zgadzają. Odwrotnie - owszem, informacja, że Żoliborz nie zgadza się na krańcowanie autobusów na pl. Wilsona była wielokrotnie publicznie podawana, więc i Bielany są tego świadome.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

fraktal

Post autor: fraktal » 30 kwie 2009, 11:06

Kra pisze:Poza tym ZTM często powołuje się na swoje badania przeprowadzone na Bielanach tylko jak w "dobrych, dawnych czasach" je utajnia, dlaczego ich nie opublikować ? Czego ZTM się boi ?
A propos słuchania, to jakoś nikt nie zwrócił chyba uwagi na to, co powiedziała w materiale ta młoda dziewczyna, że szybciej do centrum można dostać się z Żoliborza rowerem niż autobusem". Przecież to nie dlatego, że nie ma bezpośredniego autobusu do centrum, tylko dlatego, że obecnie w godzinach szczytu na objazdach autobusów są gigantyczne korki. Dlatego teraz priorytetem powinno być skierowanie wszystkich obecnych linii autobusowych na wiadukt, a ktoś tam przebąkiwał, że być może przeguby wiaduktem nie pojadą wcale, na szczęście teraz się tego nie mówi. Ale nawet po otwarciu wiaduktu korki na Andersa były i będą i nie wiem, czy w godzinach szczytu linia 520 znajdzie wielu zwolenników wśród mieszkańców akurat Żoliborza. Przypominam, że 520 nie zatrzymywało się przecież przy placu Inwalidów i Generała Zajączka. Natomiast co do metra i poglądu, że podróż metrem wydłuża dojazd - to nie do końca prawda. Podróż metrem z jedną przesiadką w autobus na Trakt zajmuje tyle czasu, co podróż bezpośrednio 116, gdy nie ma korków. Ale też metro tej podróży nie skraca, a szkoda....

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 30 kwie 2009, 13:28

fraktal pisze:A propos słuchania, to jakoś nikt nie zwrócił chyba uwagi na to, co powiedziała w materiale ta młoda dziewczyna, że szybciej do centrum można dostać się z Żoliborza rowerem niż autobusem"
a szkoda, że do tego metra nie porównywała. Bo Żoliborz cyba zapomina czasem o tym, że ma metro, które dojeżdża bezpośrednio i bez korków (to w kontekście żądania 520 do Marymontu).
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Kra

Post autor: Kra » 30 kwie 2009, 16:34

Bastian pisze:Pierwsze słyszę, że Bielany się jakieś postulaty Żoliborza nie zgadzają. Odwrotnie - owszem, informacja, że Żoliborz nie zgadza się na krańcowanie autobusów na pl. Wilsona była wielokrotnie publicznie podawana, więc i Bielany są tego świadome.
Może dobrze by ZTM oficjalnie jakoś odpowiedział na zarzuty ? I jeszcze raz wspomnę o tych badaniach opinii publicznej na Bielanach ... dalej cisza.
A Żoliborz miał pretencje o petlę dla linii Tarchomin/Nowodwory - tak dokładnie to głównie "piekliła się" się o to SM Żoliborz Centralny ](*,) (może pamiętacie sprawę przystanku na Krasińskiego za pl.Wilsona w kierunku Stołecznej), teraz dla odmiany to ich mieszkańcy męczą radnych o busy - podejrzewam dlatego, iż mają najbliżej do UD.

ODPOWIEDZ