Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
To masz fajną karte, chyba oprawiłeś sobię ją w ramkę plastikową?rhemek pisze:Nie przekonuja mnie wasze agrumenty.
Mam karte od poczatku.
Od razu wpisalem na niej imie nazwisko i numer dowodu.
Do wymiany dowodow 4 lata jezdzilem na jednej karcie, nic sie nie zatarlo.
To nie zadne wyludzanie ZTM-u.
Moja starła się już po 3 -4 miesiącach. Poprawiłem podpis i nr. dokumentu, to kanar wyskoczył mi, że podrabiałem karte.
Wpisuje sie tylko nazwisko glowne, nie rodowe.SławekM pisze:Sam jesteś ograniczony. Najpierw zobacz ile jest miejsca na wpisanie danych. Zmieść to:
Małgorzata Kowalska-Maciejewska 01234567
99% ma nazwiska jednoczlonowe.
Ja bym bez problemu zmiescil to cienkopisem.
Oszust zawsze ma wytlumaczenie.
[ Dodano: |6 Maj 2009|, 2009 20:27 ]
Pierwsze karty byly bardzo dobrej jakosci, i mialy na odwrocie , jak moja ladne widoki warszawy.Websterek pisze:To masz fajną karte, chyba oprawiłeś sobię ją w ramkę plastikową?rhemek pisze:Nie przekonuja mnie wasze agrumenty.
Mam karte od poczatku.
Od razu wpisalem na niej imie nazwisko i numer dowodu.
Do wymiany dowodow 4 lata jezdzilem na jednej karcie, nic sie nie zatarlo.
To nie zadne wyludzanie ZTM-u.
Moja starła się już po 3 -4 miesiącach. Poprawiłem podpis i nr. dokumentu, to kanar wyskoczył mi, że podrabiałem karte.
Ci starla sie juz ta darmowa, wystarczylo przy nowym ladowaniu poprosic o nowa.
Ale po co , prawda?
Wyjasnij wreszcie jak to mozna oszukac wpisujac zdrobninie imienia. Zamiast pisac bzdety. Po drugie trzeba wpisac dane takie jak w dokumencie tozsamosci i nie mozesz sobie wybierac ktora czesc nazwiska wpiszesz. I jak rozumiem skoro 1% nie moze wpisac, to nie szkodzi moze nie jezdzic KM.rhemek pisze:Oszust zawsze ma wytlumaczenie.
O jakich głupich, nieżyciowych przepisach mówisz?
Co takiego jest "nieżyciowego" we wpisaniu 3 słów: imienia, nazwiska i kombinacji 9 literek?
Brak numerku nie powinien być powodem do wystawienia wezwania? A ile osób w Warszawie ma na nazwisko JAN KOWALSKI et podobne? Ile osób ma takie samo imię jak matka czy ojciec?
Co takiego jest "nieżyciowego" we wpisaniu 3 słów: imienia, nazwiska i kombinacji 9 literek?
Brak numerku nie powinien być powodem do wystawienia wezwania? A ile osób w Warszawie ma na nazwisko JAN KOWALSKI et podobne? Ile osób ma takie samo imię jak matka czy ojciec?
--
Oko za oko, kwit za dowód.
Oko za oko, kwit za dowód.
Jak ktos ma wpisany nr dokumentu to po co ma jeszcze wpisywac imię i nazwisko? Ile jest osob wygladających tak jak na zdjęciu i mających TAKI SAM NR DOKUMENTU.elijah pisze:O jakich głupich, nieżyciowych przepisach mówisz?
To że ktos się podpisał inicjałami, jesli ma poprawnie wpisany nr dokumentu powinno być całkowicie wystarczające, czepianie sie braku imienia jest właśnie tylko czepianiem i kretyńsko pojmowaną "promocją" spersonalizowanej karty.
Ale tutaj nie ma dyskusji.
Typowo polskie cwaniaki probowaly obejsc jasne przepisy i tyle. A teraz placza, ze sa ofiarami. A ja bym dal nagrode tym , co zarzadzili kontrole.
Dlaczego ja nie dostaje mandatu? Jestem jakis dziwny? Nie, ja nie cwaniakuje, place, i wpisuje co trzeba.
Kolo mnie podobne cwaniaczki ole...waja ograniczenie do 40 km i grzeja 90. Dopoki kogos nie zabija. Cala Polska...
Typowo polskie cwaniaki probowaly obejsc jasne przepisy i tyle. A teraz placza, ze sa ofiarami. A ja bym dal nagrode tym , co zarzadzili kontrole.
Dlaczego ja nie dostaje mandatu? Jestem jakis dziwny? Nie, ja nie cwaniakuje, place, i wpisuje co trzeba.
Kolo mnie podobne cwaniaczki ole...waja ograniczenie do 40 km i grzeja 90. Dopoki kogos nie zabija. Cala Polska...
Pytam poraz kolejny co probowaly wycwanic jaka korzysc. Ci co oszukiwali oszukuja dalej w ten sam sposob, a uczciwi placa. I przeston belkotac a sprobuj pomyslec to wbrew pozorom niebolirhemek pisze:Typowo polskie cwaniaki probowaly obejsc jasne przepisy i tyle. A teraz placza, ze sa ofiarami. A ja bym dal nagrode tym , co zarzadzili kontrole.
Imię i nazwisko wbrew pozorom dużo mówi o posiadaczu karty. Jak na karcie wpisany jest Jak Kowalski, a kartę okazuje 20 letnia dziewczyna, to już na oko widać że jest coś nie halo. A takie na pozór banalne sytuacje to codzienność podczas kontroli biletów.Rosa pisze:[Jak ktos ma wpisany nr dokumentu to po co ma jeszcze wpisywac imię i nazwisko? Ile jest osob wygladających tak jak na zdjęciu i mających TAKI SAM NR DOKUMENTU.
To że ktos się podpisał inicjałami, jesli ma poprawnie wpisany nr dokumentu powinno być całkowicie wystarczające, czepianie sie braku imienia jest właśnie tylko czepianiem i kretyńsko pojmowaną "promocją" spersonalizowanej karty.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą